Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde memurum. Malulen emeklilik seçeneğini değerlendireyim mi?

DJ_BORAN

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar öncelikle durumumu arz etmek istiyorum Ben yaklaşık 5 yıldır Engelli statüsünde Memur olarak çalışmaktayım..
Hastalığım Atipik Psikoz olarak teşhis edilmiş. Raporumu alırken doktor heyetine çalışmak istediğimi söylediğim için bana %45 oranında rapor verilmiş durumda
ocak 2005 ten itibaren sigortam var sgk daki toplam prim günüm 1650 Askerden sonra sigortalı oldum engelli rarorum çalışmaya başlamadan öncesine ait

şimdi benim görev yaptığım yer sağlık bakanlığı olduğundan idarecilerim de "kendileri de hekim ler aynı zamanda" Bana seni istersen malulen emekli edelim" diye bir teklifte bulundular.

Şimdi bu durumda muhtemel şartlar nedir. Yani şu anda malulen emekli olursam ne kadar maaş alırım engeli emekliliğini beklersem daha mı avantajlı olurum
bu konuda bilginizi rica ediyorum bir de kamudan malulen emekli olduktan sonra özel sektörde çalışmaya devam etsem bir sıkıntı oluşur mu bunu öğrenmek istiyorum

malulen emekli olursun valla iyi bir kurumda çalışıyorsun ne iyi doktorlar var allah iyilerle karşılaştırsın

kardeş malulen emeklilik için rahatsızlığının sigorta girişinden sonra olması gerekir. raporu işe girmeden önce aldım demişsin

Işe girmeden önce almış ama %45 almış 60 degil onun için malulen emekli olabilir

ben bilgi yi birinci kaynaktan sağlık bakanlığı kamu hastaneler birliği genel sekreterliğinden aldım onlar bun yapabilirsin diyorlar benim merak ettiğim rakamlar ne kadar maaş alırım ikramiye ne olur bu şekilde emekli olduktan sonra çalışsam maaşım kesilir mi bu soruların cevabını arıyorum şöyle bir hakkımız var bizim mesela engelli statüsünde çalışan bir memur "PSİKİYATRİK TEDAVİ KARARI" aldığı zaman 18 ay a kadar hastalık izni kullanabiliyor bu şekilde maaş ve sigorta kesintisi yapılmıyor böyle bir hakkımız da bulunmakta bizim 657 sayılı dmk da var bu

bu süre tedavinin lüzumuna göre bir 18 ay daha uzatılıyor ondan sonra malulen emeklilik işlemi yapılıyor

şu an görev yaptığın hastanenin de bir ruh sağlığı hastanesi olduğunu belirtmeliyim bu teklifi bana hastane yöneticimiz yaptı kendisi psikiyatri profesörü bir başhekimdir

şu an görev yaptığın hastanenin de bir ruh sağlığı hastanesi olduğunu belirtmeliyim bu teklifi bana hastane yöneticimiz yaptı kendisi psikiyatri profesörü bir başhekimdir

Ayrıca benim hastalığıma normal koşullarda %80 oran verilerek çalışamaz kaydı konuluyor devlet memuru olduğum için bu konuda tereddütteyim anlayacağınız

DJ_BORAN

Rahatsızlık varken işe girilse bile, eğer rahatsızlık zaman içerisinde ilerlemiş ve maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeye ulaşmışsa, pekala malulen emeklilik mümkündür.

Maaş hesabı 5510 sayılı yasanın 29. maddesine göre yapılır. Orada der ki, prim gün sayısı 9000'den az olanların hesabı 9000'iş gibi yapılır... Ama hesaplarken nasıl bi katikulle oluyor bilmiyorum, düşük maaşı bağlayıveriyorlar!
Onun için, çalışabildiğiniz kadar çalışın derim. Ne zaman ki emekli maaşındansa sağlığınız daha önemli bir hal alır, o zaman emekliliği düşünün.

