Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli tayin hakkı: Kurum beni göndermiyor. Ne yapmam lazım?

LeqendSpeak

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar iyi günler dilerim sizlere
2 Aylık aday memuruyum müdürlerimle görüştüm engelli tayin hakkı yasasından bahsettim İl müdürüyle görüşüceklerini söylediler. Görüştükten sonra bana gelen cevap şu 2 aylık memursun biraz daha çalış ilerde değerlendirebiliriz dediler. Bende dondum kaldım.

Arkadaşlar bu aşamada ne yapmam lazım dilekçe yazarsam red yermiyim. Yardımcı olan herkeze teşekkür ederim.

BÖLÜM: 3
Yer Değiştirmeler
Yer değiştirme suretiyle atanma:
Madde 72 (Değişik: 12/5/1982 - 2670/25 md.)
Kurumlarda yer değiştirme suretiyle atanmalar; hizmetlerin gereklerine, özelliklerine, Türkiyenin ekonomik, sosyal, kültürel ve ulaşım şartları yönünden benzerlik ve yakınlık gösteren iller gruplandırılarak tespit edilen bölgeler arasında adil ve dengeli bir sistem içinde yapılır.

(Değişik: 9/4/1990 - KHK-418/5 md.; İptal: Anayasa Mahkemesinin 5/2/1992 tarihli ve E. 1990/22, K. 1992/6 Sayılı Kararı ile; yeniden düzenleme: 18/5/1994 KHK527/5 md.) Yeniden veya yer değiştirme suretiyle yapılacak atamalarda; aile birimini muhafaza etmek bakımından kurumlar arasında gerekli koordinasyon sağlanarak memur olan diğer eşin de isteği halinde ataması, atamaya tabi tutulan memurun atandığı yere 74 ve 76 ncı maddelerde belirtilen esaslar çerçevesinde yapılır. Yer değiştirme suretiyle atanmaya tabi memurun atandığı yerde eşinin atanacağı teşkilatın bulunmaması ya da teşkilatı olmakla birlikte niteliğine uygun münhal bir görev bulunmaması ve ilgilinin de talebi halinde, bu personele eşinin görev süresi ile sınırlı olmak üzere aşağıdaki şartlarda izin verilebilir.

(Ek: 9/4/1990 KHK-418/5 md.; İptal: Anayasa Mahkemesinin 5/2/1992 tarihli ve E. 1990/22, K. 1992/6 Sayılı Kararı ile; yeniden düzenleme: 18/5/1994 KHK-527/5 md.) Bu suretle izin verilenlere, aylık ve diğer ödemelerine karşılık olarak, aylık (taban ve kıdem aylığı dahil), ek gösterge, zam ve tazminatlarının kanuni kesintiler düşüldükten sonraki net miktarının, eşleri;

a) Olağanüstü Hal Bölgesine dahil illerle bu illere mücavir olarak belirlenen illerde görevli olanlara % 60'ı, 4206
b) Kalkınmada 1 inci derecede öncelikli yörelerde görevli olanlara % 50'si,
c) Kalkınmada 2 nci derecede öncelikli yörelerde görevli olanlara % 25'i,

kurumlarınca kadro tasarrufundan ödenir.

Eşleri diğer yörelerde görevli olanlar ise ücretsiz izinli sayılır.

(Ek: 9/4/1990 KHK-418/5 md.; İptal: Anayasa Mahkemesinin 5/2/1992 tarihli ve E. 1990/22, K. 1992/6 Sayılı Kararı ile; yeniden düzenleme: 18/5/1994 KHK-527/5 md.)

Yukarıda sayılanların kadroları eşlerinin görevlendirme süresiyle sınırlı olarak saklı tutulur. Ancak, bu süre memuriyet boyunca 4 yılı hiç bir surette geçemez. Bunların kademe ilerlemesi;emeklilik ve diğer bütün hakları ve yükümlülükleri devam eder. Ancak ücretsiz izin verilenlerin bu sürelerinin emeklilikten sayılabilmesi için kesenek ve kurum karşılıklarının her ay kendileri tarafından T.C. Emekli Sandığına yatırılması gerekir.

(Ek fıkra: 6/2/2014 - 6518/10 md.) İlgili mevzuatı uyarınca verilecek rapora göre kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanması için düzenlemeler yapılır.

(Değişik: 29/11/1984 KHK-243/13 md.) Memurların atanamayacakları yerler ve bu yerlerdeki görevler ile kurumların özellik arz eden görevlerine atanabilmeleri için hangi kademelerde ne kadar hizmet etmeleri gerektiği ve yer değiştirme ile ilgili atama esasları Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanacak bir yönetmelikle belirlenir. Kurumlar atamaya tabi olacak personeli için bu yönetmelik esaslarına göre Devlet Personel Başkanlığının görüşünü almak suretiyle bir personel ve atama planı hazırlar.

