Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliden engelliye dizel kadar az yakan tam otomatik 2017 full seat leon

kaliteci41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
* 2017 ağustos trafiğe çıkışlı, 7500 km 'de seat leon 1.0 tam otomatik (dsg) full paket

* 115 beygir - 200 tork = yüksek performans - dizel araçla aynı yakıt tüketimi

* 1.500 tl fazla fark verip lansman rengi olan desire (metalik) kırmızı olarak aldım.

* seramik kaplama- koltuk teflon kaplama - jant çizilme koruma - ön kaput ve boya koruma- yağmur tutmama-motor koruma vs. Ekstraları aracı alırken 3000 tl fark verip yaptırdım.

* aracımda değişen-boya-çizik-hasar hiç birşey yoktur.bayiden aldığım gibidir.hasar kaydı yoktur.garantisi 2 yıl daha devam ediyor.

* %90 engelli ve üstü sağlık raporu olan arkadaşlara satış yapabilirim.

* bugün itibari ile bayiden aldığım aynı özelliklerdeki 0 km aracın fiyatı 77 bin tl. ötv li fiyatı 113.600 tl

* 50 lt depo ( full depo ) ile şehir içi yakıt tüketimi 750 km. Uzun yol yakıt tüketi 1000 km yaptım.

* Satış fiyatım: 71.500 tl dir.

aracımın genel özellikleri

normal style paketlere ek olarak opsiyonel aksesuar mevcuttur.

Metalik desire kırmızı

panoramik cam tavan+led iç aydınlatma paketi

5 inc dokunmatik renkli ekran

elektrikli katlanır dış aynalar

park mesafe arka - park sensörleri

yokuş kalkış destek

elektronik el freni

auto hold

hız sabitleyici - sınırlayıcı

geri vites sağ ayna park pozisyonuna inmesi

16 inc alaşım jantlar

not: Araçta herhangi bir tertibat yoktur! Ilgilenen arkadaşlara yardımcı olurum.

eğer ikinci el alacaksam sıfırı ile fiyat farkı 5,500 TL ise etraftan borç alır öder sıfırını alırım. :) ikinci el ile sıfır araçlarınızı değerlendirerek fiyatlandırın. Bir yıldır kullanılmış araç sonuçta benim yorumum bu ters cevap verip araba benim ister al ister alma cevaplarda serbestsin :)

Suat kardeş Sıfır aldığında aracı doğrudur 5.500 tl fark var fakat seramik kaplama, boya koruma ve ek opsiyonlarada 3 bin tl verdiğinde fark 8.500 tl oluyor. Benim zararıma. Alacak arkadaş bunları düşünecek yorumlayacak ona göre hesaplayıp alacak.

Nacizane kendi fikrimi beyan etmek istiyorum, ilk önce konuya girmeden şunu belirtmek isterim 50 yaşındayım, 23 yaşından beri engelli aracı kullanırım. Şimdi burada kaliteci41 arkadaşımız şu soruları ilk önce siz kendinize bir soracaksınız?

1-Bir engelli ilk önce sıfır araç alma hakkı varken neden gelip benim 1 senelik aracımı almalı?
2-Ben kendim aynı durumda olsam bu aracı alırmıyım?
3-Satış alanım ne kadar kısıtlı veya geniş?

Şöyle de cevaplamaya başlayabiliriz, 1. sorunun cevabı şu olur her zaman, sıfır araç alma hakkım var ama kafadan bana sıfır araçla aynı eş değere sahip bir aracı daha uygun bir fiyatla alabiliyorsam bu aracı alırım. Peki bu özellik size uyuyormu? Önce bunun cevabını kendiniz veriniz. Hiç kimse ikinci bir el araba alırken, yok şu aksesuarı varmış, yok boya koruma varmış ona bakmaz, tek bakacağı kazası boyası ve değişeni varmı? km.'sı kaç? ve de fiyatı ne kadar.
2. sorunun cevabını da ben kendi adıma vereyim, ben olsam bu şekilde bu şartlarda bir arabayı almam.
3. soru ise satış alanınız gayet kısıtlı olmasının verdiği dezavantajlı durum, %90 üzeri engelli aracı alacak olan birine sizin kullandığınız araç küçük gelecektir, bu segmentte olan bir araç %90 üzeri engelli birinin rahat ulaşımı için pek elverişli sayılmaz.

Şimdi gelelim konunun özetine, sakın beni yanlış anlamayın daha önce başıma geldiği için söylüyorum, vaktiyle bende aynı sıkıntıyı yaşamış biriyim. Aracın normal piyasası üzerinden normal birine satın, başta ödemediğiniz ötv yi ötv nin kdv sini ödeyin daha fazla şansınız olacaktır. Bu sizin şartlarda hiçbir engelli bu aracınızı almayacaktır. Bayinin size çektiği fiyattan 10 bin aşşağı bile fiyat verseniz genede işiniz zor olacak inanın bana, bu miktarda bir indirim de sizin zararınız demektir. O yüzden ilk baştan ödenmeyen vergileri ödemeyi göze alın ve aracınızı normal kişilere satmaya bakın. Hem daha çabuk işiniz görülür, hemde burada insanların alakalı alakasız cevaplarına maruz kalmazsınız.
İyi günler diliyorum.

Bu kadar özellikli alıp, neden bu kadar kısa sürede satmak istiyorsunuz çok merak ettim şimdi. kaliteci41

Teşekkür ederim. Ne kadar öderim toplam vergi ? Satışı hemen gerçekleştirebilirmiyim ?

aracını satıyorsun engellı aracıysa senın 5 yıl satılamaz.hakkınızı bılıyorsunuz zannederım.5 yıldan önce satışlar var ise bızede bıldırkı bızde araımızı satalım 5 yıldan önce aracımı satarsam otv mı ödemem lazımdır ve 2 yıllık araç 3 yıl daha beklıyeceğimkı araç alma hakkım olsun

Üst Alt