Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde memurum. Emeklilikte yeniden rapor istenecek mi?

logos

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
5
merhaba,
1978 doğumluyum
1995 yılında sigorta girişim başladı (çalıştığım yerde saat ücreti veriyordu sigorta bunun üzerinden olabilir,
giriş tarihi 10.06.1995
çıkış tarihi 31.08.1995
toplam prim ödeme günü 44 gün )

2014 yılında memuriyete girdim.
4000 günden biraz fazla sigorta prim ödemem var.
ilgili raporum 2002 yılına ait %52 oranında (memuriyete girişte kullandım bu raporu)

aklıma takılanlar;
emekli olmak için 18 yıl 5400 gün gerekli (sanırım)
ilkin emeklilik için başvurduğumda yeni rapor almam zorunlu mu ? ( anladığım kadarı ile engelli/özürlü statüsünde memuriyete başlamak rapor ihtiyacını kaldırıyor)
emekli olabilmek için 10 yıl memuriyet yapmam mı gerekiyor ? (10 seneden önce emeklilik şartlarım hazır oluyor)

eğer anladıklarım doğru ise 4 sene sonra prim ve sigortalılık süresi olarak emekli olabilirim,
hizmet birleştirmesi ile.

bu konu ile ilgili okudukça aklım karışıyor.
konuyla ilgili bilgisi olandan bilgi rica ederim.

teşekkürler
iyi çalışmalar

logos

2004 yılında mı engelli statüsünde memur oldunuz? Evet ise:
5400 gün toplam hizmet süresi ile emekliliği hak edeceksiniz
Memuriyete engelli statüsünde başladığınız için emeklilikte yeniden rapor istenemeyecek
10 yıl memur olmasanız memur statüsünde emekli olamazsınız

Yok eğer memuriyete başlama tarihi 2014 ise. 2014'den önceki sigortalılık prim gün sayınızı çıkartacaksınız. O tarih 1 ekim 2008'den önce ise yukarıda yazdıklarım aynen geçerlidir. Yok o tarih 1 ekşm 2008'den sonraya geliyor, o zaman her şey değişir..?

günaydın,
memuriyete girişim 2014 yılı 11. ay.
problemli taraf 10 sene memuriyette kalmak.
sanırım 10 sene memuriyette kalmaz isem yeniden sağlık kurulu raporu talep edilecek.
5400 gün için 3-4 sene prim ödemem gerekiyor.

ilginize teşekkür ederim.

şurada ;
[FONT=sans-serif]1- Engelli olarak göreve başlanması durumu;[/FONT][FONT=sans-serif]En az % 40 oranında engelli olması nedeniyle göreve başlayan Devlet memurları için en az 15 hizmet yılı çalışma süresi olduğunda emekli olunabilmektedir. 15 hizmet yılının içerisine sigortalı veya Bağ-Kurlu süreler de dahil edilmelidir. Ancak emekli olunması için Devlet memuru olarak çalışırken müracaatın yapılması gerekmektedir. Yaş şartı aranmamaktadır.[/FONT][FONT=sans-serif]Bu durumda bulunuyor iseniz; 15 hizmet yılınız var ise emeklilik müracaatınızı yapabilirsiniz.

düz mantık olarak anladığım sigortalılık süresine bütün sosyal güvenlik kurumlarındaki primler ve süreler dahil ediliyor.
memuriyette 10 sene kalmış olunması gerektiğini ilk defa burada okuduğum için sorma gereksinimi duydum.
benzer durumda emeklilik işlemleri yapan vardır illa ki.

ilginize teşekkür ederim.

[/FONT]

merhabalar bende 2006 aralığın birinde engelli memur olarak işe girdim ssk 7sene memuriyet 8 sene acaba ben memur olarakmı emekli olabilirim yoksa ssk danmı 10 sene memuriyette çalışmak demişiniz şuan memur olarak çalışıyorum vergi indiriminden yararlanmadım teşekkür eerim.

1 ekim 2008'den önce memur olunmuş ve ona istinaden Emekli Sandığı kanunu ile emekli olunacaksa 10 yıl memur olarak prim ödenmediği sürece memur statüsünde emekli olunamıyor.

Ama 5510 28'e göre emekli olunacaksa son 2520'nin fazlasının 4c'Li olması yeterli.

Benim bilgim bu şekilde.

merhaba,

bu sitedeki bir kaç konuda oldukça mesai harcadım ama durumumu netleştiremedim

1995 yılı sgk girişliyim.
sgk da 2753 gün
özel bankada 1260 gün
memur olmadan önce toplam 4013 gün civarı kaydım var.
vergi indirimi yapmadım,
2002 yılında iş kura aldığım engelli raporu (süresiz) le kayıt oldum ve bundan sonraki çalışmalarım engelli kadrosunda oldu.

11.11.2014 de memur oldum,

emekli olmak istediğimde mevcut raporumum yenilenmesi istenecek mi ? (raporum %52 ve süresiz ibareli, ortopedik engelliyim)

ola ki raporu aldım (ki pek sanmıyorum) ;
anladığım kadarı ile
hizmet birleştirmede devlet 4013/360 = 11,14 yıl kabul edecek
kalan süreyi tamamlamamı talep edecek.

kurum içerisinde , sgk da, diğer yerlerden sözlü olarak net bir cevap alamadım.
yorumlarınızı esirgememenizi rica ederim.
hizmet birleştirmesi yapmadım. yapayım mı ?

logos

Emeklilik zamanınız geldiğinde yeniden rapor almanız şart. 1 ekim 2008'den sonra ilk kez memur olanlar için bu en temel kuraldır.

Üst Alt