Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli üniversite öğrencilerinin kampüs hayatı..?

Cansu K.

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kampüs içerisinde yaşadığınız zorluklar nelerdi ? hatırlayan var mı ? :confused::eek:

genel olarak karşılaşılan sorunları merak etmiştim.

Benim sakatlığım üniversitede bana hiç bir zorluk çıkartmadı. Paşa paşa sıkıntısız bir şekilde okudum İstanbul Üniversitesi Beyazıt.ta. Lisede de yatılı okudum, orada da bir sıkıntı teşkil etmedi sol ayağımdaki felç.
Sakatlar, okuyun; sakat çocuğunuz varsa onun da çok iyi bir eğitim alması için elinizden geleni yapın.
Selametle.

Ortopedik engeli sonucu tekerlekli sandalye kullanan bir öğrenci eğer dersleri binanın üst katında ve o binada asansör yoksa mecburen onu araçla birlikte öğrenci arkadaşları kaldırmalıydı. Lisans eğitimimde böyle bir arkadaşımız vardı ve bizzat yaşadık.

Asansör arkadaş Yüksek Lisans yaptığı sırada bitirildi.

Evet arkadaşım çok doğru demiş. Tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlar için her zaman sıkıntı mevcut. Benim zamanımda ne Hukuk Fakültesinde ne de Siyasal Bilgiler Fakültesinde asansör filan yoktu. Dolayısıyla bu durumdaki arkadaşlarımızın okuması oldukça güç idi. Şimdi umarım bu olumsuz durum ortadan kalkmıştır.
Bu arada tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlar okula nasıl gidecek? Kendi özel aracı yok ise ya taksi tutacak ya da toplu ulaşım kullanacak. Ama şu anda İstanbul.daki birçok metrobüs durağındaki asansörler ne hikmetse hep birden bakıma alındı, bizler yani vatandaşlar için yenilenmekte imişler. Allah kimseyi gaddar ve vicdansız idarecilerin eline düşürmesin.

Üst Alt