Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsüne geçersem işyerim ve benim için bir avantaj olur mu?

strazyevsk

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
8
Yaklaşık bir yıldır bir şirkette çalışıyorum .
Maaşım asgari ücretin üzerinde ve sigortaya her ay net maaşın biraz daha üzerinde bir ödeme oluyor .
2 aydır işitme kaybı sonucu iki kulağımıda kaybettim .
Şirkette iş açısından sıkıntı çekmiyorum ama İk engelli belgesi alırsam şirkete faydası olacağını söyledi .

Benim statüm engelli konumuna gelirse sigortamı daha mı düşük ödeyecek şirket onu merak ediyorum.
Yani benim normal muhasebe sorumlusu kadrosundan engelli kadrosuna geçmem şirkete ne artı katacak .
Engelli çalışanın maaşı için devlete vergi ödemiyor diye duymuştum ama tam da hatırlamıyorum .

Var mı bilgisi olan .

Yok mu bilen birisi ?
Engelli çalışanın sigortası net maaştan mı yheter brütten m, ?

Yani asgari ücret 980 tl sigortaya yata 1200-1300 arasıdır normalde brüt olarak .
Engelli çalışanda da bu durum aynı mı ?

özel şirkette sadece vergı ındırımı alabılırsın... şirkett sadece bız engellı calıştırıyoz gıbı gözükmek olarak kendılerıne çıkarıdır..sen sadece vergiden muaf olacan..

asgarı ucret aynı eşiitesın kardeş.. sıgortandan düşülmez..aldığın maaşında düşültmez..aslaa..yaptığını an cezası ağırdır..ama yapamaz,sadece dedıgım gıbı engellı olartak gözukmendır.. ve vergı ındırımınden muaf olup para alacaksın şirketten.. %40 200 tl %60 440 tl %90 880 tl..

strazyevsk
Engelli kontenjanında görünmeniz sizin açınızdan bir kayba sebep olmaz. Sgortanız da normal çalışanınki nasılsa aynı şekilde ödenir.
Devletin engelli çalıştıran işverenler için prim teşviki vardır. Engellinin sigorta priminin asgari ücretle sınırlı kalmak şartıyla işveren payını devlet öder, şirkete faydası bu olacaktır.

Üst Alt