Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Vergi İndirimi ne demektir? Neleri kapsar?

okbliyasam

Yeni Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Engelliler icin olan vergi indirimi sadece calisan engellilerden daha az vergi kesilmesi konusunu mu kapsar?

Yani aktif olarak calisamayan engelliler icin vergi muafiyeti ve indirimleri nelerdir?

Ornegin banka hesaplarindan otomatik olarak kesilen faiz stopaj oranlarinin yurtdisinda engelliler icin daha az oldugunu duymustum.

Bilgisi olanlar yazsin lutfen

Engelli vergi indirimi,
Maaşlarınızda yapılan gelir vergisinde küçük bir avantaj sağlamaktadır.
En büyük faydası erken emekliliktir.

hocam peki bu erken emeeklilikten bakmakla yükümlü kişi faydalanabilirmi.. vergi dairesi faydalanabilir diyor .. faydalanırsa şartları nelerdir .. ben eşiyim .. sgk tam bilgi vermiyor

cuneytken

Şu anda,engelli ve anneleri erken emeklilikten faydalanabiliyor.
Buda şu şekilde oluyor,annenin her 4 yıllık sigortalı çalışmasına 360 gün prim ilave ediliyor ve emeklilik yaşı 1 yıl geri çekiliyor.
20 yıl sigortalı olan bir anneye ilave olarak 1.440 gün prim ekleniyor ve 4 yıl erken emekli olabiliyor.
Bu uygulamanın,babalar ve bakmakla yükümlü olan kimseleride kapsayacak şekilde genişletileceği konuşuluyordu.
Daha tam netleşmedi sanırım.

ama bana vergi dairesinden ısrarla eşleride kapsadagıgını söylüyor bu şekilde emekli olanların oldugu söyleniyor.. ailesinden bu konuda anlayış ve yardım alamıyoruz .. bu konuyu tam net nerden öğrenebilirim

Vergi dairesi vergi indirimiyle ilgilenir.
Vergi indiriminde eşler faydalanabilir.
Siz emekliliği sormuşsunuz,bende ona göre cevapladım.

BuTcHeR

Eyüp kardeşim benim 3. Derece vergi indirimimden öğretmen olan eşim faydalanabilir mi eğer faydalanabilirse nasıl bir yol izlemeliyiz

Üst Alt