Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli vergi indirimi için aldığım %46 rapor %35'e düşürülmüş!?

soneroz.16

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Iyi gunler

09.05 2013 tarihinde hayatboyu devamli olan raporum yüzde 46 olan bursa sevket yilmaz egitim ve arastirma hastanesinden almis oldugum raporum vergi indirimi icin gonderdigim raporum yuzde 46 dan yuzde 35 e dusurulmuş
itiraz edebilir miyim nereye nasil edecegim

bu konuda tecrübeli bilgili arkadaslarin yardimina ihtiyacim var dilekce örnegi paylaşabilirse cok sevinirim simdiden tesekkur eder saygilarimi sunarim

Son düzenleme:
soneroz.16 mrb
Başvuruda bulunduğunuz vergi dairesine gidip karara itiraz edin sizi tekrar farklı bir hastaneye sevk etsinler orada
Sizi yönlendireceklerdir karar değişirmi bilemeyiz sizin rapor eski 2013 2019 yönetmenlik değişti bu yūzden rapor oranı dūşūrmūş olabilirler.

Yani 2013 yilinda alinan rapor gecersizmi simdi beni kontrol etmeden Allah askina isitme kaybjnin tedavisi varmi yok varda benmi gitmedim keza astiminda yok yani yeni rapor cikartacam eskisi iptalmi oluyor simdi

soneroz.16
çok emin olmamakla beraber raporunuz iptal olmadı. sadece vergi indirimi başvurunuz kabul edilmedi. raporunuzu kullanabilirsiniz anca vergi indiriminden yararlanamazsınız. ancak bu durum erken emeklilik durumunuzu etkiler.

Kotan soneroz.16 arkadaşımız vergi indiriminden yararlanmak istiyor bu yūzden vergi dairesi gidip karara itiraz etmeli yeni bir rapor alır ve %40 altında olursa eski raporun bir geçerliliği kalmaz

Merhaba vergi dairesi ......kismina bulundugumuz ilin vergi dairesini mi yaziyoruz vede issiz iken itiraz edebilirmiyim calisiyor olmak sartmi itirazin suresi varmidir tsekkur ederim

merhaba. engellilik indiriminden faydalanma talebiniz reddedilmiş ve tarafınıza tebliğ edilmişse idari yargıda dava açmakta fayda vardır.

Arkadaşlar benim %48raporum var 2yıl önce vergi indiriminden emekli oldum 3ay önce tekrar heyete girdim aynı hastalıktan raporu%35 şe düşürmüşler SGK vergi dairesine itiraz etmiş ama sonuçlar 3 aydır gelmedi ne yapmalıyım

soneroz.16

Maliye sağlık kurulunun vergi indirimi için verdiği karara karşı itiraz yolu yoktur. Tekrar hastaneye sevk işlemi yapılmaz. Sadece vergi mahkemesinde dava açabilirsiniz. Bunu da kararı tebliğ aldığınız veya öğrendiğiniz tarihten itibaren 30 gün içerisinde yapmalısınız.
Bürol gün

Neden tekrar heyete girdiniz? SGK kontrol muayenesi mi istedi?

Hüseyin İlik

Size bu konu ile ilgili bir şey sormak istiyorum:

Geçmişte mahkeme kararları vardı. Hani Maliye kişileri görmeden Ankara'dan verdiği kararlarda engelli oranı düşümü yapamazdı? Hani mahkemeler kazanılmıştı, kanunsuz bir uygulamaydı?

Ne değişti şimdi?

--------------------------------------------

Bu arada başlıkla ilgili bir yanlış anlaşılma olabilir. Vergi indirimi dolayısıyla oranı düşürüyor. Ama sizin sağlık raporunuzdaki oran diğer haklarınız için geçerli kalıyor. (Engelli kimlik kartı, indirimli haklar vb.)

StratoS

Benim bahsettiğim durum maliye kurul kararına karşı idari itiraz yollarının olmaması. Yani kurul karar verdiğinde "idari olarak" kesinleşiyor ve dava açılabilir hale geliyor. Dava açıldığında eğer vergi indirimi oranı sağlık kurulu raporundan düşükse mahkemeler yine iptal ediyor. Yani değişen bir şey yok. Ya da ben sormak istediğinizi tam olarak anlayamadım.

Belirttiğiniz gibi maliyenin vergi indirim kararı ve oranı, sağlık kurulu raporundaki oranı ve bundan doğacak hakları etkilemiyor tabii.

Kısaca söylemek istediğim şu; maliye kurulu kararındaki oran, sağlık kurulu raporunda belirtilen orandan düşükse idari itiraz yoluna başvurulmadan direkt dava açılması gerekir. Yoksa dava açma süresi kaçırılabilir. Hastane sağlık kurulu raporunda herhangi bir hata, hile vs. yoksa bu dava lehe sonuçlanacaktır.

