Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünden emekli olup çalışmaya devam edebilir miyim?

boşnak21

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SELAM ARKADAŞLAR
05.04.2008 YILI SİGORTA GİRİŞİM
PRİM ÖDEME GÜN SAYISI 5662 GÜN

%70 raporum var engelli emeklilik başvurusu yaptım. 04.08.2025 te.
sonuç 04.12.2025 te geldi çalışma gücümü ağır kaybetmiştir diye.
Ben engelli emeklisi olup tekrar çalışmak istiyordum. Yaptığım iş masa başı o bakımdan rahatım.
Ne yapmam gerekiyor cevap verirseniz sevinirim. Bu arada 2023 yılında böbrek nakli oldu.
Şimdiden teşekkürler.

Ağır düzeyde çalışma gücü kaybının olduğu tespit edildi ise malulen emekli olursun ve sigortalı Bi iş yerinde çalışamazsın

Eğer orta düzey olduğuna inanıyorsan bir dilekçe yaz engelim orta düzeye giriyor beni bu şekilde değerlendirmenizi talep ediyorum de bu şekilde orta düzeyden emekli olup çalışmaya devam etmeye hak kazanan bir çok engelli var tabi engelin malül statüsünde değilse

@sabi88,
Yanlış cevap vermeyin lütfen. Engelliligi ilk SGK li olmasından önce var ise malulen emekliliğe değil, engelliligi nedeniyle yaşlılık aylığına hak kazanır.

@barcan88 Hayır sigorta girisinden önce ise malulen sonra ise engelli ayrıca ağır demek malulen demek değil bunu da bilin lütfen

@AltayTuna,
Benim bildiğim de 2008 sonra ise emekli olup tekrar çalışamıyorsun, çalışırsan emekli maaşın kesiliyor. Tabi yanlış bilmiyorsam..

@456,
Haklısınız pardon tarihe dikkat etmeden yazmışım bu söylediklerim ekim 2008 öncesi sigorta girişi olanlar İçin geçerlidir

@AltayTuna,
Bu söylediklerim Ekim 2008 Öncesi Sigorta Girişi Olanlar İçin Geçerlidir

@barcan88,
Yanlış cevap niye vereyim ben bizzat tecrübe ettim kesin bilgi benim ki bende doğuştan görme engelliyim bana ağır düzeyde çalışma gücü kaybı tespit edildiği için malullük aylığı bağlanmasına karar verildi arkadaşa da aynı olmuş bizde neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz sgk maalesef böyle hatalar yapabiliyor

Üst Alt