Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli vergi indirimi alınan maaşa göre değişiklik arzeder mi?

Muhammedi

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Engelli Vergi İndirimi, Alınan Maaşa Göre Değişiklik Arzeder mi?
Vergi indirimi hakkında yazılanlar, oranlar kafamı karıştırdı.

Misalen maaşı 3000 lira + 258 Lira AGİ alan bir kişi 2. dereceden engelli indiriminden faydalanacak ise ne kadar almalıdır?

Çok teşekkür ederim

İzzetli 2. derece vergi indirimi alanların 530 TL'si vergi matrahından düşülür. Bu da %15 gelir vergisi kesintisinde 70 TL'ye, %20 vergide ise yaklaşık 90 TL'ye denk gelir. Yani avantajınız 70 ilâ 90 TL arasında değişir.

Çok teşekkür ederim kardeşim. .

Birde şunu sorayım ; Ben bu vergi indiriminden faydalanmayı yeni öğrendim ve başvurdum. Fakat daha önceki (2014) yılından beri çalıştığım işyerinde vergi indirimi için başvurmamıştım. Bunlar için geçmişe dönük olarak başvurabileceğim bir yer veya imkan var mıdır?

hozgul malesef İzzetli üyemiz baş vuruda bulunduğu
Tarihten itibaren geriye dönük ala biliyor indirimi bizzat kendim sormuştum vergi dairesine.

umut2135

Engelli vergi indirimi için Sosyal Güvenlik Merkezine ilk olarak bilgi verildiği tarihim 29.04.2013

Fakat ben bu tarihten sonra çalıştığım iş yerinden çalıştığıma dair evrak alıp vergi indiriminden faydalanmak için vergi dairesine başvuru yapmadım.

İlk defa çalıştığım yeni iş yerimde 05.2018 tarihinde başvurdum.

Sorum:

1- 2013 2018 arası eski iş yerinde çalışırken başvurub al(a)madığım veri indirimlerini geçmişe dönük alabilir miyim? Alabilirsem nereye başvurmalıyım?

2- Yeni işyerinde vergi indirimi için başvurmuştum, iş yerine bu konuda bilgilendirici yazı 01.06.2018 tarihinde gelmesine rağmen 7. ayda ödeme gelmediği bildirildi. Bu ödemenin olub olmadığını veya şahsıma verilen vergi indiriminin takibini nereden yapabilirim? Vergi indirimi başladığını nasıl anlayacağım? Muhasebeci yok deyib geçiştiriyor, bilgi ver(e)miyor.

Oncelikler merhabalar sorum su olcak %60 engelli raporum var vergi dairesine basvur yapmadim ama ssk il mudurlugune sordum vergi indiriminden yararlansam ilerde emekli maasimda dusus olur mu diye evet olur dedi ama arastirdim cogu kisi dusmez dedi size sormak istiyorum dogrulugu nedir acaba

murtur38 mrb vergi indirimin maaş konusunda hiç bir belirliyici tarafı yoktur emekli maaşında belirliyici olan yatan primdir asgari ücretliler düşük oluyor.

İzzetli eğer 2013 yılında vergi indirimine başvurdunuz ve onaylandı ise 2018 yılana kadar aynı iş yerinde çalıştınız ve indirim maaşınıza yansımadıysa durumu vergi dairesine
Bildirin geriye dönük ödemeleri talep edin zannedersem vergi dairesi bu indirimi yaptı ama iş yeriniz bunu maaşınıza yansıtmamış olabilir
Yeni iş yerinize gelince yeni baş vurduğunuz tarihten itibaren maaşınıza yansıtması gerek ama bazı muhasebeciler bu konuda bilgileri olmaya biliyorlar
Mali müşavirlerinden bilgi almayı denesin.

arkadaşlar geriye donuk gelir vergi indirimi almanız için çalıştığınız kurumun vergi dairesine dilekçe yazmanız gerekiyor

doğru isyeri rapor tarihinden itibaren uygulamaya başlar ama aradaki farkın hesabiniza yatırılması gerekir ama işyerleri kurnazlık yaparlar bu parayı yatırmazlar bu devletin verdiği hak arkadaşlar sonuna kadar mücadele edin ben dilekçemi yazdım geri kalanı işyeri düşünsün

Üst Alt