Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliden engelliye satılık Hyundai Tucson Elite Plus 4x4

greenred

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba, H sınıfı ve Sol alt ekstremite de rahatsızlığı olan ve ehliyetinde sadece otomatik vites kullanır yazan kişiler aracımı satın alabilir. Araçta her hangi bir tertibat yoktur.

Araç 2017 modeldir trafiğe çıkışı 31.05.2018'dir.

22.000 km'de dir. Her hangi bir kaza vs yoktur.
Her şeyi orjinaldir. İlk 15000 bakımı yetkili serviste yapılmıştır.
Benzin alımları bile Hyundai'nin önerdiği Shell'den alınmıştır. Onların fişleri bile durmaktadır. Çok temiz ve hassas kullanılmıştır.

Araç full'dür ve eksta olarak bağaj havuzu, Cam Rüzgarlığı, Bağaj eşik çıtası, Kapı eşiği, Ayna kapağı, Yan basamak, Krom üst cam çıta seti, Kauçuk paspas, Ön arka spor görünüm mevcuttur.

Ayrıca iki koltuk başları arkasında 2 adet tablet mevcuttur.

Aracın satış fiyatı 145.000 TL'dir.

Bu aracı bu donanım ile bu fiyata zaten artık almak mümkün değildir. Çünkü artık sadece elite modeli satılmaktadır. Benim aracım elite plusdır ve üstüne belirttiğim şeyler eklenmiştir.

Not: Aracın ekstra donanım tutarı 12.000 TL'dir. Fiyat o yüzden biraz yüksek yazılmıştır.

İlgilenen arkadaşlar mesaj yolu ile irtibata geçebilirler...

Son düzenleme:
greenred

Araç dizel mi benzinli mi belirtmemişsiniz? Dizel ise, makyajlı kasa da yazmanızı öneririm.

2018 4x4 Elite Plus Dizeller ÖTV'siz 150-155.000 TL ye satılıyor. (Araç kaldı mı bilmiyorum.)

Fiyatınızda pazarlık payı var mı bilmiyorum ama araç dediğiniz gibi ise 140.000 TL fiyat satılabilir fiyattır.

(Bu arada Elite Plus şimdilik satılıyor ancak 2019 modeli engelli sınırları içinde değil.)

Hayırlısı olsun.

StratoS

Haklısın onu belirtmeyi unuttum. Özür dilerim. Araç benzinli. Fiyatta pazarlık payı var elbette ki. Benzinli araçta elite plus modeli artık satılmıyor. Fiyatlardan dolayı 2018 veya 2019 model dizel elite plus modelini alamıyoruz.

greenred

Benzinli ise, fiyat biraz yüksek kalacak gibi...

Dizel 2018 olarak alınabiliyor. 2019 modelleri Aralıkda YDO artışı ile bu yıl ki gibi yıl başında sınır içinde kalabilir.

Neyse, elbette siz bilirsiniz. Ama şuanda 0 2019 Elite Dizel modelini arkadaşlar 145.000 TL lere alabiliyorlarsa satmanız zorlaşır.

Dizel ile Benzinli tüketimleri arasında %50 tüketim farkı var. Buda 100 km de yaklaşık 30 TL, 1.000 KM de 300 TL, 10.000 km de 3.000 TL demek. Yılda 15.000 km yapan biri için fark yılda 4.500 TL, 5 yıl içinde 200-300 TL yıllık bakım fark bedelini düşersem 20.000 TL yapar.

Sistemden 2018 yılı dizel elite plus modeli için hesaplama yaptığımda ''Bilgi: Aracın vergiler dahil fiyatı 247.400 TL'yi aştığından, bu aracın engellilik, gazilik veya şehit yakınlığı nedeniyle ÖTV indirimli olarak satın alınabilmesi mümkün değildir. Bu nedenle ÖTV indirimli fiyat hesaplanmamıştır'' şeklinde uyarı almaktayım. Emin misiniz 2018 model elite plus modelini alabildiklerinden. O konuda tereddütte kaldım açıkçası.

[FONT=Arial]
[/FONT]

Bu işler biraz tercih meselesi, mesela siz sadece yakıta göre hesaplama yapmışsınız ama dizel araç ile benzinli araç arasındaki farklar tartışılamaz diye düşünüyorum. Bakım ücretleri, performans, motor ömrü vs. gibi kıstaslar açısından. Ayrıca üstünde 12.000 TL aksesuar olunca işler biraz daha değişir. Bayiye gidip aracın tamamını alacak nakit param var derseniz indirim yapar ve indirimli fiyatı sunar ama kredi kullanacaksanız eğer kesinlikle liste fiyatından aşağıya düşmez. Bu da çok ayrı bir olay. Neyse üstünde durduğumuzda ele alınacak bir çok şey olabilir. Benim fiyatım budur, alacak olana da eğer alır iseler hayırlısı olsun demekten başka bir şey düşmez...

greenred

Kendi kişisel alanınızda ya da satış sitelerinde satsanız elbette sizin malınız, cevap vermem. Ama burası farklı...

