Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Taksi hizmeti veriyoruz

AŞKIN Kırımlı

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
şimdilik özellikle anadolu yakasında yakında tüm istanbulda ve daha sonra da belki tüm türkiyede engelli kardeşlerimize ve tekerlekli sandalye kullanan yaşlılara engelli taksi hizmeti sunuyoruz .

bilgi için aşkın kırımlı 0532 555 70 70 ve www.engellitaksi.com

aşkın arkadaşımızı şahsen tanıyorum.çok iyi biri ve düzgün bri insandır.görüşlerimizin sitede kayıtla arkadşalarca merak edenler varsa bence güvenilebilecek ve çok özverili biridir.

Bu durum kanunen suç değilmi. Korsan taksiciliğe girmiyor mu?

Taksi plakan varmı?
Ben göremedim?
Taksinin yolcu sigortası varmı?

Tabiki bunun adına korsan taksicilik denir ve ticari taksiye bir ton yatırım yapmış insanların ekmek parasına hiç bir sermayesi bulunmadan ortak olmaktır. belki bu dünyada hoş gelebilir ama öteki dünyada taksiciler iki yakanıza yapışığ haklarını istiyeceklerdir.

iskocyalim;
Ayrıca ben engelliye hizmet veren engelliye uygun plakalı takside görmedim!

Evet bencede bütün engelliler/sakatlar sağlamların yakasına her türlü yapışıcak!
Yol, kaldırım, ulaşım, protez, ortez, sosyal yaşam, her türlü kamu hakkından mahrumluk hususunda her türlü yakasına öyle bi yapışıcakki!
Cehennemin dibine kadar kaçıcaksınız!

AŞKIN Kırımlı;

Aslında ne kadar masumane yazılmış bi mesaj değil mi? Abim biz engellileri düşünmüş, demişki yav ben bi araba alayım. Bunların çoğu dışarıya çıkamıyor bende onları ücret karşılığında gidecekleri yere götüreyim.

Peki vergi ödemesini nasıl yapacaksınız. Diğer taksicilerin hakkını ne yapacaksın.

Arkadaş belkide masumane düşünce içindesin ancak bu yaptığın çok yanlış. Sen devletin resmi kayıtlı taksi plakasını alıp, ben arabamı engellilere göre dizayn edip onları taşıyacağım dersen alından öperler. Ayakta alkışlarız.

Ama bu şekilde olmaz.

Güzel bi düşünce ile atılmış güzel bir adım... Taksi olarak adlandırılması arkadaşlarda tepki oluşturmuş olsa da bence taksi olarak adlandırılmazsa çok güzel bi hizmet...Tebrik ederim arkadaşım..

İyide sorun orada zaten. Kişi bu hizmeti veremez. Ne durumda olursa olsun. Ancak ve ancak bu işi resmi taksi plakası ile verebilir.

Durduk yere gayrimeşru işi meşrulaştırmayalım.

TSE engelli asansörü yapılmış aracı herhangi bi kategoriye oturtamazken siz nasıl yapacaksınız da bu araca taksidir diyyeceksiniz arkadaşım..
Siz vergisel boyutunu düşünüyor olabilirsiniz ama ticari taksilerin plakaları gibi bu aracın plakası satmaya kalkarsa merak etmeyin asla oi parayı etmeyecek..
Artı sanmayın ki engelliler habire bu taksiyi kullanacak da araç öyle paralar kazanacak..

Hizmet olarak düşünüyorum ben ve güzel bi hizmet hee beğenmeyen binmez oda ayrı..

Anlatamadım galiba. Takis plakası olmadan şartlar ne olursa olsun şehirlerde taşımacılık yapamazsınız. Buraki konu TSE değil.

Gider plakanı alırsın sonrada geniş araç alıp asansörünü taktırırsın taşımacılığını yaparsın kimseninde lafı olmaz.

Ayrıca bu araçlara özel taşımacılık plakasıda verilmez.

Bende onu anlatıyorum işte.. aracın içi tadil edilmiş engelli asansörüyle ve tadil raporunda araç "engelli taşıma aracı diye geçer"
engelli taşıma aracına nasıl taksi plakası alacaksınız ruhsata nasıl işleteceksiniz onu merak ediyorum..

Taksi değil de "rent a car" hizmeti desek daha doğru olur sanıyorum. Diğer taksi hizmetleriyle rekabet ortamı yarattığını düşünmek biraz hayali olur :eek:

bakalım birde bu konuyu açan arkadaşı dinleyelim.geniş bir şekilde açıklarsa projesini daha sağlıklı bir yorum yapılabilir diye düşünüyorum.yoksa yukarıdaki yorumlar gibi içi boş kalır.
yok korsan,yok vergi, yok cehennem,yok plaka,yok suç,
bırakın bunları bu işi yapan arkadaşımız düşünsün.siz projenin olumlu veya olumsuz yönlerini tartışın.
hakim,polis,savcı, vergi memuru olmayın hemen.
saygılarımla...

