Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde memur oldum. Emekli olurken yeniden rapor istenir mi?

mozenalp

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
6
Merhaba arkadaşlar...
Bir sorum olacak. Ben 2002 yılında engellilere yönelik yapılan bir sınavla memur oldum. 2003 yılından itibaren de 3. derece vergi indiriminden yararlanmaktayım. Eski kanuna tabi olduğumdan dolayı 15 yılda emekliliğe hak kazanıyorum. Yalnız şöyle bir sorunum var. İşe girerken kullandığım ve vergi indiriminden faydalandığım raporlarımın asılları bir sebepten elimde yok. Fotokopileri mevcut. Emekli olurken fotokopileri kullanmam sıkıntı yaratır mı? Ya da yeniden rapor almam mı gerekiyor? Emekli olurken hangi belgeleri vermem gerekiyor? Fotokopileri kabul etmezlerse ne yapmam gerekir? Ya da kabul etmeme gibi bir durumları olur mu olmaz mı? Bu konuda tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Teşekkür ederim.

5510 sayılı kanundan evvel memur olanlar 15 yıl ile emekli olur.yeniden rapor almanıza gerek yok Elinizdeki fotokopiler aslı gibidir imzalı ise rahatlık ile kullanabilirsiniz..

Teşekkürler ilker kardeşim...
Aslı gibidir imzası yok da bir imza bir mühür attırırım ben müdüre. Fotokopinin sorun olmayacağını öğrenmem güzel oldu. Sağolasın.

Raporların Aslılları nerede nereye vermişseniz oradan alıp noter tastikli yapar iseniz daha güzel olur..

Raporla hiç işiniz olmayacak, çünkü daha en baştan sakat statüsünde memur olmuşsunuz (5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesi).

Not: Yukarıda yazdığım şey sadece 1 ekim 2008'den önce sakat statüsünde memur olanlar için geçerlidir.

Abiciğim...
Dün işlerimin yoğunluğu sebebiyle siteye cevap yazamadım. Şimdi benden emekli olurken işe ilk girişte kullandığım veya vergi indiriminden yararlandığım raporları istemeyecekler mi? Emeklilik dilekçemle beraber vermeyecek miyim?

Raporu veren kurumda senin aynı raporun vardır.Ordan başhekim ya da yardımcısından onaylı örneğinide alabilirsin..

işe girerken aldığın rapor,zaten işyerindeki özlük dosyanda olması lazım.

memurum.benim raporun aslı maliyede. oradan fotokopisi verildi ben de işyerime evrak bölümüne verdim,ordan personele geçti. fotokopisi var dosyamda da. çok da önemli değil çünkü emekli olurken de tekrar rapor için koşuşturmayacağım sürekli raporum olduğu için.

Raporla felan hiç bir işiniz olmayacak. Dosyanızda sakat statüsünde memurr olduğunuz yazılı ise, 5400 gün hizmet süresini tamamladığınızda erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için başvuru yapabileceksiniz. Sizden hiç kimse hiç bir şey istemeyecek... 5434 sayılı yasanın 39/j maddesine göre emekli olacaksınız. (5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesinde de aynı kriter öngörülmüştür)

Merhaba kardeşler. Bir sorum olacak. Ben 2002 yılında MEB’in engelliler için açmış olduğu sınavla memur oldum. 2003 yılından beri de vergi indiriminden (3. Derece) yararlanıyorum. Sanırım 15 yılda emeklilik hakkım var ama hangi belgelerle nasıl başvuruyoruz? Acil cevap verirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

@mozenalp

emekli olmak için e devletten Hitap sorgulamaya bakarsın orada kırmızı ile kaç yılda emekli olursun yazar.
Emekliliğin dolduğunda tekrar rapor alman gerekecek 2004 yılından önceki raporlar geçerli değil
Yeni alacağın raporun aslını ekleyip görev yaptığın kuruma emeklilik dilekçesi verirsin onlarda ilk işe başladığın 2002 yılındaki raporunu ve hizmet belgesi gerekiyorsa askerlik belgesi eklerler il müdürlüğü ile valiliğe oradan sgk kamu emekli daire başkanlığına gönderir gerisi sabırla beklemekten ibaret

