Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli vergi indiriminde en son hangi tarihli raporlar kabul ediliyor?

tb2nhf

Aktif Üye
Konular
82
Reaksiyonlar
96
engelli indiriminde en son hangi tarihli raporlar kabul ediliyor illere göre fark ediyormu mesela 2007 2009 raporu cevaplarınızı bekliyorum

arkadşlar forumda gezerken buldum 30.3.2013 tarihinde engelli puanı degişmiş soruyu sordum cevabı kendim buldum bu tarihten sonra raporu bu tarihde olupta sonradan kontrol vs muayenesine cagırılanların dogal olrak puanlarında düşme olabilir tüm arkadaşların dikkatine

Özürlü yönetmeliği 30.03.2013 de değişti.
Bu tarihten önceki raporlar kabul edilmiyor.

cevabınız icin sagolun butcher inşallah bi daha degişmez simdiye kadar 2 yada 3 kez degişmiş tabiki bu bizim bildiklerimiz bazılarımız engellimizi gizleyerek is yerlerinde calışıp günümüz dolunca vergi indirimine başvuruyoruz bu degişimler bunun icin önemli

tb2nhf , BuTcHeR

16/7/2006 tarihinden sonra alınan raporla kabul edilir. Aksini söyleyen bir düzenleme bilmiyorum
30.03.2013 tarihli yönetmelik der ki:

"Atıflar
MADDE 17 “ (1) 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik, 16/12/2010 tarihli ve 27787 mükerrer sayılı Resmî Gazete'€™de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik, 16/7/2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete'€™de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik ile 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine yapılan atıflar bu Yönetmelik hükümlerine yapılmış sayılır."

bende ankara vergi dairesine telefon ettim 2013 rapoarları kabul ediliyor dediler tüm cevaplar icin sagolun 2013 deki degişiklikte oranlarla ilgili degisiklik olmadı olarak biliyorum

tb2nhf

2013'den önceki raporları da kabul etmeleri şart. Kendi içlerinde 30.03.2013 tarihli yönetmeliğe atıf vardır, ama o yönetmelik -yukarıda aktardığım maddede görüleceği üzere- önceki yönetmeliğe göre alınan raporların geçerli olduğunu açıkça yazar. Yeter ki rapor açık ve usule uygun olsun.

sayın bülent abi raporum şizofreni oldugu icin iş yeri cıkartır diye korkudan vergi indirimi alamıyorum rapor 2016 tarihli sürekli 3 sene sonra emekliliği hak ediyom ozaman vergi indirimi almak istiyom ne önerirsiniz nasıl yapıyım

tb2nhf

Anladım kardeşim. Madem işsizlik riski var, dediğin gibi, rapor alımını ertele bence de.

Üst Alt