Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli vergi indiriminden yararlanmak için kaç gün sigortalı olmam gerek?

Cost Controller

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Engelli vergi indirimden yararlanmak için başvuru yaptım.120 gün şartı diye bir şey var mı ? Şu an sigortalıyım ve işe girişim 30.07.2019 halen devam ediyorum.Bu konuda net bilgisi olan var ise yardımları için teşekkür ederim.

Cost Controller

ben işe başladığım gün başvurdum cevap onay süreci iş yerine gönderilmesi 2 3 ay sürdü fakat dilkçeyi verdiğim günü baz alarak vergi indirimine başlandı geç kalmadan işleme başlayınız.

@Kotan Ben de 5 Ağustos ta başvuru yaptım.29 Ağustos ta Ankaraya gitti raporum.Bekleme sürecindeyim

@OturanBoğa Peki işten çıkarılma söz konusu olur ise bu Ankara da olan rapor sürecini etkiler mi ?

benim raporum 16 haziran 2019 tarihinde ankaraya ulaşmış ancak ben 11 mayıs 2019 tarihinde işten çıkarıldım bununla ilgili bir sorun olur mu? mutlaka çalışıyor olmak mı gerek?

özesma

Şuanda çalışmıyorsanız sorun olmaz, çalışıyorsanız Vergi Dairesine yeni işiniz için bilgilendirme yapmanız gerekir ki Vergi İndiriminden faydalanabilesiniz.

ben vergi indiriminden emekli olmak için başvuracağım. vergi indirimi ile ilgili onayımı etkilemez değil mi şu anda çalışmıyor olmam. yani ankaradan gelecek vergi indirimi onayını etkilermi ?

özesma

Bildiğim kadarıyla emekli olabilmeniz için halihazırda çalışıyor olmanız gerekiyor

Engelli vergi indirimine müracaat ederken çalıştığınız işyerinden imza ve kaşeli evrak istiyorlar.Çalışmıyorsanız başvuru yapamazsınız

Yukarıda hatalı cevaplar mevcut, duruma açıklık getirelim.
* Vergi indirimine başvuru esnasında aktif sigortalı olmak şarttır.
** Başvuru sonrası işten ayrılmış ya da çıkarılmış olmak başvuru sürecini etkilemez. Sonuç ayrıldığınız işyerine gelir.
*** Vergi indirimi başvurusu esnasında aktif sigortalı olmak şart iken emeklilik başvurusu için böyle bir şart yoktur, bunlar birbirine karıştırılmasın.
Emeklilik başvurusu açıktan da yapılabilir.

Üst Alt