Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ve Sorunlu Ekonomik Durumları

ist01

Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
45
Merhaba arkadaşlar öncelikle bu başlığı ve tartışmaya açtığım konu hiç bir şekilde birilerini hedef göstermemektedir..

öncelikle aylardır kendi gözlemlerimle konuyu ekonomik boyuta taşıdım
ülkemizde bazı engelli kardeşlerimizin durumları pek iç açıcı değil üzüntüyle belirtmek isterim
çoğu engelli devletin sağladığı 2022 maaşları veya evde bakım aylıkları ile gecinmektedirler
bazı durumu iyi olan engelli kardeşlerimizde var bir düşünün hergün mesyada internette ve bu sitede gözünüze çarpıyordur
birçok engelli etkinlikler yapılıyor bunlara az sayıda engelli kardeşlerimiz katılıyor birdüşünün ya katılamayanlar
bir engelli düşünün evinin bir odasında dünya ile iletişimi sadece 1 pc başka hiç bir iletişimi yok yapa yanlız
bu şekilde olan onlarca engelli var birakin dişarı çıkmayı oturduğu evin gecimini bile sağlıyamayan
diyorsunuzki kim tutuyor evde çık dışarı bakınız bu tür sorularla çok karşılaşıyoruz
engelli + ekonomisi aslında bir engelliyi topluma kazandırmanın en püf noktası engellinin ekonomisidir
engelli nin önünde sadece kendisine engel teşkil eden bedeni deyildir cevredir duyarsiz insanlardir
herhangi bir işe yerleştirilmemiş çalışamıyan hiç bir geliri olmayan yaşı 20 üstünde olan
sokağa çıkmak icin bir sebebi olmayan engelli düşünün
örnek : bir engelli birgün tv de bir film fragmani görür hoşuna gider o film vizyona girdinde onu gidip sinemada izlemek ister
ama hayatı boyunca ona engel olan şey burada ona engel olur gidemez normal insanlar bu zevki tadarken
düşünün o sira evinde bir engelli 4 duvar arasında sadece dışardan gelen çocuk seslerini dinler
görme engelli bir kardeşimizi düşünün küçük yaşta görme duyusunu kaybetmiş hayatın tüm renklerinden mağrum kalmış
doğanın güzelliğini yağmurdan sonra çıkan gök kuşağını kuşların uçuşunu ve bebeklerin sevimliğini göremez
ama düşünün bu kardeşimizin ekonomik durumu olsa göremez ama gezebilirdi dokuna bilirdi kokusunu ala bilirdi hatta esintisini hissede bilirdi
ama onuda bunlardan mağrum eden 4 duvar arasına tıkan ekonomik durumudur
yani anlicanız herşey ekonomik duruma bağlı bu benim kendi ufak çapta yaptığım bir araştırma
tabiki herşey para değildir ama durumu iyi olan engellilerin yaptiği bir çok seyi durumu olmayan engelli kardeşlerimizinde yapmaya hakkı vardır..

bu konuda belirtmek istediğim kısacası kendi hayatımdanda bir parçadır ben böle yaşıyorum ...

Üst Alt