Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliden engelliye 2. el araç satımında sağlanan yarar nedir?

35efe35

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba;

Bir engelli arkadaşımızın aldığı x zaman önceki bir aracı, satılığa çıkardığı arabasını, ENGELLİDEN ENGELLİYE SATILIK, demesindeki amaç nedir? Ben bunu hala anlayamadım?

SATAN KİŞİ
* Aracı alırken ÖTV indiriminden yararlandı ve ÖTV indirimli şekilde mi bir başka engelli arkadaşımıza satışını yapmış oluyor?
* Örneğin 2019 yılında aldığı bir aracın satışını ne koşullarda yapabilir? ÖTV siz satabilir mi?

ALAN KİŞİ
* ÖTV ödemeden mi almış olacak?
* Piyasa emsallerine göre daha uygun fiyatlı mı almış olacak?

Bu konularda NET ve DOĞRU bilgiye sahip arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim.

35efe35

dediğim gibi aracı alan engellide gerekli belgeleri maliyeye vermek zorunda ötv ödememek için satan belki o anki fiyata göre az bir kar ile satabilir mesela benim üzerime bir egea aldı abim ve şimdi 2020 model egea lar ötv indirimli 140 binden başlıyor ve abim 70 bin tl ye almıştı, kısaca engelliden engelliye alan kişide ötv ödemez ama gerekli işlemleri yaparsa ödemez birde şu var %90 üzeri engelli sadece %90 üzeri engelliye satabilir %90 altıda sadece %90 altında özrü olana satabilir...

okatur

Teşekkürler açıklama ve bilgilendirmen için. Ancak ben net yapılması gerekenleri ve tam olarak işleyişi bilmek istiyorum. Bu satışlarda nasıl bir mekanizma var ve nasıl denetimle kontrol ediliyor?

Üst Alt