Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli vergi indirimi cevabı ve emeklilik süreci..?

EMİNE S

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi günler dilerim. Sayın Admin soruma cevap verebilirseniz içimdeki şüpheyi gidermeme yardımcı olursanız sevinirim.

15.12.1997 trh sigorta girişim var fakat prim ödeme 10 günden az olduğu için ilk uzun süreli prim ödemem 01.06.1998 yılında olduğundan dolayı giriş tarihim 01.06.1998 görünüyor.
4344 günüm var
%44 engelli raporum var süreli 06.11.2016 da bitecek

vergi indirimden faydalanmak için başvurumu yapmıştım bazı rapor eksikliğinden git gel oldu maliyeye en son 08.06.2016 da Ankara ya gönderildi (hala cevap yok endişem neden çok uzun sürdü acaba) sorularıma gelince..

1- raporumun süreli olması vergi indiriminin süresiz olarak gelmesine engel mi?
2- vergi indirimim süresiz gelirse yinede emekliliğe başvuru yapabilir miyim yaparsam ve emekli olursam raporumu yenilemem gerekiyor mu ?
3-Cevabın bu kadar uzun sürmesi normal mi ?(ramazan bayramı falan girdi araya ama. Tlf açtığımda bilgi vermiyorlar internet sitesini takip edin diyorlar ama gelen cevapları girmeleri bile 20 gün sürüyor.. nasıl çalışıyorlar anlamadım).

şimdiden teşekkür ederim.
iyi günler, saygılar.

EMİNE S

İlk sigortalılık bir gün bile olsa fark etmez, o tarih emeklilik için temel alınır. Yeter ki TAM prim olsun.

Vergi indirim onay süreci 2 ay sürer. Bir sıkıntı olmayacaktır.

Rapor süreli de olsa vergi indirimi sürekli gelebilir.

Vergi indirimi süreli de olsa sürekli de olsa emeklilikte kontrol muayenesi ile ilgili kararı sigorta müdürlüğü verir. Onlar size "şu tarihte kontrole gel" der. O tarih geldiğinde ya sizi maliye'ye sevk edip vergi indirim hakkınızı uzatmanızı ister, ya da kendisi kontrole gönderir...

EMİNE S
03124153218 bu noyu arayin bilgi alirsiniz benim durumumda sizin gibiydi ek bilgi istendi (sft) 8 haziranda gonderildi 1 temmuzda aradim onaylanip vergi dairenize postalandi dediler (istanbul) ama 1 ay oldu ne gelen var ne de giden daha

teşekkür ederim izmir dekiler cevap vermiyor ne yazık ki birde orayı arayayım

teşekkürler verdiğiniz bilgiler için sağolun

teşekkür ederim ..

Süreli rapor ve süreli vergi indiriminde emeklilik durumları

az önce murattiall55 isimli arkadaşın verdiği telefonu aradım 0312 415 32 18 ve oradan bana süreli kontrollü vergi indirim cevabının 21.07.2016 tarihinde gönderildiğini söyledi .. şimdi ne yapmalıyım bilgi verebilir misiniz?
1- konak müdürlüğe gitsem dosyamdan çıkarırlar mı ? (interneti kontrol edip durun diyorlar)
2- emekliliğe başvuru yapayım mı ? süreli imiş bir yıl sonra emeklilik hakkımı da kaybedebilir miyim?
3- başvuru süreci nasıl olacak çalışıyorum şu an .. teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için çok faydalı oluyorsunuz...
4- 06.11.2016 da raporumun süresi doluyor vergi indirimi onaylandığı tarihten itibaren mi bir yıldır bu sağlık raporu süresiyle aynı mıdır. Ben kasım ayında tekrar daha önce gittiğim hastaneye gidip raporumu yenileyebilir miyim, yenilemi miyim.
şimdi emeklilik için başvursam ne kadar sürede cevap gelir.. vergi indirimi süreli olunca emekliliğe başvuru yapabiliyorum dimi

merhaba arkadaşla benimde vergi indirimim 2 yıl süreli ama emeklilik müracatım kabül edildi büyük ihtimalle kontrollü sgk ne karar verecek belli değil kontrollü olursa dedikleri tarihte kontrole gidecegim

Ikaruss07 emeklilik başvurusunu nasıl yaptın süreci anlatabilir misin?

EMİNE S

Arkadaş vergi indiriminle müracaat edebilirsiniz süre bitiminde büyük ihtimal kontrol isteyecekler o zaman yeni rapor için uğraşırsın eğer şuan başka rahatsız lık varsa onu ekleteceksen ayrı konu

vergi indirim evrakı işyerime gönderildikten sonra bir fotokopisini aldım sgk il md gittim emekkilik için müracat etmek istedim bana iş yerinden ilişkini kes gel emekli olabilirsin dediler aynı gün ilişkimi kesip gittim raporumun aslı vergi indirim belgesi ve sgk nı verdigi evrağı doldurup verdim şimdi bekliyorum

mrb ikaruss sana sgk git işyerinden ilişkini kes ondan sonra gell emekli müracatını yapmıyor.işyeri ile tamamen ilişkini kestikden sonra sgk sonra emekli olamıyorsun flan da filanda eksik bir sorundan dolayı emekli olamıyorsun derse o zaman ne olcak varmı bunun örnekleri acaba.

