Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli üniversite öğrencilerinin KYK burslarında geri ödeme avantajı varmış!?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Herkese Selamlar ve Saygılar Arkadaşlar...
2007-2011 Tarihleri Arasında üniversitede Öğrenci olarak görünürken KYK'dan burs-kredi aldım.
2008 Y ılında trafik kazası sonucu geri kalan hayatıma %80 engelli olarak devam ediyorum. 2013 Yılında 12.500TL Borcum Çıktı ve Ödemeye Başladım Şu ana kadar 11,500 TL Ödemişim.Geri kalan 1000TL..
Yeni Öğrendim Malesef. %40 ve üzeri engelliler için %50 İndirim yapılıyormuş geri ödemelerde... Bilgisi Olan arkadaşlar Lütfen Cevap veririse sevinirim...TŞK EDERİM ŞİMDİDEN...

kredı gerı odemelerınde mı % 50 ındırım yapılıyormus ?

nerden okudunuz acaba ben bulamadım da

kredı gerı odemelerınde mı % 50 ındırım yapılıyormus ?

nerden okudunuz acaba ben bulamadım da

Yapılıyor
bende inanmadım ama sonra bi yerden kokudum aklıma gelmiyor... konuyu actım. hatta daha once konu bıle var bu sıtede.

Öğrenim ve katkı kredilerinin geri ödenmesinde “çalışamaz” ibareli raporu bulunan engellilerin borçları tamamen silinmekte, diğer engellilerde ise alınan öğrenim ve katkı kredisinin üzerine Toptan Eşya Fiyat Endeksi’ne (TEFE) göre eklenen faizin %50’si indirilmektedir.

yanlızca fazızınde yuzde ellı ıdnırım yazıyor

Öğrenim ve katkı kredilerinin geri ödenmesinde “çalışamaz” ibareli raporu bulunan engellilerin borçları tamamen silinmekte, diğer engellilerde ise alınan öğrenim ve katkı kredisinin üzerine Toptan Eşya Fiyat Endeksi’ne (TEFE) göre eklenen faizin %50’si indirilmektedir.

yanlızca fazızınde yuzde ellı ıdnırım yazıyor

Haklısın kardeş.. bunun için nasıl bir yol izlemek lazım.

valla benımd ekredı borcum var kyk ya ve yenı ogrendım arastırmak lazım bende bılmıoruom cunku

eger bısey bulabılırsen burda paylasır mısın? bende bakıyorum ama netten bısey cıkmadı kyk ıle ıletısıme gecmek lazım

faiz ne kadar ki %50 indirimin payı nedir ki yani ??

bu konuyu bende merak ediyorum 1012 de mezun oldum ödeyemedim şuan yapılandırdım ödüyorum engelli raporunu 2015 de aldım acaba %50 geri ödeme olur mu ödediğim tutarın bir kısmını geri alabilirmiyim bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba %50 raporum var

Krediyi nasıl yapılandırdınız edevlette bende yapılandırlmamış yazıyor ill maliye falan mı gitmek gerekiyor?

Eğer engel durumundan indirim varsa nasıl bir yol izlememiz gerekiyor acaba?

Kyk hergün faiz koyuyor ödemediğim her gün için faizler çok birikti 2000 TL ödedim 200-300 günlük faizdi..

Ben KYK'ya olan borcumu 2011 yılında tamamen sildirmiştim.
Fakat borcun silinebilmesi için en önemli olan prosedür, "Hayatını çalışarak kazanamaz" ibaresi bulunan bir sağlık raporu almak.
Daha önce açılan bu başlıkta izlediğim yolu anlatmıştım, buradan inceleyebilirsiniz. https://www.engelliler.biz/forum/ok...i-yurtlar-kurumu-ogrenim-kredisi-oder-mi.html
Benim %90 ağır engelli raporu var ve bu rapora KYK nın istediği ibareyi yazdırmıştım.Sizin engel oranı biraz daha düşükse ve bu raporu alamayacağınızı düşünüyorsanız, KYK sitesinde bilgi edinme bölümü var. Oraya mesaj atın ve uygulanan başka bir indirim var mı en doğru yerden öğrenin.

Az önce aradım mevzuatta böyle bir bilgi yer almamaktadır dedi konuştuğum arkadaş bilgisi olan mesaj atabilirmi ?

Üst Alt