Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde geçmeden önceki primler emeklilikte kullanılabilecek mi?

asdqwe111

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
ben 1,5 yıldır adliyede memur olarak çalışıyorum fakat henuz engelli vergi indirimi için başvuru yapmadım, pazartesi günü başvuru yapıcam ,simdi sorum şu benim bu çalıştığım 1,5 yıl engelli emekliliğim için işlenecek mi yoksa vergi indirim belgesini aldığım tarihten itibaren mi başlayacak emeklilik için çalışma sürem, bilgisi olan varsa cevaplarsa sevınırım

işe gırış tahrıgı baz alınır ister ilkgun al ister son gun alır

mandreyam

bir sorum daha olacak simdi benim kronik %70 engelim var işe başlama yılım 2016 kaç yılda emekli olurum

%60 ve üzerinde doğuştan engelli 3960 gün ve 15 yıl sigortalılık süresi(3690/360=11 yıl emekli aylığı bağlanmaz 15 yıl isteyecektir.)

Engelli kadrosunda çalışan memurlara Emeklilik için vergi indirim şartı yok diye biliyorum.

asdqwe111

İlk kez sigortalı olduğun tarih (memuriyetten önce ssk vb. bir sigortalılığın varsa o sigortalılığın başlangıç tarihi) +

bagkur.PNG

erken emeklilik ile ilgili önemli sorum

iyi akşamlar arkadaşlar ,

benim 2013 yılında şantiye stajımdan dolayı 4a dan sigorta girişim var, fakat 4a prim gün sayısı 0 yazıyor ,
2016 yılında ise 4c den memur olarak işe başladım ,
2018 de istifa edip kendi işimi kurdum ve 4b ye geçtim,

şimdi sorun şu ,benim emekliliğim için prim gün sayımı doldurmama 8 yıl kaldı aşağı yukarı , ben 2013 ten ıtıbaren mı 15 yılı hesaplayacagım yoksa 2016 dan ıtıbaren mı?
yani 2028 de mi emekli olabilirim yoksa 2031 de mi ?

asdqwe111

Sigorta priminin yattığı ilk tarih (memur olduğunuz gün/ay/2016) emekliliğe temel sayılacak sigorta başlangıç tarihidir. O tarih +

bagkur.PNG

Üst Alt