Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli yakını yanına tayin şartları nedir?

wardas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben sağlık bakanlığına 3+1 sağlık teknikeri olarak atandım. Kardeşim %90 engelli raporu var. Kardeşimin ikamet ettiği yere tayin isteyebilir miyim? Bilgisi olan var mı?

Normalde 3+1 olarak atandığınızda 3 yıl sonunda tayin hakkınız oluyor ancak 1 yıl daha çalıştığınız yerde kalırsanız kadroya geçiyorsunuz, eğer 3 yılı doldurup 1 yıl daha çalışmadan tayin isterseniz yeni görev yerinizde kadroya geçebilmek için 3+1 yıl daha çalışmanız gerekmektedir.
Şimdi gelelim sormuş oluğunuz soruya
Sağlık Bakanlığı Yer Değiştirme Yönetmeliğinde;

MADDE 19 – (Başlığı ile birlikte değişik:RG-4/4/2015-29316)

(1) Personelin kendisinin, eşinin, annesinin, babasının, bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tehlikeye girdiğini veya görev yerinin değişmemesi hâlinde tehlikeye gireceğini, üniversiteler veya Bakanlık eğitim ve araştırma hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi halinde tedavinin yapılabileceği bir sağlık kurum veya kuruluşunun bulunduğu veya sağlığının olumsuz etkilenmeyeceği bir ilin münhal kadrolarına sağlık mazereti değerlendirme komisyonu kararı doğrultusunda atanır.

(2) Sağlık mazereti değerlendirme komisyonu, gerekli durumlarda bu raporların başka eğitim ve araştırma hastanelerinin sağlık kurullarınca da usule ve fenne uygunluğunun tespit edilmiş olma şartını arayabilir.

Hükmü gereğince sağlık mazereti tayini isteyebilmeniz için kardeşinize vasi olarak atanmanız gerekmektedir. Vasi olarak atanmanız tayin talebinizin kesinlikle olacağı anlamına gelmeyecektir, zira sağlık bakanlığı sağlık mazereti değerlendirme komisyonu anne, baba ve aynı ikametde başka kardeş vs varsa bu gibi talepleri %99 olarak reddetmektedir.
Atanmanız hayırlı olsun.

Sağlık bakanlığı atama ve yer değişikliği yönetmeliği madde 16
(2) Standardın uygun olması kaydıyla bu Yönetmeliğin puan, süre ve dönem ile ilgili hükümlerine bağlı kalmaksızın;
a) Eşinin, çocuklarının, annesinin, babasının veya kardeşlerinden birinin ağır engelli olduğunu belgelendirmesi halinde engelli yakınının ikamet ettiği yere, kendisinin engelli olduğunu belgelendirmesi halinde ise talep ettiği yere.
Şöyle bir madde gördüm burda vasi olması gerekiyor diye ifade yok ve süre hükmü yok diyor. Kafam çok karıştı

Üst Alt