bu konuda örnek uygulamaya ve rakamlara ihtiyacım var benim şu an için tercih yapmak gibi bir durumum var gidebildiiği yere kadar götüreceğim zaten süreçle ilgil iyeterli bilgi edindim emekliliğime üç yıl kala süreci başlatmayı planlıyorum yeni yasal düzenlemeeri bekleyeceğim bu konuda mutlaka parlak bir fikir düşünülecektir. Çünkü örnekler ortauya çıkmadı daha çıktıktan sonra mutlaka birşeyler olacaktır diye düşünüyorum tavsiyeleriniz için teşekkü ederim 3600 sınırını doldurmuş durumdayım zaten bekleyeceğiz artık ne olur bilinmez

2005 SSK, 2011 memurluk girişim var. %45 raporla ne zaman emekli olurum?

arkadaşlar bende durumumu anlatayım memuriyete başlangıç tarihim 2011 ilk kez 2005 te sgk lı oldum şimdi heyet raporu almak istiyorum. hastaneye yatarsam tek kalemde ne kadar rapor alırm en az ?%45 atipik psikoz du raporum şimdi BİPOLAR diyorlar fikri almak istiorum

DJ_BORAN

Bipolar için sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda rapor alabilirsin bilemiyorum. Bu hastalığın seviyesine göre değişir ve buna ancak doktorun karar verebilir. Balthazard formülü ile toplandığında çıkan orana göre de erken Yaşlılık emekliliği için aşağıdaki tabloya tabi olacaksın:

gün/ay/2005 +

http://prntscr.com/fdrjcy

7d9ce3bb9918447bacfe1195c31172b9.png

ii de benim sigorga başlangıç tarihim 2005 memuriyet öncesinde de 1650 gün sgk m var tablo da yanlışık olmasın

DJ_BORAN
2005 te ilk defa ssk sigortalısı olan ve yuzde 40-49 arası rapora sahip olan engelli biri 2008 ekim ayından sonra memur olduysa, 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 gün minimum prim odemesi yapılmış olması kosuluyla erken emekli olabiliyorlar. 2023 yılında emeklilik talep hakkın olur eğer toplam 4680 gün hizmetin mevcutsa. Bu hizmet ssk bagkur ve memuriyet toplamıdır. Maaş ise 5510 sayılı yasaya göre hesaplanır ve ödenen primlerin ve memuriyet maaşlarının uzerinden hesaplanır.

DJ_BORAN

gün/ay/2005 emekliliğe temel sigorta başlangıcın olacak. Eğer rapor oranın %50-59 arası olursa, (gün/ay/2005 + 16 =) gün/ay/2021 tarihinde (ssk + memuriyet toplamda) en az 4000 de primin olduğunda, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksin. turbo

güzel mis askerlik borçlanması dahil değil bu rakama ama sanıyorum 2004 e gelir başlangıç o zaman 2022 olarak görüküo 5 yıl daha çaluşcam yaani nasip kısmet bakalım karşımıza ne çıkar ama görünen o ki 40 yaşınan önce emekli olcam

DJ_BORAN
Eger tek bir hastalıktan yuzde 60 ve uzeri rapor vereceklerse o zaman 10 yıl hizmetin dolduğu için malülen emekli de olabilirsin istediğin an, o da aklında olsun.. ancak malülen emekli oldugunda alacağın maaş ile engelli emeklisi oldugunda alacağın maaşlardan hangisi daha avantajlı olur onu sorman lazım.. eski memurlarda her çalıştıgın yıl maaşı arttırıyordu ve taban aylık var..ancak sen yeni memursun. Yani 2008 sonrası memur olmuşsun.. O yuzden bunu bence sor iyice ogren bu önemli senin için..

önerilerinizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz bu konuyu emekli sandığına soracağım evet ek bir hastalık söz konusu bende

Biraz geç gördüm mesajınızı ,umarım tereddütleriniz çözüme kavuşmuştur ama ben gene de bildiğimi yazmak istedim . Malulen emeklilikle engelli -yaşlılık emekliliği arasında maaş ve ikramiye konusunda epeyce fark mevcut , malulen emeklilikte daha az alıyorsunuz herikisini de .

Emeklilik sonrası çalışmak istediğinizde de malulen olursanız emekli maaşınız kesiliyor Engelli-yaşlılıktan emekli olursanız SGDP ödeyerek çalışabiliyorsunuz biliyorum ve de çalışıyorum ben

Üst Alt