Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli üzerine vasi aracılığı ile alınmış aracın devrini nasıl yapabiliriz?

Engineer42

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, forumunuza yeni katıldım ve uzun zamandır aklımı kurcalayan bir durumu sormak istedim. Benim halam %95 Zihinsel ve Bedensel engelli. Halama uzun zamandır dedem ve babaannem bakıyor, biz başka şehirde kalıyoruz ve fırsat buldukça ihtiyaçlarını gidermek için onların yanına gidiyoruz. Bu git gel durumu otobüsle zor olduğu için 2013/Haziran ayında bir orta sınıf (Ötv muafiyeti ile) araba aldık. Bu araba Haziran ayında 5. Yılını doldurdu.

Bu araba şuan halamın üzerinde ve vasi olarak dedem gözüküyor. Dedem ve babaannem epey yaşlandı ve Halam 45 yaşına girdi. Dedem babamdan halamın üzerinde olan arabayı kendi üzerine almasını istedi. Zaten arabanın parası babam tarafından ödenmişti. Şimdi notere işlem için gittiğimizde ek karar istiyor. Mahkemeye (daha başvurmadık) gittiğimizde ise gerekçesiz satışın yapılamayacağını söylüyor. Bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum..

Engineer42

Aracı üzerinize almanız mümkün değil. Mahkeme satış için izin verse dahi aracın parası engelli kişinin üzerine bankaya yatırılır ve tüm harcamalar hakim onayına tabi tutulur.

Üst Alt