Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli vefatı sonrası araç devirleri için çok sayıda varisin olması..?

capello24

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Biraz karışık aslında... 100/100 engelli amcam üzerine vasisi olan annem bir araç aldı.. amcam vefat etti...
bir yıl sonrada vasisi olan annem vefat etti..
amcamın evli olmadığı için araç toplamda 18 kişi üzerine kaldı.. (dedemin 2 eşinden olma çocuklar torunlar vs) bu varislerin 15 tanesini hiç tanımıyorum çoğuda yurtdışında yaşıyolarmış... aracı annem kullanıyordu vefatından sonrada bende kaldı.. kasko yaptıramıyorum.. vergilerini ödüyorum..

üzerime almak istedim diğer varislerin imzası gerekiyormuş.. avukata gittim “bütün varisleri buluruz hepsine haber veririz yasal olarak ama kişi sayısı fazla olduğu için ve çoğu yurtdışında yaşadığı için bu işlem için yapacağın masraf aracın fiyatı kadar tutar ve 2/3 yıldan önce sonuçlanmaz dedi).

Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız.. sigortacı diyorki aracı kullan kullanabildiğin kadar.. sonra bırak bi kenarda kalsın.. yani kafam çok karıştı.. ileride bu araçla alakalı bir sorunla karşılaşmak istemiyorum... aslında arabada umrumda değil yeterki yasal olarak (üstüme de alabilirim) ya da emniyete de verebilirim... bir çözüm bulmak...

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Yapılabilecek en makul şey sigortacının dediği gibi görünüyor şimdilik. Mevzuata güzelce bakmak lazım.

Ötv muafiyeti olan aracın sahibi vefat edince eğer beş yıllık süre daha dolmadıysa ne oluyor. Ötv düşüyor mu, ödenmesi mi gerekiyor? Siz de ilk sahibinin akrabası olduğunuza göre aracı o yaşarken kullanmanızda bir sakınca yoktu. Şimdi var mı? Özellikle ilk beş yıl dolmadan.

Varisler konusu apayrı bir şey, onlardan birisi çıkıp arabamı kullanıyorsun para ver demediği sürece, ki bunu belli şartlarda her an yapabilir, bir şey olmaz gibi.

Dediğiniz gibi karışıkmış. Ben kendimce parçalara bölmeye çalıştım belki bilen birileri yanıtlayabilir

kullan kullanabildigin kadar sahibi çıkmazsa senindir

Evet zaten 2 senedir kullanıyorum.. ama hep tedirginim.. genelde uzun yolda kullanıyorum polis cevirmeleri oluyor ruhsat sahibini araştırmıyorlar ama herhangi bir araştırmada aracı alakasız bir yerde bağlarlarmı allah korusun bir kazada ne yaparım hep aklımı kurcalıyor

Engelli Araç Miras Hk

Engelli birey üzerine (amcam) vasisi olan kişi tarafından(annem) vergi indiriminden faydalanarak bir otomobil almıştır 2010 yılında.. amcam vefat etmiştir, annem vefat etmiştir.. araç ruhsat engelli birey amcam üzerinedir.. amcam hiç evlenmediği için, amcamın babasınının(dedemin) ilk eşinden olan tüm çocukları ve ikinci eşinden olan çocukları hak sahibi olarak görünmektedir... bu aracı annem kullandığı için vefatından sonra da bana kalmıştır... bu araç ile ilgili ne yapmak gerekir( ilgili emniyet birimlerine teslim etmek,ya da kullanmaya devam etmek) bütün hak sahiplerini bulma şansım yok toplam 21 kişi.. tanımıyorum nerede olduklarını bilmiyorum.. yardımcı olursanız çok sevinirim

Üst Alt