Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliden engelliye araç satışında yeniden araç alma süresi nasıl hesaplanıyor?

umut.efe

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2014 model bir aracım var. ÖTV indirimli olarak bu aracı aldım. ve 5 yıl dolmasına 1 sene kaldı. maddi durumdan ötürü satış yapmak istiyorum.

Bu aracı engelli bir arkadaşa sattığımda, alan ve satan taraflar için ÖTV süreleri nasıl oluşur ve ben 5 yılı doldurmuş bir araç ile takas yaptığımda, çünkü benim ÖTV dolmasına 1 yılım kaldığından dolayı, bu aracı normal satış yapabilirmiyim.

Konu ile ilgili olarak moderatör arkadaşlar bilgi verirseniz sevinirim.
iyi günler.....

umut.efe
Siz yeni bir ÖTV muafiyeti için ilk işlem tarihinden itibaren, yani satışa çıkardığınız aracın 5 yılını doldurmasını bekleyeceksiniz. Alıcı ise her ne kadar ikinci el araç alıyor olsa da, yeni bir ÖTV muafiyeti tesis ettiği için sizin aracınızı aldığı tarihten itibaren 5 yıl dolmadan yeni bir ÖTV muafiyetinden faydalanamaz.

Konuya ilişkin olarak, söz konusu aracımı engelli bir arkadaştan 5 yılı doldurmuş bir araç ile takas yaptığımda, takas yapılan aracın satışının süre kısıtlaması olmadan yapılabilme durumu nedir?

Ayrıca, benim 5 yılın dolmasına 1 yıl kaldığı için ötv sini geri yatırmak istersek, devlet doğan bedeli kaç sene üzerinden bizden alıyor.

Bu konularda, bilgi verirseniz sevinirim.

Takas olsun, nakit satış olsun kural aynıdır. Takasla alacağınız aracı normal satış yoluyla alabilirsiniz. Ama sattığınız aracı engelli arkadaşa ÖTV muafiyeti tesisi ile satacaksınız.
Siz yeniden ÖTV muafiyeti için 1 yıl, sizden aracı alan ise 5 yıl beklemek zorunda.
Son sorunuzu tam anlamadım.
Kaç yıl üzerinden derken ?
Başta ödemediğiniz ÖTV yi güncel oran üzerinden ödeyeceksiniz.

Üst Alt