Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler ahlaki konularda daha mı duyarsız?

gul38

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Ne yapsak hoş görülür gibimi görülüyor yada boşvermişlik mi var.

bunun engelli ve engelsizlikle alakası yok bunun isan olmak ile ilgili alakası var diriliş ertuğrulda şimdi aklımda değil dervişe soruyor insan nedir diye oda cevap veriyor insan ALLAHIN yarattığı bu dünyadaki mührüdür diyor ben engelliyim bir çok rahatsızlığımdan dolayı buna psikiyatiride dahil ama engel olmayan insanlara göre daha mantıklıyım daha anlayışlıyım ha burda iki kişiye biraz atarlandım ama sert değil onlarda hak etti ama insan vasıflarını oluşturan kişilik içinde bir çok sıfatlar kişilerde eksik eksik olmasına rağmen birde bunun içine özne ve yüklemlerin yerini değiştirierek insan oldukalrını sanıyorlar her sabah otobüse biniyorum ve her sabah genç orta yaşlı fark etmiyor telefon kulaklarında evde gibi sesli muhabbet etmeler kulaklık kulaklarında daha sabahın köründe yer vermek yok bırak otobüsde dikilirken bile biraz adabınla biraz daha özenli dur git ileriye arkadan gelene yer gelsin ellerinde bir telefon oyun yada face sen sosyal olsan ne olacak sen netin sosyalisin insanlığın mı yanına bombalı çanta koysa lar ruhu duymaz bunların çünki hiç kimsenin farkında değiller hst gidersin leş gibi kokan insanlar özen itina hst geliyorsun muayene olacaksın banyo yap çamaşırını değiştir sarımsak yeme özen göster imanın içinde islamın içinde temizlik yokmu dış temizliğinin yanında ağız temizliği nerde konuşmada küfür alagan kelimeler kendilerini bir halt yerine koyanlar varya onlara çok sinir oluyorum hiç bir halt değiller onun içindirki engel ve engelsiz diye ahlaki kuralın sınırlaması yok

Bir çok ortamda rahat bir şekilde bulunabildim rahatsız olmadım ama derneğe gittiğimde evlisi bekarı hepside yiyecek gibi davranıyolar, sanki ıssız adadan kurtulmuş gibi halleri var.

Bence alakası yok engelli olup olmamakla meselenin özü ahlaki eğitime ve insan olmaya dayanıyor bence

Evet meselenin özü insan olmak ama ufuk beyin engel ve istismar başlığındaki örneklerdeki gibi a dan z ye herşeyi kullanarak ihtiyacı olan insanları zorda koyoruz. Biz çalışmayalım ama devlet bize bir elimiz yağda bir elimiz balda baksın istiyoruz. Devlet bu kaynağı nerden buluyor, bizlerin vergilerinden. Kimse kusura bakmasın 10 adımı zor atarak ben canla başla çalışıp vergi verip birilerininde hak etmeden yemesine haram ederim.

Engelliler ahlakı konularda daha mı duyarsız, Eğri oturup doğru konuşalım öncelikle kimse kimsenin kader ortağı değildir.her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, kimileri sütten ağzı yanan yoğurdu üflüyerek yer, kimileride ekşi yoğurt yer,
Engelliler zaten hayata bir sıfır yenik başlarlar, yeni büyümekte olan bir çocuk gibi, Engellilerin neyi yapıp neyi yapamıyacakları kanunlarla yasalaştırılmıştır.Bir birlerine benzesede milyonlarca değişik insan faktörü vardır, malisef bu engelliler içinde geçerlidir.
Ben çok pasif bir engelliyin %40 raporun var, inanırmısınız bazen korkuyorum sen engelli değilsin diyeceklerdiye, sapasağlam Adamı hasta yapıyorlar, bende deliymiş gibi davranıyorum, neşaka alıştım ama, bakmazlarsa bakmasınlar bana, sanki az vergi verenlerle çok vergi verenler Maşerde toplanmıyacaklarmış gibi.
Engelliler ahlakı konularda daha mı duyarsız malisef daha duyarsızız daha acımasız, adeta 3 dereceden zanlıyız. Ben sonradan engelliyin, sınır boşalması yaşadım çarpıldım, inanıyorum ki benim yerinde kim olsa tepkisini dışarı verir, ben biraz fazla verdim fıtıh oldum evlat acısı✖
Çok zor günler anlatıyorum zaman zaman çok kuşkulu ve kinciyim ve sinirliyim, Allah ımı okadar sevmeme rağmen günaha girebiliyorum, küfür ve fetoş gibi lanet edebiliyorum gendeki evlat acısı✖ Kayserili ( kanserli) deyilim, Adanalı (( adriyalin) biride deyilim fakat yinede adriyalinim yükseliyor,
Engelliler ahlakı konuda daha mı duyarsız, Evet nekadarda İstanbul lu olmama rağmen sevginin, saygının, barışın, kardeşliğin mekanında yaşamış olsamda amına köyüm efheristo ohi ne sosoto kerden somov, ayın var aynı mal, salı verdiyse con suya, güneş sola sola.
Şerefsizler bana bir şey olmaz demesinler, biz kötü olmasaydık siz iyi olamazsınız demesinler insan dediğin Delikanlı olur amına koyum korkunun ecele faydası yok ana kuzusu ağzı süt kokuyor biliyorum kürtcüleri MHP lideri Et pazarı Kan pazarı, herşeyden kötüsü aç kurtlar esrarkeşler.
Engelliler ahlakı konuda daha mı duyarsız?✳? Bence en büyük onur ve gurur engellilerde vardır onlar şerefli oldukları kadar başkalarının şerefini kendi şekerleri olarak kabül etmezler onlar beynemel delikanlılar, sinekten yağ çıkarırcasına asla bir engelli hareket etmez. Engelliler adammı? engelliler adammı? okey oley

Kişiden kişiye karakterden karaktere değişiklik gösterir insanların hepsi birbirinden farklı saçma bir soru gibi geldi bana.

Üst Alt