Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde memurum. 4 yıldır maaşıma vergi indirimi uygulanmıyormuş?!

hikmetsancar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.....

Bir kamu kurumunda memur statüsünde çalışmaktayım. 2008 yılında kurumun açtığı Özürlü Personel Sınavını kazanarak memuriyete başladım. Sol bacağımda çocuk felci (poli-o Sekeli) nden dolayı 6 cm kısalık var ve 2005 yılında aldığım raporda özürlülük oranı E ve süreklidir şeklinde belirtilmişti.

Ben maaşımdan kesilen gelir vergisi indiriminden yararlanmıyormuşum. İşe başladığımda bu durumu kurum Defterdarlığa bildirmiştir diye üzerinde durmamıştım. Ancak yeni öğrendim ki 4 yıldır vergi indirimi yapılmadan maaşım ödeniyormuş. Vergi indiriminden faydalanmak için ne yapmalıyım.

Bilgisi olan Arkadaşların görüş ve cevaplarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Herkesin Bu özel Gününü de (3 Aralık) Kutlamak isterim:)

Kurumuna durumu anlatan bir dilekçe yaz ve raporlarını ekle.Kurumun maliyeye bildirecektir onlarda ek bodro düzenleyerek geçmiş kayıplarını sana ödeyecektir bundan sonrada vergi indirimin düzenli yansır.

Sadece 6 cm lik kısalık var ise biraz zor alırsınız yeni cetvele göre yüzde 40 ve üzeri diye tahmin ediyorum bir araştırın ona göre heyete girin aksi halde girip oran alamazsanız pek bir işinize yaramıyacak yani 25 yıl devam çalışmaya erken emeklilik hakkı zor olur engelli kadrosundan uzun yıllar çalıştırılmak tamamen kargaşa ve saçmalık bu durumların bir an önce düzeltilmesi gerek insanlar engelli kadrosundan işe alınıyorlar yeni cetvele göre engelli sayılmayıp oranlar düşürülüyor ve vergi indirimi erken emeklilik gibi avantajlarını yitiriyorlar saçma bir durum ancak kimse ses çıkarmıyor demek ki herkes halinden memnun...

maliyeye başvuru yapıldığı tarihten itibaren geriye dönük vergi indirim parası alınır. ama burdaki durum farklı kurum maliyeye bildirmemiş. kuruma dava açılsa kazanılır ve tazminat alınabilir belki de. ben kendim işyerimden çalışanımızdır belgesi aldım ilimizdeki maliyeye kendim başvuru yaptım. onlar da devlet hastanesine gönderdiler rapor verildi orada ve maliyeye raporu kendileri gönderdiler oradan da ankara maliye sağlık kuruluna raporun onayı için. olumlu yada olumsuz cevap örneğin % 40 ve üzeri verilip ankara maliyeden bulunduğum ildeki maliyeye yazı geldi orası da kurumuma vergi indiriminden yararlanır diye yazdı. yazışmalar ayları bulduğu için geriye yönelik ödeme yapıldı. umarım doğru anlatabilmişimdir.
kendiniz raporunuzu maliyeye verebilirdiniz işlemler gerçekleşirdi sizin de. ama kurumu verdi zannediyormuşsunuz ne yazıkki. bnm durumum ilk kez rapor alma işlemleri idi. biraz karışık yazdım galiba. belki bi faydası olur. :)

karakaya kuruma dilekçe yazsa kurum maliyeye gönderecek raporu ama maliye ek bordro filan yapmaz. bir kere ankaraya gitmesi lazım raporun oradan çıkan sonuca göre kurum işlem yapacaktır. yıllar öncesinde kurumu yanlış yapmıştır. maliyeye göndermeli idi. yani davalık bir konu ve % 40 ve üzeri gelirse kurumu indirim yapacaktır. davayı da sonra açmakta yarar var bence. bi kere hakkı kazanmalı ve yıllar öncesinden alacağını da kurumdan sormalı. nacizane :)

vergi dairesine müracat tarihinden itibaren alınır.burda müracaat edilmemiş daha.onun için geriye dönük alınmaz.

sevginur,
sizin dediğinizde Türkiye'de uygulanmıştır benim dediğimde.Uygulama farkı.
Önce benim dediğimi denesin,netice alamazsa sizin dediğinizi.
Her halukarda sonuç,arkadaşın geriye dönük ödemelerini almasıyla neticelenecektir.

peki karakaya :)

turkuaz06;
maalesef katılıyorum diyecem. müracaat daha yeni yapılacak. olsun canlar sağolsun bunlar ufak şeyler sayılmalı sizin durumunuzda ne zor durumda insanlarımız da var. her zaman bi zor kötü durumdakini düşünmeliyiz. tedavisi bulunamamış ilerleyen türdeki hastalıkların bir an önce tedavilerinin şifasının bulunmasını diliyorum Allah tan

Maliyeye vergi indirimi için müracaat tarihine bakar vergi indirimleri için eski raporları hükümsüz sayıyorlar aslında sürekli raporları hükümsüz sayarak yeniden rapor istenmesi zaten kanuna aykırı ama adamlar kanun nizam dinlemiyor müracaatı kabul edilse bile yeni cetvele göre isteneceğinden rapor oranını tutturmasıda bir muamma Allah yardımcısı olsun...

Üst Alt