Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsündeki aracın engelsiz birine satışı sonrası MTV sorunu

allicante

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba;

Mutlaka birilerinin bilgisi dahilinde olduğunu düşünerek yazıyorum.

Engelli bir aracı 5 yılın sonunda tertibatsız olarak satın aldım.

Satıcı arkadaş ruhsat üzerinde "Sakat-Hususi" ibaresinin kaldırarak ertesi gün noter huzurunda 28.06.2018 tarihinde satış gerçekleşti. Vergi dairesinden herhangi bir borcu olup olmadığını sorgulamadım zira noter de böyle bir şey olursa satışa engel oluyorlar.

Ancak geçen gün aracın MTV vergisini ödemek için girdiğim de vergi dairesinin sitesinde 2018-01 ve 2018-02 olmak üzere 2 adet MTV borcu olduğunu gördüm. Ben bir yanlışlık olduğunu düşünerek 2012-02 dönemine ait olanı ödedim. 2018-1 ise hala sistemde duruyor. Acaba bu çıkan MTV vergisi neyden kaynaklanıyor. Engelli arkadaşlar için var olan MTV muafiyetini biliyorum. bu nedenle bana düşen 2.taksit değil mi ?

Açıkçası 2018 yılının tamamını devletin benden talep ediyor olması hakkaniyetli olmamış gibi görünüyor.Umarım yanlış tahakkuk ettirilmiş bir vergidir ve silinir. Tecrübesi olanlar paylaşırsa çok sevineceğim.

Herkese iyi forumlar.

Saygılar.

allicante

2012-02 Dönemine ait olanı ödedim yazmışsınız. 2018-02 olmasın o...?

Aracı ne zaman aldınız siz...? Muhtemelen 5 senesi dolduğunda MTV sistemine düşüyor ki senesi doldu ilk taksitini ödemesi gerekirken veya aracın süresi doldu başka araç aldı ondan MTV den faydalandı haliyle bu araç vergiye tabi olunca..... peki noterden size nasıl satış yapabildi....? Kafamda deli sorular...

Sanırım olay şundan kaynaklandı.

Satan kişi MTV den muaftı. 28 haziran da satış olduğundan tüm yılın vergisi bana yansıdı.1 temmuzda satış olsaydı büyük ihtimalle yarısını ödeyecektim. Ben de farkedemedim. tüm yılın vergisi bana kalmış oldu.

Tıpkı normal 0 km araç satışında 31 aralıkta tescil ettirdiğinizde tüm yıl size kalıyor, 1 ocakta tescil olursa yarısını siz ödüyorsunuz.

bu olayda bu mantıkla işliyor ve 2 gün için ben 485 TL ilave ödemek durumundayım.

Doğru söylüyorsunuz sehven 2012-02 yazdım.doğrusu 2018-02 olacaktı.

gönülyarası

allicante

Aldığınız şahısla görüşün isteyin ( verirse ) yoksa yapacak bir şey yok... ( da ) vergi borcu varken noterden nasıl satış yapıldı...? Hayret...

vergi borcu satış olduktan sonra oluşuyor aslında. ama 2 gün için devlet benden 485 TL, kalan temmuz-aralık için ise bi tane daha 485 TL talep ediyor.Durum bu.

Adamla konuştum tabi, o da kendince ödememe taraftarı.

Üst Alt