Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliden engelliye araç sattıktan sonra yeniden ÖTV'siz araç alınamaması hakkında!?

lado

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
[FONT=Calibri][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]Engellidenengelliye araç satışından sonra engellinin tekrar sıfır araç alamaması Anayasaİnsan Hakları Eşitlik İlkesine aykırıdır diye düşünüyorum. Nasıl normalinsanlar bugün sıfır araç alıp, yarın satabiliyorsa biz engellilerinde kendiarasında bunu yapması gerek diye düşünüyorum. Sonuçta bunun devlete hiçbir zararıolmadığını aksine karı olduğunu düşünüyorum. (Noter, plaka, alım satım vergisivb.) Bu konuda ne gibi bir yol izlememiz gerekiyor siz değerli dostlarımındüşüncelerini bekliyorum.

Diyosun ki engelliden engelliye araç satıldıktan sonra satan kişi yeniden sıfır araç alabilsin işin birde şu kısmı var engelliden engelliye araç alan kişi sanki sıfır araç alıyormuş gibi aldığı tarihten itibaren 5 yıl binmek zorunda kalıyor ...

Alan kişininde başka bir engelliye satma hakkı olacak ama burada anlatmak istedğimi anladınız mı. Diyelimki ötv indirimli aracı bugün satın aldınız yarın başka bir engeliye sattınız alan engelli kişi iki yıl bindi o günkü aracı ötv indirimli fiyatı neyse yada o günkü şartlar neyse one göre satma hakkı olmalı diyorum.

Bu konuya çoğu kimsenin ilgisi yok sanırım

susma sustukça sıra sana gelecek

lado

Evet, engelliden engelliye ya da vergisini ödeyerek satışlarda yeniden ötv'siz araç alınmasının hiç kimseye hiç bir zararı olmaz. Bu konuda Maliye'nin neden aksi tutum takındığını anlamak mümkün değil. Bence konu üzerinde düşünmüyorlar...

Üst Alt