Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli yetim aylığından ya da diğer haklardan nasıl faydalanabilir?

Cpmail

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Uzun süredir formları ve burdaki faydalı yazıları takip etmeye çalışıyorum. Birçok bilgi edindim fakat arayıpta bulamadığım bir konu var.

Engelli olan çok yakın bir arkadaşım var kendisinin yüzde 70 lik bir raporu var babası devlet memuruydu ve yıllar önce (2008 öncesi) iş başındayken vefat etti. Anneside emekli memurdu, babasından gelen bir miktar maaş alıyordu. Yakın zamanda annesinide kaybetti. Şuan hiçbir geliri yok ayrıca üniversite öğrencisi. Elindeki raporla erkek evlat babasının gelirinin bir kısmını yada annesinin emeklisinin bir kısmını yada dul ve yetim aylığından faydalanabiliyor mu? yada hangilerinden faydalanabilir? 2022 yede başvuruda bulunsa alabilir mi?

Eğer bu tip hakları varsa nelerdir? yada neler yapılmalıdır? Bilgilendiren herkese şimdiden teşekkürler

Evet, eğer 25 yaşından küçükse, öğrensi sıfatı ile Yetim Aylığı alabilir. Eğer % 60 ve üzeri raporla malul durumda ise, bu sefer de Malul Çocuk sıfatıyla Yetim aylığı alır.
En yakın sigorta müdürlüğüne gidip Yetim Aylığı talebiyle başvuru yapsın arkadaşınız

%60 üzeri engelli kişi, evlilik durumunda da özürlü aylığını almaya devam ediyor diye biliyorum.

Yetim aylığı almakta olan kişi, bu %60 özürlü aylığı alan kişi ile evlilik durumunda, onun yetim aylığı kesilmese keşke !

Sonuçta her iki tarafın da sosyal güvencesi yok...

Üst Alt