Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Yetim Aylığım bloke edildi. Bu konuda ne yapabilirim?

bulut1985

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,

Ben %60 engelliyim babam memur emeklisiydi 02.02.2003 yılında vefat etti.02.02.2003 yıllından bu yana babamın emekli maaşını ziraat bankasından çekebildim 06.06.2018 tarihinde bana hiçbir yazı ve bildirimde bulunulmadan emekli maaşımın EYTAM adı verilen bir kuruma aktarıldığını ve kaymakamlık tarafından bloke edildiğini gördüm (e devlette yazan bilgi) bağlı bulunduğum ilçe sgk ya gittiğimde muhtaçlık durumu araştırması için bloke edildiği bilgisini aldım ve işlem kaymakamlık tarafından yapıldığı için konu ile ilgili olarak durumu belirten bir dilekçe ve engel durumunu gösteren sağılık raporu ile kaymakamlığa müracaat ettim.

e devletten takip ettiğim kadarıyla 3 aydır maaşım bloke edilmeye devam ediliyor ve maaş hala EYTAM adı verilen kurumda görünüyor.

Ayrıca 01.06.2008 tarihinden itibaren sgk lı olarak özel bir şirkette çalışıyorum. çalışmaya başlamadan önce sgk dan sorguladığım kadarıyla sgklı olarak çalışmamın babamın maaşını almama engel olmadığı bilgisini almıştım.

konu ile ilgili olarak bilgisi olan var mı?
nasıl bir yol izlemeliyim bilgi verebilir misiniz?
teşekkür ederim.

Eytam adli Kurum nedir
Herhangi bir yere borcunuzmu var
SGK ilçe müdürlüğüne sorduğunuzda,muhtaçlık durumu araştırması için bloke edildiği bilgi verildiğine göre, zengin mısınız

Herhangibir yere borcum yok. sgk lı olarak çalışıyorum başkada bir şeyim yok.

Kanuna göre,2008 yılı öncesi yetim maaşına Bağlananlar, ayrı SGK ya prim ödeyerek emekli olana kadar yetim aylığı alma hakkı vardır

bende öyle biliyorum bu durumda ne yapmalıyım nereye başvuruda bulunmalıyım.

yazı ve bildirim gelmediğine göre SGK nın haberi yoktur Bu olaydan
Eytam adlı Kurum nedir, maaşına el koymuş
İcramı vardı

gelire takılmışsındır çalışmaya başladıgn için.benim baglatmaya çalıştıgm sıralrda sıteden bi arkadasda başvurmustu emeklı kendısı gelire takıldı o zaman sınır 1150 lira cıvarıydı sanırım

Yetim maaşına bağlanmak isteyen birinin gelir şartına bakılıyor mu -mka 2022 engelli maaşı değil bu, gelir ne alaka

Arkadaş Merhaba,

Öncelikle değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Benim anlamadığım bir şey var. Benim hiç bir yere borcum yok ne sgk ya nede başka bir kuruma. Ben engelli maaşı almıyorum, bakım parası almıyorum, herhangibir kurumdan yardım vs. almıyorum. Engelli olduğum için babamdan kalan maaşı alıyorum. Muhtaçlık durumu araştırması ne dir. Bu bağış parası değilki babamın emekli maaşı. Yasaların tanıdığı bir hak. Nerde yanlış var anlayamıyorum.

Zorro

alakayı dorlion adlı mod'a sor o anlatsın.çünkü onun başına geldi.gelir sınırı varmış bende ondan öğrendım

-DORLİON- bey gelir sınırı nedir
SGK da Yetim maaşına bağlanmak için gelir şartınamı bakılıyor

Üst Alt