Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde olmaksızın %40 raporla tayin hakkını kullanamaz mıyım?

Hudabin

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
4- B sözleşmeli personelim normal atandım ekpss ile değil.%40 engelli raporum var fakat bakıma muhtaç değilim. Dairedekiler tayin hakkımı kullanabilmem için ya ekpss ile atanmak gerektiğini yada bakıma muhtaç olmam gerektiğini söylediler. Böyle birşey var mı tayin isteyemezmiyim yani ben? Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

hangi kurum ? bildiğim kadarıyla ekpss ile atanma şartı yok. engel durumunu sağlık raporu ile belgelersen ilgili kanunun maddesi gereğince engelli tayin hakkından faydalanmak istiyorum diye bir dilekçe ile kurumuna başvuruyorsun

Örnek Maliye Bakanlığı Yönetmeliği ;

[FONT=&quot]“Engellilik durumuna bağlı yer değişikliği[/FONT][FONT=&quot]Madde 11/A – Engellilik durumu mazeretine dayanarak memurun yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen personel ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan personel engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.

[/FONT]

A

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim kardeşim.Peki dilekçeye eklenecek rapor aslı mi olmalı? bende sadece 1 tane rapor var ve o da aslı ekpss ye de başvuracağım ordada lazım olacak bu rapor?

Üst Alt