merhaba,
1978 doğumluyum
1995 yılında sigorta girişim başladı (çalıştığım yerde saat ücreti veriyordu sigorta bunun üzerinden olabilir,
giriş tarihi 10.06.1995
çıkış tarihi 31.08.1995
toplam prim ödeme günü 44 gün )
2014 yılında memuriyete girdim.
4000 günden biraz fazla sigorta prim ödemem var.
ilgili raporum 2002 yılına ait %52 oranında (memuriyete girişte kullandım bu raporu)
aklıma takılanlar;
emekli olmak için 18 yıl 5400 gün gerekli (sanırım)
ilkin emeklilik için başvurduğumda yeni rapor almam zorunlu mu ? ( anladığım kadarı ile engelli/özürlü statüsünde memuriyete başlamak rapor ihtiyacını kaldırıyor)
emekli olabilmek için 10 yıl memuriyet yapmam mı gerekiyor ? (10 seneden önce emeklilik şartlarım hazır oluyor)
eğer anladıklarım doğru ise 4 sene sonra prim ve sigortalılık süresi olarak emekli olabilirim,
hizmet birleştirmesi ile.
bu konu ile ilgili okudukça aklım karışıyor.
konuyla ilgili bilgisi olandan bilgi rica ederim.
teşekkürler
iyi çalışmalar
1978 doğumluyum
1995 yılında sigorta girişim başladı (çalıştığım yerde saat ücreti veriyordu sigorta bunun üzerinden olabilir,
giriş tarihi 10.06.1995
çıkış tarihi 31.08.1995
toplam prim ödeme günü 44 gün )
2014 yılında memuriyete girdim.
4000 günden biraz fazla sigorta prim ödemem var.
ilgili raporum 2002 yılına ait %52 oranında (memuriyete girişte kullandım bu raporu)
aklıma takılanlar;
emekli olmak için 18 yıl 5400 gün gerekli (sanırım)
ilkin emeklilik için başvurduğumda yeni rapor almam zorunlu mu ? ( anladığım kadarı ile engelli/özürlü statüsünde memuriyete başlamak rapor ihtiyacını kaldırıyor)
emekli olabilmek için 10 yıl memuriyet yapmam mı gerekiyor ? (10 seneden önce emeklilik şartlarım hazır oluyor)
eğer anladıklarım doğru ise 4 sene sonra prim ve sigortalılık süresi olarak emekli olabilirim,
hizmet birleştirmesi ile.
bu konu ile ilgili okudukça aklım karışıyor.
konuyla ilgili bilgisi olandan bilgi rica ederim.
teşekkürler
iyi çalışmalar