Tepkiler normal, bizler alışkın değiliz böyle birilerinin bizi düşünüp bişeyler yapmasına. İlla ayıplanacak.

çok iyi düşünmüşsünüz ,taksi herzaman ihtiyaç kocaeli yede şubelerinizi bekliyorum allah bol kazanç versin amacınızada ulaşırsınız inşallah.

yok taksicilerin hakkı,yok ne kadar vergi veriyorsun!

1-bu özel bir durum,sıradan taksicilik yapmakla karşılaştırılamaz.

2-taksiciler kazançlarıyla orantılı vergi vermez.taksileri şoförler yevmiye usulü çalıştırır,paraları plaka sahipleri cebe atar. engelli,yaşlı düşünceleride yoktur,dertleri sadece paradır.

aşkın arkadaşım bu işin yasal prosedürlerini iyi bilir.renta car zati var.engelli taksi ismi cazip gelmeye bilir fakat oluşum aşamasında da cok kişiye sordu ve görüş aldı arkadaşımız benim görmediğim yada fikirlere açığım dedi o zman kimse ses çıkarmadı . fakat bunu korsana yada abuk sabuk kendini bilmez konuşmalara gerek yok.kafasına takılan arkadaşlar burdan bol keseden atacagına arar aşkını sorar ve bilgilenir ondan sonra buraya yazar.yazmak için yazmayın yada bu böle öle demek içinde açın telefon aşkına sorun sonra aldığınız yanıtı ve doğrusunu burda yazın .yazık böle ön yargılı davranmayın ne olursa olsun önce olayı bi adam gibi ögrenin sonra yazın.

Adam sadece engellileri taşımak için bişeyler yapmaya çalışıyor, milletin dediklerine bak, tekerlekli sandalyeyi görünce kaçan taksiciler çok gördüm. Boş boş konuşmayın eğer bir fikriniz varsa sizde bişeyler üretin...

böle hizmtler cogalmalı hatta rekabet kaliteyi getirir bunlar geliştikce daha iyi hizmet kalitesi ortaya cıkar.devletin ben bişey yaptına inanan degilim.gecen hollandadan fizik tedavi merkezinden arkadaşımın yanına iki kişi gelmiş yollarda hiç engelli görmeyince demişler ne güzel falza engelli vatadandaşınız yok.arkadaşım gerekli yanıtı vermiş tabikide.fakat insanlar sokaklarda engelli görmeyince bunu direk falza engellimiz olmadıgına yoruyorlar.
hani yolların herşeyin bize göre olmadıgını bildiklerinde eft diyorla bu şartlarda cıkmak zor.diyecegim o ki biri bir hizmeti riske atıp göze alıyorsa köstek olmak yerine bir dinleyip öle karar vermek ve bunlar ne kadar yaygınlaşırsa birileri bişeylerin değişebilecegini görmeli ve değişmeli artık bekleyecek yada bize degil ama sonrakilere olur gibi temennileri bırakmalıyız.bizede olsun her hizmet layıkıyla bizden sonrakilerede olmalı ...
guguk kuşu na su yönden katılıyorum devlet engellisine sahip cıkmalı ve her potansiyelengelliadaynın hakkı oldugu gibi bizde onlara verilen her olanagın sahibi olmalıyız ve kullanabilmeyiz.ne yazıkki bunu dar zihniyetli kişiler göremiyor.

hiç kimsenin niyetini sorgulamaya gerek yok. ticari olmayan bir plakayla ticari taksi "hizmeti" yapmak/vermek yasal değil. bu kadar basit.

Normal ticari taksileri Belediye nasıl ihaleye çıkarıp sattıysa.
Engelliler içinde ihtiyaç neyse o sayıda çıkarıp piyasaya sürcek devlet güvencesiyle başka çözümü yok
Talep varsa arzda olcak.

öncelikle sapla samanı karıştırmayalım bu insanın oto kiralama yeri var ve insanlara otomobil araç kiralama ve istenirsede kullanıcı hizmeti verebiliryor.normal prosedürde vergi mükellefi bir insan .engellielere yönelikte araçkiralması yapıyor ve kullanıcıda veriyor.normalde oto kiralayanlar sabir bir rakam alır karşı sokagada gitseniz yada gitmeseniz.arkadaşım km.başına alıyor neden sabit rakam alıyorum kısa mesafe gideceklerde oalcaktır .engelli aracıyal normal insanalra hizmet vermiyor.aracı engellilere kiralıyor kendi kullanabiliyorsa bırakıyor.sizin dar zihniyetiniz bunu bu kadar algılayacak degil.belediyelerinden egenlli araç götürme hizmeti var.aynısı bunu bir insan şahsi yapınca ticari taksi korsan yasal degil bırakın bu işleri ya siz önce yasal prosedürleri ögrenin sonra adam gibi gelin burda konuşun.bir allahın kulu vermiş oldugu su telefon numarasını aradımı adam gibi bir bilgi alıp burdapaylaştımı .yok nerde sizinki yermek .korsan taksiymiş yasal degilmiş adam gibi kanun ögreninnde öle gelin arayın vermişoldugu telide cevabınızı alıp oturun .cesaretiniz varsa arayın .....böel burda sallayacağınıza.

