Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde memur olup sıradan memur gibi emekli olabilir miyim?

erbin

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
44
@OturanBoğa

Sana kafama takılan bir sorum var. Şizofren hastasıyım. 2010 yılının Eylül ayında engelli devlet memuru oldum. Memur olmadan önce aldığım engelli rapor oranı yüzde 50 dir. Yüzde 50 engelli raporunu 2009 yılında çıkarttırdım. Senin de bildiğin gibi Engelli rapor oranım yüzde 50 olduğu için ve 2010 yılında devlet memuru olduğum için 16 sene çalıştıktan sonra 2026 yılında engelli memurluktan emeklilik hakkım doğacak.

Sana sorum; Varsayalım ki ben 16 sene değil de 25 sene engelli statüsünde devlet memurluğu yaparsam veya ben 60 yaşına kadar engelli statüsünde devlet memurluğu yaparsam yani ben 25. hizmet yılında veya 60 yaşında emekli olmaya karar verirsem o zaman hizmet yılım fazla olduğu için engelli devlet memur emeklisi olma hakkım düşüp düz bir devlet memur emeklisi olma hakkım doğar mı ?

Üst Alt