Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler Aöf harcı ödüyor mu?

canbaz78

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba aöf işletme okuyorum ancak ilk kayıtta engelli derecemi belirtmedim bu yıl kayıt yenilerken belirticem % 40 lık engelliye harc ödeniyormu yada indirim söz konusumu bilen varmı?

Engelli raporunuzu AÖF bürosuna teslim ediniz. Harç ödemezsiniz

Merhaba,

Dün AÖF için internetten kaydımı yaptım ve sonuç;
Herhangi bir ücret ödemiyoruz raporumuz ve istenilen belgelerle beraber ÖSYM Bürosuna gidiyoruz.

Eğer sınavlara girmeyip okulu uzatırsanız, bir sonraki sene harç ödeniyor ama çok cüzi bir meblağ..
Dönem başı 20-25 lira falan.. Okulu uzatıp, karşı tarafa maliyet yaratıyoruz çünkü..
Bu dediğim Türkiye için geçerli.. Bence eğitim parasız olmalı tabi.. Hadi hep birlikte Kübaya gidek :)

Arkadaşlar merhaba,ben AOF layıt yaptırmam lazım.İlk önce ne yapmam gerekiyor.Bilgi verebilir misiniz?
Plumeria
Ben osym başvurmu normal kayıt yaptığım için aşama nasıl ilerliyor onu bilemiyorum.

internetten kayıt yaptıktan sonra bankaya ödeme yapmam gerektiğini söylediler.

kayıt yaptıktan sonra, bulunduğunuz yerdeki aöf bürosuna gidin. ödeme olmadığını onlar da söyleyeceklerdir zaten. onlar hallediyor işlemleri. osym nerden çıktı anlayamadım. ben okul bitene kadar hep aöf bürosuna gittim hallettim.

sgurkan ödeme yapmayacaksınız.
İnternet başvurunuzun çıktısını alırsanız orada da yazıyor zaten % 40 ve üzeri ödeme yapmayacak diye.
Ekran görüntüsünü de paylaştım zaten.
Aslı* AÖF Bürosunda da kaydınızı yapabilirsiniz evet.

Plumeria

Selam,
AÖF'e kayıt olmak için şartlar nedir acaba?
Benim açık lise bitti, AÖF'e kayıt olmak için üniversite giriş sınavınamı girmem lazım, yoksa lise mezuniyet belgemle istediğim bölüme kayıt mı olmam gerekiyor?

asadas05
YGS sınavına girmeniz gerekiyor. Bu sene oldu bitti.
Bölümünüzden dolayı vs. Direk geçiş hakkınız varsa o da ayrı

Plumeria

O zaman seneye başvuracağız artık YGS'ye.

YGS'ye girmek için engelliler ücret ödüyor mu? Siz YGS başvuru sürecinizi nasıl ve nereye yaptınız?
Cevabınızı rica ederim.
Teşekkürler.

YGS sınav ücreti 50 lira seneye ne olur bilemiyorum.
Başvuru da ÖSYM'ye. Herhangi bir Liseye.
O zaman gelsin kılavuz vs yayınlanıyor zaten. Takip edersiniz.

Plumeria

Teşekkürler Gül Hanım.Sağlık raporun aslını almıyorlardır inşAllah.

Fotokopisi yeterli ama aslını da götürün sadece fotokopisi geçerli olmaz.
Ve rica ederim.
Bir de alıntı yaparak değil de sgurkan şekilde yazabilirseniz forumda yazı kirliliği olmamış olur

arkadaslar SFT Testi 80/65 kac oranı alabılırım özür?

Plumeria
Olur tabiki. :) tesekkurler ;)

Ben şunu anlamadim Gül hanım, evraklarimi Osym ye teslim ettim demissiniz.Aof burolarina vermek gerekmiyor mu?

[QUOTE=Plumeria

Hallettim sonun da :)

sgurkan Tebrikler ben de hallettim.

Boşuna diplomayı notere onaylatmışım gerek yokmuş.
Boşuna fotoğraf çektirmişim gerek yokmuş :)
Bir de eskiden işletme okuyordum ama ameliyatlar sebebiyle gidememiştim
Sonra hiç ilgilenmedim bundan da borcum varmış faizlenmiş
Onu da ödedim 350 lira
Ve şimdi buradayım inşallah Önlisansı bitirmenin bir yararı olur bari

olmaz olur mu? fakat hangi önlisans bölümünü okuyacağınız okusunda çok iyi düşünmenizi ve ona göre tercih yapmanızı öneririm. tabi iş işten geçti bu yıl için. olsun yinede zararın neresinden dönerse kardır. ikinci üniversite kapsamında gelecekte daha çok işe yarayacak bölümleride planlamak lazım.
doğru yönlendirilmek çok önemli.
aslında bazen her şeyini düşündüğünü sandığımız işlerin içine girince neler çıkıyor. boşuna demiş atalar evdeki hesap çarşıya uymaz.
mesela ben turizm otelcilik mezunuyum önlisans 98 de bitirmiştim. lisans tamamlama gereği duymadım bir firmada yöneticiydim ve sonra kaza geçirdim işten çıkartıldım. derken şuan konakla işletmeciliği 4. yani lisans mezunu oluyorum. ekpss ile atandım buarada 9 ay oldu tabiki önlisans mezunu olmam inanılmaz katkı sağladı' lise mezunu 54.000 kişi vardı önlisans 6500 ' fakat eğer bir branş sahibi değilseniz yani işiniz düz memuriyetse yanınızda aynı işi yaptığınız ve kadrosu teknisyen sekreter olan bir başka önlisans mezunu aynı dönemde işe girmenize rağmen sizden % 40 daha fazla maaş alabiliyor.
mevzu para değil ilk anlamda fakat eğer okuyorsak bir yere hizmet etsin öyle değil mi?

Plumeria
Tesekkurler :) önceden resim lazım oluyormuş ama...ben ben çekinmedim halihazırda vardı aldım yanima ama gerek yok dediler.
İnsAllah hayirlisiyla bitiririzde bizede katkısı olur olmaz ama sonucta kendimizi gelistiriyoruz.okumak çok güzel birşey insanın kendine güveni artıyor :)

sgurkan İnşallah canım teşekkürler.
Hayırlısı hepimiz için.
tsrahman Adalet bölümünü kazandım.
Benim için hangi bölüm olursa olsun ilerisi zor ama Hayırlısı inşallah bakalım

Plumeria hayırlısı. önümüze çıkacak fırsatları bilmiyoruz. eğer hayal edersek hazır olabiliriz karşımıza çıkacaklara. hazır olmayan zaten göremez.

Aöf sağlık raporunun orijinalini mi alıyor ?

isntabul üniversitesi Tıbbi dökümantasyon okuyorum ve tüm dönem için 540 tl civarı harç ödüyorum.Engelli durumun istanbul üniversitesinde işe yaramıyor.ama napacan kısmet orası

Anadolu universitesi sosyoloji 3 yildir tirmaliyorum tek kurus odemedim.

Üst Alt