Arkadaşlar taksi ,taşımacılık yada hizmet ;kelimenin ne önemi var.Zaten biz bu kelimelere takılmaktan bir türlü aşamıyoruz engelleri.Aşkın Bey yada bir başkası düşünmüş böyle bir hizmet sunmuş,bundan mutluluk duyacağınıza,arada bizleri de düşünenler var diyeceğinize gereksiz detayların peşine düşüyorsunuz.Bırakın bunları,itiraz eden arkadaşların rahatı yerinde belli ki bu kadar karşı çıkıyorlar.Normal ticari taksilere durak harici binmeye kalktığınızda karşılaştığınız sorunlar hakkında bir bilginiz var mı acaba onu merak ediyorum.Benim 17 senedir sokaktan geçen taksilerle ettiğim kavganın haddi hesabı yok.Tabi ki hepsini aynı kategoriye sokamayız ancak genelde daha seni gördükleri zaman yolu değiştiriyorlar.Ben bu hizmeti sürekli kullanıyorum ve son derece memnunum.Ayrıca Aşkın bey gerçekten özverili şekilde bizlere çok yardımcı oluyor.Gece gündüz yakın uzak ayrımı yapmadan elinden geleni yapan Aşkın bey'e arada bizleri de düşünen birileri olduğu hatırlattığı için çok teşekkür ediyorum.Eleştiren arkadaşlar sizde kendinizle alakalı olmayan konularla uğraşmayı bırakın da isteyen herkes bu hizmetten faydalanabilsin.Gönül rahatlığı ile bu araçla isteğiniz her yere gidebilirsiniz hatta ulaşamazsanız irtibat sağlamanız konusunda sizlere yardımcı olabilirim.

Bana kalırsa sorgulanması gereken şey "neden biri hizmetine böyle bir isim vermiş?"ten çok "neden taksi duraklarında engellilere uygun araç bulundurma şartı hala bulunmuyor?" olmalıyken, bir kişinin kendi iyi niyetiyle oluşturduğu hizmete; sadece marka adı olarak "engelli taksi" demesi üzerine yoğunlaşmak çok anlamsız. Daha önceki mesajlardan birinde de dendiği gibi, bu donanımlara sahip bir aracın beklendiği gibi bir taksi ruhsatına sahip olması pek mümkün görünmüyor, bu sebeple yasal olarak taksi kavramı altında değerlendirilmesi mümkün değil. Ama bir firma adı olarak, bir marka adı olarak taksi kelimesinin kullanılması bence yanlış değil. Çünkü bu hizmeti taşımacılık veya başka türlü sıfatlarla nitelemek istemeden de olsa bir ayrımcılık yaratacaktır. Neden engellilerin ulaşımı için kullandığı bir araç "taşımacılık" gibi bizi toplumun genelinden ayıran bir kelime ile nitelendirilmeli pek anlayamadım. Burada, başka taksicilerin emeğinin çalınmasından ve vergi sorunlarından bahsedilmiş. Aracın yapısı gereği bu hizmetin ruhsat alamaması, hizmeti verenin değil, yasama ve yürütme organlarının suçudur. Yanlış kişilere, yanlış suçlamalar yaparak sorunları çözmek pek mümkün olmaz diye düşünüyorum.

bunu düşünen arkadaşı tebrik ediyorum adam kimsenin düşünmediğini düşünmüş siz tutmuşsunuz korsan taksicilik vergisini ödicenmi bilmem ne bırakın o kadarın arkadaş düşünsün siz hizmete bakın artı benim gözümde taksicilik değilde bi nevi taşımacılık gibi duruyor engelli ve yaşlılara...devletin yapamadığı sistemi adam oturtmaya çalışıyor hangi otobüste veya ulaşım aracında böyle bişey var belki devlet bu projeden ilham alırda engelliler otobüsü,trene binemiyor onlarada özel bişey yapalımda gidecekleri yerlere gidip gelsinler diye engelli otobüsü falan yapar belki...

devlet kaldırım yaparken bina projelerini onaylarken hastane konturolüne nasıl gideceğimi düşünmezken benim sıkıntılarımın büyük bir kısmını görmezden gelirken ben vergiyi düşünmem adam çok güzel bir iş yapıyor tekerlekli sandalyeyi gören taksici geri dönüyor ben defalarca hastane kontrolüne özel ambulansla gittim 10km yol 160lira keşke burdada böyle bir hizmet olsa biyerlere gitmek için millete dil dökmem devlet kanun diyen arkadaşların galiba özel ulaşım imkanları var

demirc;

tebrik ederim ....yermek çok kolay mevzuat bilmeden kafadan sallamalar çok olay ...

Üst Alt