Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli vergi indirimim onaylandı. Emeklilik için ne yapmalıyım?

mfatihn

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba;

Bu gün itibarı ile evis.izmirvdb.gov.tr ye göre vergi indirimim onaylanmış bulunuyor.
Bundan sonra olup bitecekleri buradan bir terslik olmaz ise adım adım yazacağım.

Yalnız şimdi ne yapmam gerekiyor, hangi adımları izleyeceğim bilmiyorum bu konuda bana bilgi verecek olan olur ise çok sevinirim.

Yalnız bana herhangi bir evrak gelmedi daha işyerine şimdi web sitesi üzerinden kontrol ettiğimde bunu gördüm. Evrağın işyerime gelme süresi nedir bu konuda bilgi verebilir iseniz çok sevinirim.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Hayırlı olsun, tahmini 2 hafta içinde işyerinize ulaşır, muhasebe biriminiz sizi SGK üzerinden engelinizi tanıtarak 1. Derece engelli indiriminden yararlandıracak bu da size en azından 135 tl gibi bir maaşınızda artış olarak yansıyacak, vergi oranınız yükseldikçe bu rakamda artacak

Merhaba;

bugün itibarı ile işyerime vergi indiriminden faydalanabilecek olduğuma dair yazı vergi dairesinden gelmiş bulunuyor.
Şimdi emeklilik işlerim için ne gibi bir işlem yapmam gerekiyor?

İşyerim ve muhasebe bir işlem yapacakmıdır? Yoksa ben direk sgk ya gidip emekli işlemleri için başvuracakmıyım?

Bu konularda bilgilendirme şansınız olur ise çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Emeklilik şartlarını yerine getirdiyseniz SGK ya gidip tahsis talep dilekçesi vermeniz gerekiyor.
Bunun için önce işyerinizden çıkışınızın yapılması lazım.
Kıdem,izin haklarınızı alarak emeklilik sebebiyle çıkış almak için emeklilik başvurusundan önce,SGK'ya gidip emekli olabilir yazısı alarak işverene vermeniz gerekiyor.
Haklarınızı alıp çıkışınız yapıldıktan sonra emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

@BuTcHeR Peki bende davamını sorayım.Bu işlemlerden sonra tekrar aynı iş yerinde devam etmek istiyoruz.Bundan sonraki süreç nasıl işliyor.İşe girdikten sonra izin hakkımız,tazminat hakkımız gibi detayları da açıklarmısınız lütfen.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim ilginiz için, yarın ilk işim sgk ya gidip emekli olabilir yazısı için başvuru yapmak olacak.
Birde bir kaç yerde sgk nın bu evrağı verme konusunda problem yarattığına dair yazılar okudum ama birkaç sene önceki problemler idi, insanlar işleri çözülünce sonucunu yazmadığı için pek bir cavapta alamadım ama umarım artık sgk bu konuda problem yaratmıyordur.

Sugaremro
Emeklilikten sonra işveren kabul ederse aynı işyerinde tabiki çalışabilirsiniz.Emeklilikten sonra kıdem tazminatı emeklilik sonrası giriş tarihinden itibaren,izin kıdeminiz ise ilk giriş tarihinizden itibaren hesaplanır.

mfatihn
O yazıyı vermek için SGK ile vergi dairesi yazışma yapacağı için süreç 1-1,5 ayı bulabilir.

Eyüp bey merhaba, en sonunda raporu aldım süresiz %52 olarak onaylandı. yardımlarınız için çok teşekkür ederim. dedikleriniz çıktı aort kapak değişimi 30 + Hipertansiyon 10 + obezite 20

raporumu vergi dairesine verdim e devletten falan takip edebileceğim bir yer varmı? ya da internetden

Hayırlı olsun
Hangi vergi dairesine verdiniz evraklarınızı.

teşekkür ederim zaten 20 yıldır sigortalıyım bu iş olacak inşallah ama tekrar söylüyorum allah sizden razı olsun . İstanbul dayım ben büyük mükellefler vergi dairesi. iş yerim oraya bağlı çünkü

@BuTcHeR

Eyüp bey sizce ankara düşürürmü?

obezite 20 + kalpten 37

yani rejim yapar kilo verir falan diyip 52 ile süresiz olan raporu 40 ın altına indirirmi ne dersiniz?

Arkadaşlar yeniden merhaba;

Bugün sgk dan, geçen hafta başvurmuş olduğum, emekliliğe hak kazandığıma dair belgemi aldım.
Şimdi işyerindeyim internet üzerinde kıdem tazminatı isteğimi belirten bir istifa dilekçesi arıyorum.
Hayırlısı ile umarım bir terslik olmadan işlerimin devamını getirebilirim.

memur musun?
raporu memur olmadan önce mi aldınız sonra mı?

Arkadaşlar maaşım bağlanmış. Turkiye.gov.tr üzerinden maaşımın bağlandığı gözükse de rakam görünmüyordu. Az önce sgk yı telefon ile arayıp 980 TL'sı ek ödeme dahil bağlandığımı öğrendim.
Aslında biraz hayal kırıklığı oldu rakam ama sanırım normal bir rakam bu.
Hayırlısı olur inşallah.

Üst Alt