Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli vergi indirimi maaşa ne kadar yansıyor?

musametin

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
merhaba engelli vergi indirimine hak kazanmış kişiler
2017 Engelli Vergi İndirim Oran ve Tutarları
1. Derece Engelliler için (%80 ve üzeri engelliler) 900-TL
2. derece engelli indirim tutarı (%60 ile %79) 470-TL
3. derece engelli indirim tutarı (40 ile %59) 210-TL
bu şekilde yazıyor .
FAKAT BENİM SORUM ŞU.
VERĞİ İNDİRİMİNE HAK KAZANMIŞ KİŞİLER BU ÜCRETLER MAAŞINAMI YANSIR? İŞ YERİ VERMEK ZORUNDAMI? YOKSA İŞYERİ KENDİ BELİRLEDİĞİ ÜCRETİMİ VERİR ?

3.derece de 40 ila 59 arasi aylik net 210 tl nin yuzde 15 i olan 32.5 tl yani 33 tl ek gelir olur.

merak edilecek buyuk bir para degil..vergi indirimi erken emeklilikteki yas sartlari ve gun sayisini etkilemesi yani one cekmesi acisindan onemlidir..

33 lira bir yilda 400 liraya yakın bı para ediyor bu da kurban bayramına bir kurban demek, bence iyi bi tutar:)

Vergi indiriminden en son hangi yıl alınmış rapor geçerlidir.

33 tl yi 50 sene biriktirirseniz arabada alirsiniz .. =)

Ben geçen sene is yerine sordum 27 tl demişti hatta artmaz değişmez demişti.Artiyormu acaba

peki 32.5 tl ti vermek zorundamı işyeri? vermesi gerekiyormu? maaşa yansıtması gerekiyormu? yansımazsa yasal işlem söz konusu olurmu.?

arkadaşlar yarım aylık vergi indirimi nasıl alınıyor? alan varmı

sonradan engelli olduğum için vergi dairesi 17.01.2017 tarihinden itibaren vergi indirimi başlattı ben bizzat vergi dairesine gidip yarım aylık vergi indirimini alabileceğimi söylediler ama nasıl ve uğraşmaya değermi çok uzun zaman alırmı bu durumda olan varmı onu sormak istedim

Merhabalar,
Bu parayı işyeri vermiyor. Devlet Gelir vergisinden 33 TL az alıyor. Bordronuza bakın. Sakatlık indirimi diye görüceksiniz. Bodronuzda gözükmüyorsa işyerinizi uyarın.

işyerim ayın yarısını normal yarısını engelli olarak gösteremiyoruz dedi ondan sonraki aylarda maaşıma vergi indirimini yansıttılar onda sıkıntı yok yarım aylığı vergi dairesinden alacaksınız dediler

Slm arkadaslar. Nolur yardim edin ben epilepsi hastasiyim
Vergi indirimi icin basvurdum 2ay sonra ankaradan gelen cvp su sekilde. Evrak eksik. Eksik olan evraklarim sunlar
1. E.E.G
2. Kullanmakta oldugun ilaclar ve kan tahlili
3 . ayda gecirdiyin nobet sayisi

Ben bunlari yaptirdim hepsini. Yanliz ayda gecirdiyim nobet sayisini doktor yazmadi
Bende diyer evraklarla beraber. Maliyeye
Teslim ettim sizce bu is iptalmi olur
Yoksa nolur. Bu is bi yardimci olun
Nolur. Doktorada soyledim ayda gecirdiyim
Nobet sayisini yazmasini. Bunlar yeterli
Dedi.

Nolur bi yardimci olun sizce nolur

Arkadaşlar engelli emeklilikte,emekli maaşi com,da yapilan maaş hesabında 1.derece bir engellinin maaş hesaplamasında ek kazanc olarak yazan AGI,mi yoksa 1.derece vergi indirimde maaşa yansıyan tutarmi bileniniz varmi.Bu 1.derece vergi indirimi nasıl maaşa yansır.

@musty35

2005 tarihli rapor geçerli olurmu sizce.

Yokmu yeni işe giren en son hangi tarihli raporu kabul ediyorlar eski vergi indirimli rapor gecerlimidir?

musty35

2005 teki rapor için eski tarihli diyebilirler, çünkü çok yeni tarihli rapor olmasını istiyorlar, daha doğrusu yeni tarihli raporlar genelde vergi indirim onayından geçiyor. Hele de 2013 'te yeni yönetmelik yayımlandığı için 2013 yılından sonra alınmış olması gerekiyor heyet raporlarının...

eğer önceden alınmış vergi indiriminiz varsa o ömür boyu geçerlidir. hiç kurcalamayın. eğer vergi indiriminiz yoksa o zaman 2005 tarihli raporu kabul etmezler.yeni rapor isterler. yeni raporlarda oranınız bayağı düşebilir. çünkü 2013 yılındaki yeni cetvelde oranları bayağı düşürdüler.