@esnerkn ablası öğrendiğim kadarıyla belirtilen tarihte rapor için tekrar müracat edeceksin oran % 40 üstüyse sorun yok bulunduğun ildeki yogunluğuda göz önünde bulundur ona göre birazda erken müracat edebilirsin o zaman maaş kesilmez ama oranın % 40 altına düşerse kesilir o zamanda itiraz süreçleri başlar bu zaman arasındada kesilir haklı oldugun durumda tekrar bağlanır hastalıklarınız nedir ?

@Bedriatak mrb arkadaşım vergi indirim evrakı eline geçtikten sonra sgk ya git emekli olabilirmiyim diye sor onlar olabilirsin dedikleri an git ilişkini kes önce sağlama al ben öyle yaptım önce sağlama aldım sonra ilişkimi kestim

@Bedriatak son durumum bu
1 13.07.2016 ANTALYA SGİM MURATPAŞA SGM EMEKLİLİK SERVİSİ( 4/A) 2 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 13.07.2016 ANTALYA SGİM MURATPAŞA SGM EMEKLİLİK SERVİSİ( 4/A) 2
1 22.07.2016 ANTALYA SGİM GİDEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 22.07.2016 ANTALYA SGİM GİDEN EVRAK SERVİSİNE
3 22.07.2016 ŞAHIS TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
4 22.07.2016 ŞAHIS

10012338 22.07.2016 VERGİ İNDİRİM YAZISI YAZILDI.

ikaruss 07 bizi bilgilendirdğin için tşk ederiz. emekliliğini güzel ve mutlu günlerde yemeni temenni ederim.bu arada
sağlık kurulu raporun ve vergi indirimin süreklimiydi.

Bedriatak güzel dileklerin için teşekkür ederim kurul raporum 2 yıl süreli vergi indirimimde 2 yıl süreli ve yeni rapora müracat ettim oranım yükseldi şimdi süresiz aldım kontrol isterlersede sorun yok hastalıklarım kalıcı tahminimce yeni raporumda iş görürü

Umarım sağlık kurulu raporuna sürekli olurda bir daha ugrasmazsin benimde 2 yıllık raporum var vergi indirimimde sürekli verdiler.

Süreli vergi indirimi alan ve emekli olan kişinin durumu

Merhaba bir sorum olacak bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşk ederim kafam çok karışık...
1) 06.11.2016 trh de bir yıllık engelli raporum bitecek
2) vergi indirimim de 1 yıllık geldi ve oda 04.04.2017 yılında bitecek
3) şimdi sorum şu; emeklilik başvurumu yaptım ve kabul edildi ama nisan 2017 bitecek beni çağıracaklarmış gelen yazıda öyle yazıyordu. Bu süreçte işten ayrılmıştım - tekrar emekli olarak işe giriş yapabilirim biliyorum ama asıl kafama takılan tekrar emekliliğimi ve vergi indirimimi uzatmak istediğimde yada beni çağırdıklarında çalışan olarak gözükmem sorun olur mu ?
4) raporumu kasım ayında ben gidip hastaneye yenilettiğim de sürekli olursa nasıl bir yol izlemem gerek onu vergi dairesine vermeli miyim yoksa beni çağırmalarını mı beklemeliyim..

Kısaca bana yol gösterirseniz sevinirim... Işe girişimi yapayım mı patronum sigorta girişi yapılsın diyor ama ben uzatmak istedeğimde sorun olur mu onu merak ediyorum...

Teşekkürler

Siz emekli olduğunuz SGK müdürlüğüne kontrol tarihinizden 45 gün önce giderek hastaneye sevk alacaksınız. Hastanede heyete çıktıktan sonra raporunuz kuruma gidecek eğer şartları taşıyorsanız emekliliğiniz devam edecek taşımıyorsanız kesilecek. İşlemler uzayabildiğinden SGK kontrol tarihinden itibarem maaşınızı durdurur. Sonuç olumlu gelirse durdurulan maaşlarınızı toplu alırsınız. İşe girip SGDP ile çalışmanız hehangi bie engel teşkil etmez.

sürekli rapor almaya bak alışırsan mekliliğe ilerde kesildimi zor alur

EMİNE S

SGK kontrol zamanı geldiğinde vergi dairesine sevk eder ve vergi indirim hakkınızın uzatılmasını bekler. Bu işlem için sizin çalışıyor olmanıza gerek yok.

Not: Kontrol tarihinden 45 gün önce sigorta müdürlüğüne gidip sevk alın. O süreçte sgk emekli maaşınızı durdursa da yeniden vergi indirim hakkı aldığınızda maaşınız kaldığı yerden ödenmeye devam eder.

Teşekkür ederim peki çalışıyor olmam yani emekli çalışan olmam bir sıkıntı olur mu ? Onlardan önce ben raporumun süresi dolduğunda gitsem ve süresiz rapor alırsam bunu götürdüğümde kabul ederler mi ?

EMİNE S çalışıyor olmanız sorun teşkil etmez. işyeriniz SGDP ne tabi olarak girişinizi yapacak.

Üst Alt