Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli vergi indirimi başvurusu sonucu Tekrar Sevk ne demek?

zeos

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Ben 2016 Mayıs Ayında Hakem Hastaneden % 48 Engel Raporu aldım. Bu rapor ile engelli kartımıda çıkarttım.

Vergi indiriminden yararlanmak için çalıştığım işyerinin bağlı olduğu vergi dairesine yine Mayıs ayında başvuru yapıldı.

Sürekli evis.izmir.vdb.gov.tr den takip ediyordum.

07.06.2016 tarihinde Maliye bakanlığına yazı gönderildi cevap bekleniyor yazıyordu.

20.07.2016 tarihinde Tekrar Sevk ( Başkanlığımıza müracat ediniz ) yazıyor.

Ne yapmam gerekiyor. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Sağlık kuruluna ne için kullancam dedin raporu ne gibi ibare bbelirttim forumda

Engelli kart almak istediğimi bildirdim.

Şimdi raporda ne için kullancan yazıyomu

Rapor süreklimi sürelimi

zeos rahatsızlığınız neydi raporda kurul ek bilgi tahlil istemiştir.

Raporum Sürekliydi

Hastalıklar Şeker - Hiper Tansiyon - Kolesterol - Koah

zeos büyük bir olasılık sft testi istemişlerdir keşke vergi indirimine baş vuru ken sft testini de verseydiniz hangi hastanede aldınız raporu.

İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi nden raporum çıktı. %48 olarak

Karşıyaka Devlet Hastanesi de İzmir de Hakem hastane olduğu için ordan çıkarttık.

Vergi dairesi sadece raporu istedi

zeos dediğim gibi maliye merkez kurulu solunum yolu rahatsızlığın da sft testi olmadan değerlendirmeye almıyorlar benim başıma da geldi aynı şey elinizde sft testi varsa onu verin vergi dairesine tekrar yollarlar dosyanızı amkaraya
zeos hafif KOAH tan %20 verilmiş size kolestrole puan vermedilermi

Ben bu yazı ile ilgili daha vergi dairesine gitmedim. Ama hastaneden de bana ayrıca bir sft testi raporu vermediler.

Tekrar çekilsem ilaç kullandığım içinde değerler normal çıkacaktır. belkide yeni tarihliyi kabul etmeyecekler

Hepsine verildi
Şeker Ocak ayından itibaren Hepsinde % 20 oldu

zeos siz rapor için başvuru yaptığınızda göğüs uzmanı solunum testi yapmadan size oran vermemiştir hastaneye gitmeden ilaçlarını bir hafta ara verin elinizde eski sft testi varsa oda olur en düşük değeri verin tarih farketmez kabul ediyorlar

zeos mrb
kolestrol değeriniz kac ve hastane kac puan verdi.

Merhaba Yaklaşık 5 yıldan beri raporlu olarak kolesterol ilacı kullanıyorum. O yüzden inanın değerleri bilmiyorum. Bedriatak

Elimde hiç sft testi yok . Biliyorsunuzdur solunum testleri zaten çok tutarsız çıkıyor. Ben Sağlık kurulu raporunda bile değerler değişik çıktığı için bu hastalıktan ne kadar zamandan beri ilaç kullandığımı ispatlıycam diye resmen işkence yaşadım. Eğerki sorun bu ise başka ne yapabilirim. Siz nasıl bir yol izlediniz. Verdiğiniz cevaplar içinde çok teşekkür ederim. umut2135

zeos öncelikle bu rahatsızlığınız madem var hiç bir sft testinizi atmayın kurula girdiğiniz gün sft testi yapmadılarmı size Ankara sağlık kurulu sft testi olmadan onaylamaz raporunuzu değerler iyi çıktığında ise genelde oranı düşürüyorlar bi çok kişininde öyle oldu fev1 degenleri önemli bir bakın elinizde varsa değerleri yazın yardımcı olurum size

umut2135 evet kurula girdiğim gün sft sonucu iyi çıkmıştı. Ama Karşıyaka Devlet Hastanesinde bana ilaç raporu çıkaran ve sürekli ilaçlarımı yazan doktor olduğu için raporumu %20 olarak onaylamıştı. Elimde hiç yok diye biliyorum ama tekrar bakıcam heryere. Çok teşekkür ederim.

