Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliden engelliye 2012 model Chevrolet Cruze satılıktır

Neden, engelliden engelliye dediniz anlamadım? 5 yılı dolmadı mı?

İyi satışlar bu arada.

ötv ile alakası yokki istediğin kişiye satabilirsin çünkü sen onu ikinci el almışsın hem sıfır almış olsaydın bile çoktan 5 yılı doldurmuş ,istediğin kişiye satabilirsin.

Valla arkadaşlar 2017 de değiştirmeyi düşündüğümde aracın şerhini kaldırtmak için şerhi koyan develi trafik şubesini aradım, bana sizin aldığınız tarihten itibaren "5 yıl" süre satılamaz şeklinde bilgi verildi. Sonrasında yaşadığım ilin vergi dairesine gittim, durumu anlattım onlarında bana söylediği sizin aldığınız tarih olan 2015 yılından itibaren aracı 5 yıl süre ile satışını yapılamaz şeklinde geri dönüş yaptılar yani aldığım tarihten itibaren ben bu aracı 5 yıl boyunca satamayacağımı öğrenmiş bulundum ..

ÖTV muafiyetinde 5 yıl satılamaz kısıtlamasının aracın yaşıyla hiç bir ilgisi yoktur. Önemli olan, ÖTV muafiyeti işleminin ne zaman tesis edildiğidir.
Siz bir engelliden 4 yaşındaki bir aracı bile ÖTV muafiyeti hakkınızı kullanarak almış olsanız 5 yıl kısıtlaması sizin aracı aldığınız tarih itibariyle başlar.
Satan da, aracı aldığı tarih üzerinden 5 yıl geçmedikçe tekrar ÖTV muafiyetli araç alamaz.
Kısaca bir kişi ÖTV muafiyetinden 5 yılda sadece bir kez faydalanabilir. Aslolan araç değil şahıstır.
perwer , Mehmetyilmaz

Ufukalp yani şöylemi olmuştur
engelli biri aracı 2012 yılında aldı 4 sene kulandı 5 sene olmadan 2016 yılında tekrar engelli birine sattı ,normalde 2017 yılında ötv si dolan araç 2016 yılında satıldığı için tekrar sıfırlanıp 2021 yılındamı dolacak yani ötv si ? ve 2016 yılında alan engelli biride tekrar 5 yıl dolmadan engelliye 2020 yılında satsa o araç bu sefer 2025 te dolacak ve bu hep böylemi devam edecek ?

saçma sapan bi kanun çıkarmış dövlet bubamız ama yapacak bişi yok malesef .

Üst Alt