Karşılıklı olarak yer değiştirme:

Madde 73 (Değişik: 30/5/1974 KHK-12; Aynen kabul; 15/5/1975 - 1897/1 md.) Aynı Kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır.
Memurların bir kurumdan diğerine nakilleri:

Madde 74 (Değişik: 30/5/1974 KHK-12; Değiştirilerek kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.) Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür. Kazanılmış hak derecelerinin altındaki derecelere atanabilmeleri için ise atanacakları kadro derecesi ile kazanılmış hak dereceleri arasındaki farkın 3 dereceden çok olmaması ve memurların isteği de şarttır.

Aşağı dereceye atananların 68 inci maddede yazılı süre kaydı aranmaksızın eski derecelerine tekrar atanmaları caizdir. Kazanılmış hak derecelerinden aşağı derecelere atananların aylık derece ve kademeleri genel hükümlere göre tespit edilmekle beraber, atandıkları bu derecelerde geçirdikleri süreler (kesenek ve karşılık farklarının kendileri tarafından her ay T.C. Emekli Sandığına gönderilmesini kabul etmeleri şartiyle) emeklilik yönünden eski derecelerinde değerlendirilir

ANAYASA DA MEVCUT

yok öyle birşey ben ilk memur olduğumda 1. haftada tayin dilekçemi verdim 3 ay sonrada tayinim çıktı 3 aylık memurken tayin aldım memleketime geldim yaz tayin dilekçeni tabi engelli olduğunu mazeret tayinini ver komisyona Bakanlığınızın hızına göre tayininiz kesin çıkar

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/08/20140816-5-1.pdf

yönetmelik metni hem de resmi gazetede amirine açıp göster. (kısıtlayıcı hükümlere takılmaksızın yazan kısmı büyü harfle göster)ben öyle yaptım sesini kesti :) madde 11 e atıfta bulunarak bir dilekçe yazabilirsiniz...
ve daha önceki talepler olumsuz döndü tabi ki benim tayinim onaylandı hemde 1 ay bile olmadan tayini aldım.

TahaAY

Ne asaleti mazeret tayini bu değil asalet müdürü bile önünde duramaz mazeret tayininde

Ali_Gs

Merhabalar abicim yasayı kanunu okudum müdürümüze göz önünde bulundurdum ama göndermiyor. Müdüre dilekçe yazarsa ya red yersem ne olacak hangi aşamaya girmem lazım.

Öğretmenlerin "stajerlik" dönemi gibi ilk seneyi tamamlamanız lazım. Sizden istikrar bekliyorlar. İşinize yoğunlaşın.

evet arkadaşlar perseküsyon arkadaşımızın dediği gibi işinize yoğunlaşın.
Bazı arkadaşlar yok şöyle yapamazlar yok böyle yapamazlar gibi konuşmuş her şeyi yapıyorlar kardeşim her kurum aynı değil ben orman genel müdürlüğünde çalışıyorum adamlar canları istemedikçe hiç bir şey yapmıyorlar kimsede yaptıramıyor araya adam sokan arkadaşlarım bile oldu adamlar direk mevzuat böyle deyip sıyrılıyorlar işin içinden yani her şey öyle basit olmuyor yaz ver tayinin gelsin diye bir şey yok burada makina ile yaşayan adama bile önce asalet dediler siz ne yiyip ni içiyorsanız bizim buradakiere de ondan yeyip içirmek lazım yoksa işimiz çok zor

efsane_3519

Tamam anladım da ama bu bizim hakkımız , hakkımız neyse onu kullanmamız gerekiyor ben doğudayım işitme engelli olduğum için alarm kurup hiç duyamıyorum bu benım için iş gereği sıkıntı oluyor. Pazartesi dilekce yazıcam eğer red gelirse idare mahkemesine taşıcam

LeqendSpeak

Kanun var anlamında yazmadım zaten. Kurumun beklentileri o şekildedir diye yazdım.

[FONT=sans-serif]"""Görüştükten sonra bana gelen cevap şu 2 aylık memursun biraz daha çalış ilerde değerlendirebiliriz dediler. """

Bu cümleye istinaden yazdım.[/FONT]

Arkadaşlar eğer başvurunuzu doğru yazılmış bir dilekçe ve ekinde resmi evraklı dayanaklarla yaparsanız zaten kimse size engel olamaz. Eğer engel oluyorsa kaşınıyordur, mahkemeye verin. Benim ilk tayin başvurum reddedildi. İkinci tayinim kabul oldu. İkisine de red ve onay veren aynı amir! Fark şurda; ilkinde işin peşine düşmedim. Yanlış işlem yaptı kurum.