Hayırlı akşamlar arkadaşlar benim vergi indirim Sonucunda diyo tekrar sevk işyerinden kaşeli imzalı çalıştığına dair yazı ile başkanlığımıza müracaat ediniz diyo.ben zaten aynısını vermiştim bilgisi olan varmı teşekkürler şimdiden.

umut2135 bu işte bi karışık ki anlayan beri gelsin. kiminde sadece raporu gönder diyorlar. mesela bende ilave tetkikleri koymadılar dilekçeme. acaba sadece koah da mı sft testi istiyorlar. ben de diabet, hipertansiyon, işitme kaybıyla oran almıştım. odyo yu koyayım dedim. memur gerek yok dedi. iyice aklım karıştı.

beyoglubeyy büyük bir ihtimal sft ve odyo istemişlerdir sevk kağıdına beraber gidin hastaneye kurula girdiğiniz teslerle elinizde varsa onları gösterin yeniden yaptırmanıza gerek kalmaz

Sevk dediğiniz işyerinde çalisyo kaşeli imzalı evrakmi.sft sonucunu pc den söyledi Dr sonuç kağıdı vermedi

hedefhan iş yerinizden tekrar evrak almanıza gerek yok sadece vergi dairesine gidin size üst yazı vererek hastaneye sevk edilceksiniz raporu hangi hastaneden aldınız

Tepecik hastanesinden aldım. Ama diyo isyerinizden kaşeli imzalı çalıştığına dair yazı ile başkanlığımıza müracaat ediniz diyor...

Benim başıma da bu konuya benzer sorun gelmişti.Vergi indirimi için başvurmuştum ve hastane buna benzer bir yazı göndermişti.

Vergi indirimi başvurum eksik evrak nedeni ile geri geldi.

GELEN YAZIDA

Bilgi edinilmesi ile adı geçen hakkında kesin olarak belirlenebilmesi için bir örneği yazımıza ekli sağlık kurulu kararında yer alan hususların tam ve açık bir şekilde belirtilerek Baştabibliğinizce onaylanması ve/veya ayrıntılı olarak yeniden düzenlenecek bir raporun gelir idaresi başkanlığına sunulmak üzere Başkanlığımıza (Vergi ve Anlaşmalar uygulama Müdürlüğü) gönderilmesi rica ederim.

gelen yazıda yazan bunlar.Raporu aldığım hastane benim bulunduğum ilden uzak ve zorlaştırıyorlar.Rapor 01/12/2012 % 42 Astım bronşiyole (hafif etkileşim) ve Venöz yetmezliği diye verdiler.Ben bunların istedikleri evraklar için raporu aldığım İle gitmesem ve vergi indirimi almasam bu yazıdan dolayı sorun yaşarmıyım??????

> >> Karar : Uyumlu volume duyarlı spirometrik solunum fonksiyon testinin gönderilmesi.

Raporum Tarihi:01/12/2012

periferik venöz yetmezlik %20

Hipotroidi %10

Astım Bronşiyole (hafif etkileşim) %20

Rapor Sürekli:evet / Ağır özürlü:hayır / özürlü durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı:% 42

Teşhis: Periferik venöz yetmezlik,Astım bronşiyole (hafif etkileşim),Hipotroidi

Çalışamayacağı işler:tozlu dumanlı ve ayakta durmayı gerektiren işlerde çalışamaz..

http://www.engelliler.biz/forum/sak...-rapor-ile-vergi-indirimi-alabilir-miyim.html

Üst Alt