Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli vergi indirimine başvurmam şart mı?

sevtun

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Ben bir iş yerinde engelli olarak çalışıyorum.Ama 2006 da almış olduğum %90 (sürekli) raporumla 2 ay önce vergi indirimine başvuru yapmıştım fakat raporum 2006 yılında çıkarıldığı için red geldi.Yeni rapor isteniyor yani fakat ben bu durumda engelli vergi indirimi için daha sonra başvuru yapsam olur mu?Yoksa mecburmuyum hemen basvuru yapmaya
Birde evrağımın alt bölümünde böyle bir yazı var.

''Bu nedenle gerekli işlemleri tamamlamak üzere yazımızın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Başkanlığımıza müracaat etmeniz gerekmektedir.''

Büyük mükellefler vergi dairesinden sevk alıp hastaneye gidip tekrar rapor çıkarmanız gerekmekte

Teşekkürler Ozi Emir bey
Peki şart mı bu engelli vergi indirimini daha sonraya bıraksam yani ilerde emekliliğime yakın bır zamanda yeni rapor alıpda tekrar başvuruda bulunsam olmaz mı? Şimdi yapmak zorundamıyım yoksa bana kalmış bşr durum mu? Basvuru yapmasam sakınca var mı?

Benim bildiğim başvuru yapmasan hiç bir sakıncası yok, sadece vergi indiriminde maaşına yansıyacak 20 - 30 liradan olursun. Emekliliğe yakın zamanda vergi dairesine basvuruuda bulunup hastaneye sevk alırsınız vergi indirimi için. Hastaneden yüzde kırk ve üzeri bir oran aldığınız taktirde emekliliğe hak kazanır ve emekli olursunuz. Tabiki aldığınız raporu ankara vergi indirimi için onaylarsa. Maliyeden sevkli şekilde vergi indirimi için alınan raporlari ankara düşürmez aynen onaylar. Yinede yanlış biliyorsam arkadaşlar duzeltsin benim bildiğim duyduğum bu kardeşim. sevtun

zeydtalha teşekkürler kardeşim bende 20 veya 30 tl fazla eklensın maasıma dıye elımdekı raporumdan olmak ıstemıyorum.Dediğiniz gibi emeklilik zamanı gelirse o zaman cıkartmayı düşünürüm.

Üst Alt