İkincisinde işin peşine düştüm ve adım adım ne yapılması gerektiğini anlattım. Bakanlıkla görüş aldım. Döndüm taşra yöneticileriyle görüştüm. Sistemden yaptıkları doğruyu yanlışı ben anlattım. Sonuç TAYİN ONAY... Kolay olmadı yani emek verdim, 1 aya yakın her günüm telefonla geçti, çok uğraştım. Birileri benim bu işi halledemeyeceğimi düşünüyordu ama bu işin düşünceyle değil yasal dayanaklarla olduğunu olabileceğini gösterdim.

Merhaba arkadaşlar. Bende ilk atandığımda başlamadan tayin istemiştim İlçeye, fakat İle verdiler. Aradan 2.5 sene geçti. Şimdi geçen aylarda tekrardan ilçeye tayin istedim red ettiler. Geçici görevlendirme istedim yine red ettiler. Sağlık mazere bianen istememe rağmen ilçeye vermediler.

ilk tayin işlemi hangi duruma istinaden gerçekleştirildi? Her tayini oanylamazlar. Bir defaya mahsus hakkımızı kullandırtırlar tek istedikleri %40 ve üzeri rapor. Eğer sağlık mazeretine binaen ise bakanlık personel işlerindeki sağlık kurulu incelemesine göre sonuçlanır.

Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği (2)
Ek Madde 3 - (Ek: 30/6/2014-2014/6578 K.)
İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz. (2)
Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

(1) 30/6/2014 tarihli ve 2014/6578 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki Yönetmeliğin 9 uncu maddesiyle, bu fıkrada yer alan "Özür" ibaresi "mazeret" şeklinde değiştirilmiştir.
(2) Danıştay Onaltıncı Dairesinin 2/7/2015 tarihli ve Esas No: 2015/10808 sayılı Kararı ile, bu maddede yer alan "bir defadan fazla" ibaresinin yürürlüğü durdurulmuştur.

Yönetmelik Linki : http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.836525.pdf sayfa 8

Birdefa hakkının Danıştay 16. Dairesi tarafından durdurulduğu yazmakta. Ben İlk atamada başka bir İle atanmıştım. Başlamadan Dilekçe ile Ailemin bulunduğu ilçeye Olmadığı takdirde ile demiştim. İle atamam gerçekleşti. aradan 2.5 sene geçti. Ailemin bulunduğu ilçeye yönetmeklikte bulunan madde ve bentlerden tutunda rahatsızlığıma varana kadar yazdım. Fakat hem nakilde hemde Geçici görevlendirmede red ettiler.

İlk tayininiz "engellilik durumuna bağlı yer değişikliği" olarak değerlendirilmiş gibi, doğru mu anladım? Eğer öyleyse bu hakkınızı bir defadan fazla kullanabilmeniz için dava açmanız gerekecektir. Emsal dava var diye biliyorum.

evet ilk atamam engel durumuna bağlı idi. İkinci atamada emsal karar gösterilerek atama yapılamaz mı ? İlla dava mı açmak gerekir.

Henüz ben rastlamadım. Dava açılırken lehimize olan kararı emsal gösteriyoruz, dolayısıyla mahkeme lehimize sonuçlanıyor. Benim bildiğim bu.

Rica ederim. bildiğimi yaşadığımı paylaşıyorum. Yüce yaradan herkesin haklı duasını kabul etsin.
Kimsenin hayatı kimsenin iki dudağı arasında, kafasının keyfine kalmasın. Çok üzülüyorum.

Aynen herkesin tayin hakkında sıkıntıları var ikidudak arası Ne gerek var memurlarnet bizim için tüm kurumlara ek mazeret tayini ile ilgili haber yapsa güzel olacak bakanlıklar danıstayın kararını uygulamıyor ancak milleti mahkemede süründüyoo herkes memurlar.nete çağrı yapsa iyi olur

Ali_Gs

Peki sizden gitmek istediğiniz kurumdan yer bulmanızı söylemedilermi nakil için şuan benim adaylık kalkmış asalet tasdikte olmuş gidemiyorum kendine yer bul diyor yer yok bulamıyorum

Kendine Yer Bul ne demek ya :) ben önce mazeret dilekçemi yazdım işte engelimi bakıma muhtaç olduğumu ailemin yaşadığı ile gitmem gerektiğini gitmezsem olacakları vs vs mazeret dilekçesi işte sonra kurumdaki baş amire onaylatıp komisyona verdim 3 ay sonra tayinim çıktı gittim başladım tayinle gittiğim yere tayinimin oraya çıktığına dair yazı gönderdiler ve gidip başladım bu kadar basit banada amirim sordu hemen tayin isteyebilirmisin diye evet dedim niye dedi evim barkım ailem herkes orada rahatsızlığımı söyledim birde geçmiş olsun ben olsam bende öyle yapardım dedi onayladı olay bu kadar basit sizlere nasıl tayin çıkartmıyorlar anlamış değiilim arkadaşlar kanun olarak hakkınız sizin önünüze şu kanun bu kanun diyemezler kimsenin 2 dudağnın arasında değil Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz muz cumhuriyetinde değil

Üst Alt