Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliden engelliye araç takası nasıl yapılır?

fth1453.fb

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 2018 model %90 engelli rapou ile araç aldım. Bu aracı başka engeli raporu olan bir kişi ile takas yapabilirmiyim acaba. Saygılarımla.

Mümkün değil gibi geliyor bana. Fikri olan var mı arkadaşlar?

Engelliden engelliye satış olacak, alacağı aracı da engelliden engelliye satın alacak? ÖTV şartları aynı kalır, MTV muafiyetleri devam eder bence. En doğru bilgi bölge trafik vergi dairesidir. Hiç başımıza gelmediği için mantıken sıkıntı olmaz diye düşünüyorum sadece. ( Aynı anda olabilir diye düşündüm.)

StratoS

Her engelli 1 yılda sadece 1 kez ötv işlemi yapabilir. Satar 5 yıldan önce, ama yenisini alamaz. Alması için 5 yıl geçmeli. Takas-hülle gibi varieteler de bunu değiştiremiyor

OturanBoğa

Sen öyle diyorsan, öyledir :) Ben mantık yürüterek cevap vermiştim.

StratoS

Mantıken haklısın, öyle de olmak zorunda, ama şekil olarak mevzuat buna izin vermiyor.

Bu konuda eğer "trampa" denilen konut takası gibi özel bir uygulama yoksa her biri ayrı satışa gideceğinden, ÖTV muafiyeti de engelliden engelliye de olsa 5 yılda sadece bir kez ile sınırlı olduğundan bu pek mümkün görünmüyor.

Engelli statüsünde araç alan iki kişi takas yapabilir mi?

Merhaba 2018,28 aralıkta sıfır ötv muaf engelli aracı aldım babam adına,şimdi engelli olarak satılıktı ama bana yine bizim araç gibi prosedür ü olan 2017 model ötv muaf alınan araç teklif ediliyor takas yapılabiliniyormu acaba bu konuda bilgisi olan varsa cevaplayabilirse sevinirim.
Teşekkür ler şimdi den

Araç sizden çıktıktan sonra aracı aldığınız tarihten itibaren 5 yılınız dolmadan bir daha araç alamazsınız, dolayısıyla sadece satarsınız ve takas yapamazsınız diye düşünüyorum.

Üst Alt