Çünkü burada engelli arkadaşlarım bana soruyorlar nasıl diye. Yani burada paylaştıysanız, bu yazıları görmeniz gerekir.

Ben her zaman doğru bilgiden yanayım. Neyse o... Kimse kandırılmasın, kimse madur olmasın...

Bu yıl Hyundai'nin yayımladığı fiyat listesine göre Benzinli araç ile Dizel araçlar arasında 15-30-45-60.000 bkım ücreti farkı ortalaması 200 TL. Yani 5 bakımda 1.000 TL Dizel daha pahalı kalıyor.

Motor ömrü konusunda Dizel araçlar daha ömürlüdür. 2. elde de örneğin 60.000 km benzinli araçta fena değil denilirken, Dizel araçta daha yeni sayılır denilir. Yapısı itibariyle ticari araçlarda hem ekonomik hem de uzun ömürlü olduğu için kullanılır.

Performans 2 adımda değerlendirilir. 0-100 derseniz ne kadar benzinli aracınızda turboda olsa Dizel geçer. Ama Son hız derseniz ya da bir parkurda yarış derseniz o zaman beygir gücü ön plana çıkar.

Aksesuarlarınız bilmiyorum elbette. Hyundai bayileri anlaşmalı kredileri dışında kredi kullanacaksanız(faiz indirimli) sizi bankaya yönlendirir. Siz kişisel çalışma durumunuza göre kredi çekebilir ve Hyundai'nin verdiği indirimi alabilirsiniz. Ben hem indirim aldım hem de bu şekilde kredi çektim.

Sizin aracınız anlattığınız gibiyse en fazla 140.000 TL der. Ki şu ekonomik şartlarda ben 135 teklif edilirse kaçırmayın derim...

İyi satışlar size...

greenred
Tabi ki herkes malını över o ayrı ama yanıltıcı olmayın.
Dizel motorların ne performans ne de ömür olarak benzinliden geride olduğunu söylemenin hiç de tutarlı bir tarafı yoktur.
Mesela ben turbo dizel bir araçla %30 eğimli bir rampayı vites yükselte yükselte çıkarken kendi kendime asla benzinli bir araç alıp kendimi bu zevkten mahrum edemem diye düşünüyorum.
Tork teriminin ne olduğunu da araştırın derim.
Fiyat konusunda bir şey söylemeye gerek görmüyorum, o sizin tercihiniz, istediğiniz tutarı isteyebilirsiniz. Ha satamazsınız o ayrı.

Cevaplarınıza cevap olarak karşılık vermekten mutluluk duyacağım.

Kendi kişisel alanınızda ya da satış sitelerinde satsanız elbette sizin malınız, cevap vermem. Ama burası farklı...demişssiniz;
Evet burası farklı, herkesin düşüncesini, duygularını paylaştığı ortak bir alan ve bende bir engelli birey olarak bunun çok iyi farkındayım.

Çünkü burada engelli arkadaşlarım bana soruyorlar nasıl diye. Yani burada paylaştıysanız, bu yazıları görmeniz gerekir. demişssiniz;
Son derece haklısınız, ben tüm eleştirilere ve sorulan sorulara, görüşlere açık bir insanım. Düşüncelerinize sonuna kadar hak veriyorum ve saygı ile karşılıyorum. Demokrasi ve anlayış bunu gerektirir çünkü...

Ben her zaman doğru bilgiden yanayım. Neyse o... Kimse kandırılmasın, kimse madur olmasın... demişssiniz;
Evet bende doğru bilgiden yanayım, yoksa bu konuyu bu kadar uzatıp da bu son fiyat deyip kapatabilirdimde. Kimse kandırılmasın lafı biraz ağır olmuş sanki, hiç bir şeyden korkmasak bile ALLAH korkumuz var. O yeter de artar...

Bu yıl Hyundai'nin yayımladığı fiyat listesine göre Benzinli araç ile Dizel araçlar arasında 15-30-45-60.000 bkım ücreti farkı ortalaması 200 TL. Yani 5 bakımda 1.000 TL Dizel daha pahalı kalıyor. demişssiniz;
Söylediklerinizde haklısınız ama bunu söylerkende Dizel araçların daha sık kontol edilmesi gerektiğinide araştırdığınızı tahmin ediyorum...

