Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli uzerine araç alımında 2022 maaşı ve bakım ücretleri durumu..?

oktayizmir35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kardeşim %95 zihinsel engelli ÖTV indirimli araç alırsam kardeşimin üzerine.; 2022 aylığı ve bakım ücreti kesilir mi?
Vasiy annem ücretleri annem alıyor

2022 için vergiden indirimli halinin 120'de 1'i dahil ediliyor. Bu miktarla birlikte 286,32 TL'yi geçmemesi gerekiyor.

Evde bakım aylığında daha esnek davranılsa da il/ilçe müdürlüklere göre değişik uygulamalar olabiliyor. Hanede kişi başına düşen gelir miktarı 572,64 TL'yi geçmediği sürece ve bildirmediğiniz başka gelirleriniz tespit edilmediği sürece kesilmez. Yine de aylığı aldığınız kurumdan yazılı olarak yanıt alın garanti olsun.

Araç aldıktan sonra 2022 için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, Evde bakım aylığı için Aile ve Sosyal Pol. Bak. İl Müd.'ne bildirim yapmanız gerekiyor.

Yukarıda kelebek'in dediği gibi 2022 aylığı için aracı vakfa bildirmek zorunda değilsiniz. onlar sistemden zaten araç olup olmadığını sorgulayıp araç bilgilerine ulaşabiliyorlar. bildirime lüzum yok.
aracı alırsanız sadece evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne bildirmek zorundasınız.

Hanede kaç kişsinizz? hanede toplam gelir ne kadar? evde bakım aylıgı da dahil her geliri toplayın ve aylık geliri yazın ona göre net bir cevap vereyim. sadece alınan 2022 aylıgını gelire dahil etmeyeceksiniz onun haricinde her ne gelir varsa toplayın.

ya kafalar iyice karıştı gitti melek hanım şimdide yukarda yazmışsınızki sadece 2022 yi gelire dahil etmiyeceksiniz. şimdi net olarak söylermisiniz ben bakım parası ve 2022 alıyorum başkada üzerimizde ne bir mal varlığı var nede bir kuruş gelir. gelire 2022 yi dahil etmeyeceksek. benim evimin geliri sadece aldığım bakım parası üzerindenmi hesaplanacak yani. biraz daha açıklayıcı yazarsanız. herkes daha iyi anlayacak. sizden önceki mesajdada kelebeğin yazdığı aylık gelir 572 küsuru geçmiyorsa sıkıntı yok diyor. şimdi daha açık ve anlayacağımız bir şekilde bizi aydınlatırsanız size minnettar kalacam.. saygılar sevgiler. (Not olarakda şunu belirtiğim. Halama yakın bir ev tuttuk ilk bakım parasını bağlatmak için. Halam beni bakımımla ilgilendiği için Bakım parasını halam alıyor. ama ikametgahda halam bizim hanede görünmüyor. sydv. nin evraklarında görünüyor. benimle ilgilendiği ama...)

kaplan19 sen kalemşörün dediğini yanlış anlamışsın...'' sadece 2022 yi gelire dahil etmeyeceksin'' demesi gelir hesaplamasına 2022 aylığıda dahil haneye giren her tür geliri de dahil edeceksin demek istemiş.doğrusu da bu zaten . yanlış yok..bakım aylığı almak içinde 2022 de dahil eve giren tüm gelir toplanıp hanedeki kişi başına bölündüğünde 572tl yi geçmemeli....

kaplan19,
ablam sana denizmavisi arkadaşımız açıklama yapmış. ne demek istediğimi saolsun arkadaşımız anlatmış.

ben de sana daha once başka yerde yazdığın bir soru üzerine cevap vermiştim ama demek ki görmemişsin ablası:http://www.engelliler.biz/forum/202...uhtaclik-siniri-belli-oldu-4.html#post1536702
uzgunum...
başka bir yere daha yazmışsın oraya da şimdi yazacağım cevap. ama cevabım aynı olacak maalesef...

Melek abla;
Araç alımı mahkeme vs tüm işlemler tamam araç 73000 değerinde fakat bana 49000 e geldi otomatik vites şimdi ise savcılıkta sıkıntı lar çıkıyor

ben bişi merak ediyorum ikamet değiştiğinde 2022 ve evde bakım ne oluyor

Üst Alt