Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliden engelliye araç satışındaki prosedür..?

Serkan555

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar böyle bir alım satım yapan oldumu ?
İşler nasıl yürüyor.
Muamelecim hiç girme zor iş dedi.

Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim.
Arabamı 55 tl masraf haribinde hiçbir masraf harcamadan satabildim.
Örnek teşkil olur inşallah.
Herşey gümrükte bitiyor.
Arabanızda eğer getirdiğniz günjkünden fazla donanım varsa söktüreceksiniz. Mesela benim arabamda teyp, çelik jant, koltuk başları, otomatik anten,... vs söktürüp gittik gümrüğe. Bu sayede vergi hiç kesilmedi. Ama arabamı 1 saat ambara çektiler onun için 55 tl aldı zalimler..:mad:

Birde gümrükte olabildiğince mütevazi olun ne çok pısırık ne de çok uyanık olun. Normalde 5 gün sürecek işlemleri hızlı bir şekilde 2 günde hatta 1 günde hallettk. Tam detaylı bilgiyi 0 506 2918172 numaralı telefondan Murat Ulaş'tan alabilirsiniz.

Yurt dışına girmeme sebebime gelince;

Artık Türkiye de 2. el araçlar hem cazip hemde hemen satılabilir olması çok önemli bir avantaj.

Ben 2001 model 1.8T passat aldım ve istediğim an satabiliyorum. MTV den zaten muafız. Motoru yüksek araçlar türkiyede 1-2 milyar daha düşük.

2001 model 2000 motor Vektra 13-15 bin tl arası hemde full donanım.
Yurtdışı Passat 1.6 2000 model o para ama güzel araba düşük motor olursa elinizde kalır zevk alamazsınız.

Çok yazamıycam. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Tam aydınlatmasa da bi okuyuver

1600 cc nin üstünü zaten ithal edemiyoruz. siz 1.8 passatı nasıl satın aldınız ?
Yurt içinden alınan araçları sormustum ama sanırım engelliden engelliye araç alım yada satımı yapan olmamıs.

Eğer alıcı ve satıcı araç kullanmak için aynı özel donanıma ihtiyaç duyuyorsa, çok çok kolay...

Oturanboğa kolay derken ?
Aynı aparat mevcut olan ve 5 yılı dolan bir aracı nasıl üzerime tescil ettiririm ?

Sıradan bir ikinci el alım-satımı gibi... Sadece alıcının sağlık raporu ve H sınıfı sürücü belgesi olmalı o kadar. Üzerindeki donanım ve plaka değişmeyeceği içi o anlamda bir şey yapılmasına da gerek yok. Trafik müdürlüğütescil işlemlerini kolayca halledecektir...

serkan arkadaş yurtiçinden 2. el almış yani ötv gibi bir sorunu yok ondan motor sınırlamasıda olmuyor normal araç alır gibi alıyor ve aparatını vs ekletiyor plakasını çeviriyor mtv sinden muaf oluyor. bu şekilde 2. el araç alınabilir motor sınırlaması olmadan

Üst Alt