Yarım aylık engellilik indirimi olmaz, aylık olarak hesaplanır ve maaşınıza yansır. Şöyle bir durum söz konusudur sadece raporu almış olduğunuz tarihten itibaren işlemeye başlar, diyelim ki 18.03.2017 tarihinde hastaneden raporu aldınız, veya var olan raporunuzu Maliyeye teslim ettiniz, bu rapor Ankaraya gidip birde orada kurula giriyor ve diyelimki o kuruldan da 13.05.2017 tarihinde çıkmış olsun. Hal böyle olunca sizin engellilik indiriminiz Nisan ayı maaşınızdan itibaren işlemeye başlar, bu sürede sizden normal statüde gelir vergisi kesildiği için size geriye dönük fazla kesilen gelir vergisi iliniz veye ilçenizdeki maliye teşkilatı tarafından geri ödenir yalnız bunun için sizin veya kurumunuzun maliyeye müracaat etmesi gereklidir.

Bir diğer konu vergi indirimi nasıl hesaplanır, gerek özelde ve gerekse kamuda çalışanlar için hesap aynıdır. Almakta olduğumuz ücretlerimizde gelir vergisine tabi kalemler vardır ve diyelimki sizin bir aylık gelir vergisi matrahınız 800 TL olsun ve 2. derece engellilik indirimine tabi olduğunuzu varsayalım, bu da şu demek 800 tl (gelir vergisi matrahı) - 470 tl (2 derece engellilik indirimi) = 330 tl üzerinden sizden vergi kesilecektir. Para olarak değeri bu indirim olmasaydı sizden 120 tl vergi kesilecekkekn bu indirim sayesinde sizden 49.50 tl gelir vergisi kesilecek demektir. Kazanç 70.50 tl, bu oran engel oranıza göre değişecektir haliyle 3. derece engelli indirimi alsaydınız hiç bir şekilde gelir vergisi kesilmeyecekdi. Şimdi şu akıllara gelebilir gelir vergisi matrahım 800 ama indirim hakkım 900 tl, burada bana herhangi bir iade söz konusumudur? Hayır bu konuda size herhangi bir ödeme olmaz sadece ücretinizden herhangi bir gelir vergisi kesintisi olmaz. 2017 yılı için yıllık 13000 TL ye kadar olan gelir vergisi matrahından % 15 oranında gelir vergisi kesilir, 13000 binden sonra bu oran % 20 ye çıkarki asıl engellilik vergi indirimi sizi burada korumaya alır. Matrahınız yıl boyu neredeyse % 20 lik dilime girmez. Memurlar için örnek verecek olursak genelde memurlar eylül ekim kasım ayı gibi % 20 lik dilime tabi olurlar bu gibi durumda da maaşlarında gittikçe daha fazla vergi kesilmesi demektir. Umarım karışık olmamıştır.

3. derece vergi indirimi maaşa ne kadar yansır?

arkadaşlar mrb,

3.000 brüt maaşım, %52 engelli raporumla vergi indiriminden maaşıma net ne yansır.

teşekkürler.

Merhabalar ..Özel bir şirkette engelli kadrosunda çalışmaktayım bu ay aldığım bordroda vergi indirimi bölümünde 48.02 TL engelli indirimi görülüyor fakat ek bilgilerde Engelli muafiyeti %0 Tutar 0 yazıyor bu 48.02 TL nedir ? Diğer Bilgiler şu şekilde Kümülatif vergi matrahı 27.377.43 TL Kümülatif vergi 4.817.49 TL SGK kullanılan matrah 932.81TL….teşekkürler

bana da işyerimde sen vergiindirimindende yrarlanıyorsun diye en küçük maaş zammını bana yapıyorlar bu kafada adamlar var ik da dışarıya bak işsiz dolu dedi bende 7 yıldır ben burda çalışıyorum niye dıaşarıyı örnek gösteriyorsun dışarda benim işimi yapan mühendis maaşı alıyor dedim adam bu konuşmadan 2 ay olmadan işten çıkarılmış demekki kendisinde problem varmış ben emeğimin karşılığını istedim sadece fazla zam istemedim sadece gereken zammı istediğim halde bana sen vergi indirimin var emekli olarak çalışıyon toplam bu kadar para giriyor diyor geliimi hesaplayan benim giderimide hesaplasın o zaman dedim öyle kaldı atıştık si...r olup gitmiş iyi de olmuş

Üst Alt