Motor ömrü konusunda Dizel araçlar daha ömürlüdür. 2. elde de örneğin 60.000 km benzinli araçta fena değil denilirken, Dizel araçta daha yeni sayılır denilir. Yapısı itibariyle ticari araçlarda hem ekonomik hem de uzun ömürlü olduğu için kullanılır. demişssiniz
Dizel araçlarda düzenli bakım ve parça değişimi yapıldığı taktirde ömrü uzun olabilir ama bir kıstası atlamışssınız, çok kilometreli dizel araçlar neden alınmaz bir o soruyu kendinize sorun cevabını almış olursunuz...Benzinli araç alırken km olayına pek takılmadan aracın genel durumu ile ilgilenirken, dizel araçlarda ilk öncelik neden km olur bir düşünün bakalım...

Performans 2 adımda değerlendirilir. 0-100 derseniz ne kadar benzinli aracınızda turboda olsa Dizel geçer. Ama Son hız derseniz ya da bir parkurda yarış derseniz o zaman beygir gücü ön plana çıkar.demişsiniz;
Son derece haklısınız, dizel araçlarda tork yüksektir ve ani hızlanma yapar ama bu farkı turbo koyarak zaten kapatmışlar. Bu konuyu konuşmaya bile gerek yok...

Aksesuarlarınız bilmiyorum elbette. Hyundai bayileri anlaşmalı kredileri dışında kredi kullanacaksanız(faiz indirimli) sizi bankaya yönlendirir. Siz kişisel çalışma durumunuza göre kredi çekebilir ve Hyundai'nin verdiği indirimi alabilirsiniz. Ben hem indirim aldım hem de bu şekilde kredi çektim.demişssiniz;
Bu dediğiniz genel olarak değerlendirilmelidir. Kişisel olarak bir şey diyemem pek..

Sizin aracınız anlattığınız gibiyse en fazla 140.000 TL der. Ki şu ekonomik şartlarda ben 135 teklif edilirse kaçırmayın derim...demişssiniz
Zaten bende siteye 145000 TL rakamla koydum çünkü 15000 bakımı yetkili serviste faturalı şekilde 1150 TL'ye yaptırdım, Aksesuarların da faturaları mevcut, ayrıca Shell V Power'den başka benzin koymadım. Fişleri bile duruyor, ibraz edebilirim. Aracıma o derece hassas davrandıysam bunun da bir farkı olmalı diye düşünüyorum...

Teşekkür ederim yine de düşünceleriniz için...
Bir dipnotta eklemek isterim, arkadaşım da marka model vermeyeceğim Dizel Suv var ortalama 8.2 şuan...Ülkemizde ki benzin, dizel farkı da ortada...Pek konuşulacak bir şey kalmadı sanırım...

greenred

Benim aracım 4X2 ve 6 lt/100 km deyim şuan.

2. el araç hiç almadım ama aldırdım ve eksper olarak sayısız araca baktım yakınlarım için. Hepsinde önce km ye sonra model ve bakım durumuna bakarım. Dizel/benzinli fark etmiyor...

Tüm otomotiv markalarında hem Dizel araçlar hem de Benzinli araçlar yılda 1 bakıma girer. Bazı markalar bakım km lerini değiştirir. (Örneğin Nissan Dizel araçları 10.000 km de 1 bakıma çağırır. Ben bunu servis stratejisi olarak görüyorum. Honda bildiğim kadarıyla tüm araçlarda 10.000 km de çağırıyordu.)

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Benim H ehliyetim var ve sağ alt ekstemite sakatlığım. tertibatlı araç kullanıyorum. bu araca talip olsam tertibat taktırıp alabilir miyim. (%46 oran)

İnanın o konuda bilgim yok, araştırmamız lazım bu konuyu. Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa memnun oluruz

Ben tek şartın alıcının ÖTV muafiyeti hakkı olması gerektiği olarak biliyorum.
Alıcı tarafın da ÖTV muafiyeti hakkı varsa alıp sonra ehliyetindeki kodları proje cizdirerek monte ettirip ruhsata işletebilir diye biliyorum.
Bazı ilanlarda mesela %90 engelliden %90 engelliye şeklinde ibareler görüyor ve anlam veremiyorum.
Kesin olarak budur da diyemiyorum ama bana mantıksız geliyor.
Bu arada, satan şahıs aldığı o aracın üzerinden 5 yıl geçmedikçe ÖTV muafiyeti ile yeni bir araç alamaz.
Alıcı şahıs için de aldığı aracın yaşı değil, kendisi aldığı tarih esas alınır ve bu tarihten itibaren 5 yıl geçmeden ÖTV siz normal satış yapamaz, ÖTV muafiyetli yeni bir araç alamaz.

Üst Alt