Kederli303

Öncelikle yanıt verdiğin için sağol. 2002 deki rapor benim elimde yok. Okulda görev yapıyorum. Oradaki özlük dosyamda da bulamadım. Hitapta 15 sene ibaresi var. 2003 yılında aldığım vergi indirim belgesi ve raporumun aslını zaten bana vermediler. Aslı gibidir onaylı örneği var. Bunlar sıkıntı olur mu? Yoksa zaten yeni rapor isteyecekleri için sıkıntı olmaz mı?

Bir de hitap baktım. 15 yılda emekliliğe tabidir. Maluliyet durumunun Sgk tarafından onaylanması halinde emekli olabilir gibi bir ibare var. Bu ne demek?

mozenalp
Noter yada hastane onaylı aslı gibidir ise sıkıntı olmaz Emekliliğin için yeni bir rapor almanız gereklidir. Yani 2 rapor gidecektir.

Hitapta gördüğün ibare Raporun hitap da işlenmiş olduğuna işaret ancak 2003 de değişiklik yapıldığından 2004 öncesi rapor ile emekli etmezleryeni rapor istenir

İlker bey 15 yıl 5434 de engelli olarak başlayanlar için sonradan engelli olanlar farklı yıllar oluyor. Mesela benim 16 yıl

2004 den önce alınan raporlar tekrar şuan yeni işlem olarak sunulur ise kurullarda geçersiz oluyor.

Benim elimde sadece 2003 yılında vergi indirimi için aldığım raporun vergi dairesinden Aslı gibidir onaylı raporum ve vergi indiriminden faydalandığıma dair yazı var. Bu raporun Aslı zaten bana hiç gelmemişti. İşe ilk girerken aldığım rapor bende yok. Okuldaki özlük dosyamda da yok. 2004 den önceki rapor geçersizse vergi indirim raporum da mı geçersiz? Bu arada engelli sınavıyla işe girdiğime dair evraklar bende var. Engelli sınavını kazanmıştır yazıyor. Bu durumda sorun olur mu? Ayrıca ben 25 yılı doldurmak istiyorum. 25 yıl dolduğunda önceki raporların bir önemi kalmıyor diye biliyorum. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

2003 yılında aldığınız rapor ile Engellilik ve vergi indirim hakkı kazanılmış haktır ancak 2004 den önce alınan rapor hastane, maliye veya sgk kurullarına verseniz artık geçersiz diyecekler anlatmak istediğim emekli isteği yeni bir işlem bu noktada geçersiz 2003 den sonra rapor puanlaması değiştiğini yazıp iade gelmesin vaktiniz çektiğiniz eziyet ziyan olmasın.

2002 de işe ilk girdiğiniz rapor istenir. Sağlık Kurulu yada Engelli Raporu.

25 yılı doldurup normal emekli olmak içim rapora ihtiyacınız olmaz.

Son düzenleme:
Milli Eğitim müdürlüğü ile görüştüm. Her halükarda SGK yeni rapor istiyormuş. Dilekçe verince sgk beni hastaneye sevk ediyormuş. Ordan alınan raporla da emekli oluyormuşum. Allah ömür verirse 25 sene çalışmak istiyorum. O zamana kadar yasalar değişir mi değişmez mi bilmem ama şimdilik durum bu.

officer
2004 ocakta %45 engel oranıyla memur oldum. O günden beri aralıksız çalışıyorum. Sizce ne zaman emekli olurum ?

mozenalp
Aynen ben de 25 sene çalışmak istiyorum ki işim de çok rahatım. Yasalar ne olacak ? Ben de bunu merak ediyorum

perseküsyon,
Engelli kadrosunda işe başlamış iseniz 15 yıl hizmet (5400 gün) sonun da emekli olabilirisiniz.

officer teşekkürler Ama ilçe milli eğitime gittiğimde 2022 de (18 sene dolunca) emekli olabilirsin dediler

Üst Alt