Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliden engelliye araç satışını yapamıyorum!?

ome333

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar %90 engelli raporlu aracım var yine %90 raporlu birine satmak istiyorum vergi dairesi notere noterde vergi dairesine yönlendiriyo aracım 5 yılı dolmadığı için satış yapamıyorum bu konu hakkında 2018 kanunlarına göre bi bilgisi olan yardımcı olabilirmi işlemleri sıralarmısınız

Teşekkürler

ome333

Önce vergi dairesinin alacak olan kişinin raporuna istinaden vergi indirim hakkı olduğunu teyit etmesi lazım. Aksi halde noterin satış yapması mümkün olmaz.

Güncel deneyimi olan var mı arkadaşlar?

aynı durum bendede var noter vergi dairesine vergi dairesi notere gönderiyor saçma sapan işler

tekrar merhaba bu gün aracımı almak isteyen ve ortopedik engelli özel tertibatlı araç kullanabilir raporu ve yeni tip engelli ehliyeti olan arkadaşım vergi dairesine gitti özelge talep etti vergi dairesinin verdiği cevap rapor bizi ilgilendirmez biz karar veririz ve sen ötv siz araç alamazsın olmuş %24 ortopedik engelli kendisi vergi indirimi olmayacaksa insanlara neden engelli raporu ve ehliyeti veriyorsunuz bunlar sırf engelliler eziyet çeksin sürünsünler diye ellerinden geleni yapıyorlar yorum sizin

samed3129

Öyle "biz karar veririz" diye kimse ahkam kesemez. Kimlerin ötv istisnasından yararlanabileceği bellidir. Bu şartlar varsa muafiyet verilir, yoksa verilmez.

OturanBoğa

Abi noter diyor ki engelliden engelliye normal satış ekranım Yok çeki belgeli satış yaparım sonra sen gidersin muayeneye sonra trafiğe sonra yine bana geleceksin diyor normal satış yapan varsa yardım edin tamamen noterin satış ekranı yüzünden bin türlü iş çıkıyor bana yardım lütfen

SLM
mesala ben GEÇEN sene 175,000 tl arabayı ötv siz 107,000 tl aldım.
şimdi çok sıkıştım acil araba yı yine ötv muhafiyeti olan ama araba
almak isteyene satmak istiyorum.

arabanın 2 el değeri 165,000 tl ise
1. arabanın satış rakamı ne olmalı
2. muhafiyet karşı tarafa geçtiğinde kalan yıl olarak mı geçecek
3. benim muhafiyet hakkım neolacak
4. alacak kişi neden benden araba almak istesin 0 araba almak varken

bna

bulocan62
1- Ona siz karar verirsiniz.
2- Karşı taraf için sıfırdan başlayacak.
3- Siz engelliye de satsanız 5 yıl dolmadan tekrar ÖTV muafiyetli araç alamazsınız.
4- Sıfırına gücü yetmiyorsa alacak.
Siz benim aracımın piyasa değeri şu an 165 bin lira diye tutup da o fiyatı çekerseniz tabi ki almayacak. Siz o fiyata normal satış yapsanız ödemediğiniz ÖTV yi vergi dairesine ödemek zorundasınız. O yüzden engelliye de ÖTV siz fiyata yakın bir fiyat vermeniz gerekiyor. Örneğin engelli o aracın sıfırını bugün 110 bine alabiliyorsa 90-95 bin gibi.
Yoksa tabi ki sıfır almak varken sizden ikinci el almak için bir nedeni olmaz.

Üst Alt