Hüseyin İlik

Ben şunu kastetmiştim. Mahkeme kararları neticesinde artık Maliye oran düşürmüyor, mevcut oran neyse onaylıyor deniyordu. Ama gördüğüm kadarıyla oran düşürmeye devam ediyor ve mahkeme süreçleri de devam ediyor. İnsanlar mahkemeye verip, kazanıyorlar...

Yani değişen birşey yokmuş...

mahkeme kararı var diye maliye tüm işleri ona göre yapmaz. karar neye ilişkinse sadece o işe göre işlemi düzeltir. ve evet halen davalar açılıyor düşürülen oranlara karşı. daha yeni geçen hafta bu konuda istanbulda bir mahkeme davayı kabul etti ve işlemi iptal etti.

manuelvites

Mahkeme zaten, görmeden oran düşüremezsin diye ret ediyordu. Yani burada neye ilişkin olduğundan ziyade usulen yanlış diyordu. Dolayısıyla düzeltilmesi gereken düşürmemesiydi.

Neyse dediğim gibi değişen birşey olmamış...

manuelvites

Böylece engelliler dava açmaya zorlandığı gibi maliye de dünya kadar vekalet ücreti ve dava masrafı ödemiş oluyor. Halbuki uygulamasını içtihatlar doğrultusunda değiştirse ne engelliler uğraşacak ne de hazineden boşa masraf yapılacak.

Hüseyin İlik

üstad devlet şuan ki yegane amacı maliyetleri düşürmek ikincisi ise fetö(sahte rapor) dur.

siz itiraz etseniz dahi bir sonraki hakem hastanesinde örnek olarak oran %35 siz buna 3 yıl boyunca hiçbir şekilde itiraz edemezsiniz bu bir yıldırma politikasıdır. bence hukuksuzluktur.

şuan vergi indirimim var diyen herkes diken üstünde 1-2 seneye kontrole çağrılmayacamız anlamına gelmesin

marto1

Abi kontrol muayenesini anlıyorum. Sonuçta süpheli durum var, tekrar bakacağım diyor. Canlı olarak yine bir doktor bakıyor. Bunda sıkıntı yok. Ama Maliye oran düşürmesini ben hiç bir şekilde anlayamıyorum.

Ankara'da doktorlardan oluşan Maliye'nin kurulu varmış. Onlar bakıyormuş. Ben neredeyim... Bensiz raporlara bakılıyorsa o halde biz niye doktora çıkıyoruz? Tetkikler igönderelim engelliliğimize karar versinler?

Birde oran düşürmek nedir? Bakan doktor 50 diyor, Ankara'daki bakmadan bilen doktorlar 36 diyor? Böyle bir saçmalık olabilir mi ya?

İsitme kaybi yuzde 32 ve astim dogustan yuzde 20 ama rapor yuzde 46 hayat boyunca devamli

soneroz.16
merhaba, tekrar vurgulamak isterim ki; kurul kararına karşı itiraz değil de talebinizin reddine dair işlem size tebliğ edilmişse süresinde dava açmanız gerekecektir. yani red işleminin tebliğine rağmen dava açmayıp da gidip kurul kararına idari yönden itiraz ederseniz hak kaybına uğramanız ne yazık ki yüksek ihtimal olacaktır.

Merhabalar. Kafam cok karisti🙈 zaten devletin verdigi rapor oranini nasil dusurebiliyorlar ?
1 ay once sureli %60 rapor aldim. Calismiyorum. Esimden vergi indirimi icin basvuruda bulunacaktik. Simdi tereddutte kaldim acikcasi

Merkez sağlık kurulu , hastane raporlarında belirtilen oranları ne yazık ki düşürüyor çoğu zaman, bu durumda yapılması gereken en sağlıklı şey süresinde işleme karşı dava açmaktır.

s.a simdi ven 3 sene once vergi indirimden emekli oldum ve 1 ay evvel ankara tarafindan tekrar rapor cikarmam istenmiş.ve 43 olan raporum bu sefer 46 olarak suresiz olarak onaylandi oncek raporumda suresizdi simdi ankara isterse vergi indirimini iptal edebilirmi hastaneden kagitlarim ssk ya ve ordan teftise gelen ankaradaki memurlara gidecek sizce kaybim olurmu iptal etme durumu emekliligi.

Asi23

Rapor oranınız düşmemiş, neden kayıp olacağından endişelendiniz?

insan endiseleniyor kardeşim hersey onlarin keyfine kalmış sanki ben kendimden ne kadar emin olsamda sadece bunu yapma yetkileri varmi diye merak ettim.suresiz raporludan tekrar rapor istenmeyecek deniyordu ama istendi.

Üst Alt