Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliden engelliye satılan aracı %93 raporu olan dedem için alabilir miyiz?

Yunus693

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar;
2.dereceden akrabam(dedem) alzheimer hastası ve yatalak. Engel yüzdesi 93.
Sahibinden.com da 2.el %90 engelliden engelliye 2017 model opel astra 1.4enjoy stil paket bir araç beğendim. Bu aracı alabiliyor muyum alabiliyorsam prosedür Nasıl olmalıdır?
Teşekkürler.

Yunus693

Alabilirsiniz tabii. Prosedürü arkadaşımız anlatmış:

5 yılı dolmamış %90 ve üzeri engelli raporu ile tertibatsız bir araç satış aşamalarını başımdan geçen tecrübe ile anlatıyorum
Aracı satan arkadaşımız çocuğu adına %90 rapor ile aracı almış ve bende aynen %95 çocuğumun raporu ile aracı aldım
Evvela bağlı olan vergi dairesine gidip muvafakat aldık vergi dairesinden
Bu yazı ile trafik tescile gidip muvaffakıyet yazınızı birde ordan alacaksınız
Sonra notere anne baba ile birlikte gidip çekme belgeli satış işlemleri yapılıp araç trafikten çekili ruhsat alıyorsunuz
Sonra araç muayenesine gireceksiniz yeniden muayene ve eksoz emisyonu yapıyorsunuz muayeneden geçtikten sonra tekrar notere gidip trafiğe çıkması için yeni işlem yapıp ruhsatı yenilemiş olurunuz sonra noterden verilen yazı ile vergi dairesi sicil bölümünde kaydını yaptırın hepsi bu be bizim günlerimiz aldı maalesef
Konu ile ilgili kim ne Bilgi isterse birinci ağızdan cevaplarım herkese Allah kolaylıklar versin

Üst Alt