Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler arası ikinci el araç satışı nasıl oluyor?

lalempe

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba öncelikle herkese kolay gelsin;
Benim merak ettiğim konu; örneğin ankarada ankara plakalı (06) 2.el bir engelli aracı almak istiyorum. H sınıfı ehliyetim var. İlla gidip rapor almam ankaraya gidip komisyondan mı geçmem gerekiyor.
Bu konuda merakımı giderirseniz sevinirim. Çünkü araç yurtdışı da değil ve 0 araçta değil.
Şimdiden teşekkürler.

öncelikle vergi dairesine müracaat etmeniz lazım. ötv muafiyetli araç almak için sakatlığınıza göre rapor alacaksınız ve alacağınız aracın sizin sakatlıığınıza göre özel tertibatı olması lazım eğer yoksa yaptırmanız lazım.

Arabayı satın alabilmek için özel donanımlı araç kullanabileceğinize dair rapor ve özel donanımlı araç kullanabileceğinizi belgeleyen H sınıfı sürücü belgesi olacak. Aracın satışını üstünüze alacaksınız... Tabii araçta bulunan donanımın sizin için uygun olduğunu varsayıyorum. Değilse, makine mühendisinin projesi ile üstündeki donanımı çıkarttırıp size uygun donanım taktırmanız gerek.

Üst Alt