Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Tayininde gideceğiniz kadro "Engelli Kadrosu" olmak zorunda mı?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Karamandan Ispartaya tayin isteyeceğim Engelli kadrosunda İnşaat Mühendisiyim Isparta da bulacağım(gideceğim) kadronun engelli kadrosu olma zorunluluğu var mı ? bilen ilgili mevzuatı paylaşabilir mi? çok aradım bir şey bulamadım

özel idarede çalışıyorum özel idareye gideceğim paylaştığınız şey için teşekkür ederim ama sorumun cevabı değil genede teşekkürler

Hiç bir kadro engelli kadrosu yada başka bir isimle adlandırılamaz. Önünde sadece unvan olur. Yani bulunduğunuz kurumun yer değiştirme yönetmeliğine göre, yer değiştirmenizde bir engel yoksa ve gideceğiniz yerde münhal kadro varsa sorun olmaz. Siz buradaki münhal kadroya atandınız ama bizim engelli mühendis kadromuz yok diyemez kimse size.

@Bulut25 teşekkür ederim detaylı açıklamanız için sorumun cevabını aldım. Benim çalıştığım kurumdaki İnsan kaynakları müdürü engelli kadrosu bulman gerekir dediği için konuyu açma gereği duydum yoksa eksik fazla olumlu olumsuz konuyla ilgili bir bilgim yoktu. araştırdım birşey bulamadım bulamamamda gayet normalmiş çünkü böyle bir saçmalık yokmuş bana da mantıksız gelmişti.

https://www.engelliler.biz/forum/di...i-4-engelli-personel-calistirmak-zorunda.html

Hangi kurumda çalışıyorsanız gitmek istediğiniz yerde sadece İnşaat mühendisi kadrosu var mı diye bakmanız yeterli.

cicikıs verdiğin linkte yazan şey aynen bu

"ÖZÜRLÜLERE öyle bir darbe indirildi ki özrü bile olmaz. Devlet Personel Başkanlığı, yasa ile sağlanan hakkı yazı ile değiştirdi.

"Olmaz böyle şey" demeyin, oldu bile!..

ÖZÜRLÜ İSTİHDAMI
50 ve daha fazla personel çalıştıran kamu ve özel sektör kuruluşlarının özürlü ve eski hükümlü çalıştırmaları gerekiyor. Buna göre;
- Kamu sektörünün, yüzde 4 özürlü, yüzde 2 eski hükümlü,
- Özel sektörün yüzde 3 özürlü çalıştırması gerekiyor. Özel sektörde eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu bulunmuyor.
Buna göre, 200 işçi çalıştıran bir özel sektör kuruluşu, en az 6 özürlü personel istihdam etmek zorunda. Bu yasal zorunluluğu yerine getirmeyenlere ise, 2011 yılında çalıştırılmayan her özürlü nedeniyle her ay için 1.671 TL ceza uygulanıyor. Bu ceza özel sektör için geçerli olduğu gibi kamu sektörü için de geçerli"

ÖZÜRSÜZ DARBE NE?
Yasaya göre, kamuda yüzde 4 olan özürlü işçi çalıştırma zorunluluğu, Devlet Personel Başkanlığı'na göre yüzde 3.
İnanılır gibi değil ama kurumun internet adresindeki istatistikleri böyle!.. Daha ötesi çalıştırılması zorunlu özürlü oranında hata yapılmakla kalınmıyor, hatalı yüzde 3 oranı üzerinden kamuda çalıştırılması gereken özürlü personel sayısı ve boş özürlü kadroları hesaplanıyor. Örneğin, Devlet Personel Başkanlığı, yüzde 3 hesabına göre bu zorunluluğu yerine getirmekle birlikte, doğru hesaplandığında özürlü personel eksik istihdam edilmiş oluyor. Aynı durumda olan bakanlıklar, üniversiteler ve üst kurullar da var.
Özürlü istihdamında sınıfta kalan kurumlar o kadar çok ki "Örneğin; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı!
Toplam 99 özürlü çalıştırması gereken bu kurum 18 özürlü çalıştırıyor. Yani istihdam etmesi gerekenin yüzde 18'ini istihdam etmiş, yüzde 82 ihlal var!.. İhlal oranı, Gümrük Müsteşarlığı'nda yüzde 89.

DOĞRUSU YÜZDE 4
Evet, doğrusu yüzde 4. Bu husus ilgili yasada açıkça belirtiliyor.
15.05.2008 tarih ve 5763 sayılı Kanun ile 4857 sayılı İş Kanunu'nun 30. maddesi değiştirildi ve kamu kurumları için özürlü personel çalıştırma oranı yüzde 4 olarak belirlendi. Önceki yıllarda yüzde 3 olan bu oran, 15 Mayıs 2008 tarihinden itibaren yüzde 4 olarak uygulanıyor. Ama koskoca Devlet Personel Başkanlığı bunu bilmiyor!..

KADROLAR BOŞ
Devlet Personel Başkanlığı'nın verilerine bakıyoruz; istihdam edilen özürlü personel sayısı hem yeterli değil hem de yanlış.
Aynı Başkanlığın sitesinde, "hükümlü" çalıştırma sayılarıyla ilgili bir bilgiye ise rastlanılmıyor!…
Özürlü (engelli) olmak, insanın iradesi dışında bir olay. Herkesin başına gelebilir.
Engellilere konulan keyfi engeller bir an önce kaldırılmalı, yapılan hata da düzeltilmeli.

Şükrü KIZILOT"

CİCİKIS Bana aşağıdaki mesajı atana kadar bu mesajı yorum olarak yazsaydınız sorumun cevabını alırdım. yazık ...

"Linkte yazanların nesini anlamadınız. Kamu kurumlarında özürlü çalıştırma zorunluluğu var ama kadroların başında özürlü diye bişey yazmaz. Yani sen kurumunun özürlü kadrosunun o kotasını dolduruyorsun. Dilekçeni yazmadan önce gideceğin yerde inşaat mühendisi kadrosu varsa nokta tayini isteyebilirsin. Zaten engellilerin istediği şehre tayin olma hakkı var olursun. Ama gidip kurumun personeline özürlü inşaat mühendisi kadrosu var mı diye sorarsan cahilliğini gösterirsin bu konuları bir çok memur bilmez senin gibi. Biraz araştırsanız forumda bile bu konu defalarca konuşuldu hem hiç bişy bilmiyorsunuz hem bilen insanların sizi ikna etmesini bekliyorsunuz. Ben TSK dan emekli oldum ve çalıştığım kurumlarda kadro teklifi hazırladım. Her sene kurumlar DPB lığına kadro teklifi verir ama sen bildiğin gibi yap okuma araştırma bilenlere de kulak asma. Asıl saçmalık ne biliyormusun senin gibilere doğruyu göstermeye çalışmak."

meraba sağlık yönetimi lisans bölümü 3 sınıf öğrencisiyim aceba kadro olarak nereye atanıyorum kaç puan alıyorum bilgisi olan var mı ?

Üst Alt