Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelliler.biz sitesi olarak ülkemizde destekledigimiz kök hücre araştırması olmalı [Görüş]
Engelliler.biz sitesi olarak ülkemizde destekledigimiz kök hücre araştırması olmalı [Görüş]
Engelliler.biz sitesi olarak ulkemizde destekledigimiz ve irtibatta oldugumuz kök hücre arastirmasi yapan laboratuar ve klinikler vs… varmi yoksa olmasi gerekmezmi? arkadaslar bence bu gorev ilk once omurilik felclileri derneginin gorevi, her yil bir suru organizasyonlar yapiyolar kimin adina? omurilik felclileri adina omurilik felclileri kim? biziz biz tekbir tekerlekli sandalye istemiyoruz bizim yuruyebilmemiz icin tek care olan kok hucre uzerine calismalar yapilmasini istiyoruz ve bunu ancak omurilik felclileri dernegi gundeme getirebilir gerekirse ulke capinda yadimlar toplanir ve bir kok hucre arastirma laboratuvari kurulur. bu gelismis ulkelerde boyle kok hucre arastirmalarini bu dernekler yonetiyor ve her alti ayda bu arastirmacilar raporlarini yayinliyorlar.Yani demek istedigim bizimde omurilik felclileri olarak omurilik felclileri dernegine biraz baski yapip boyle bir kok hucre arastirma merkezi kurulmasi fikrini dayatamazmiyiz? yoksa bos ver nasil olsa birileri kok hucre isini arastiriyor bekleyelim gorelimmi diyoruz
Ama bu uzmanlık gerektiren bir durum. Yani biz nerden bilebiliriz ki kim neyi nasıl yapıyor. Her şleyden önce kurumsal bi kimlik gerek. Oysa bizim böyle bir ünvanımız da bilgimiz de yok.
çok önemli bir konu konuyu açan arkadaşa tşklr
dernek in hiç böyle bir derdi yok sadece dedigin gibi sandalye veriyor iş veriyor vs vs yani bir holding gibi çalışıyor
ama sorun dernek de degil sorun t.c saglık bakanlıgında
nasılmı şöyle
yanlış hatırlamıyorsam 2006 da ankara ünüversitesi saglık bakanlıgı onaylı
6 omurilik felçlisine kök hücre uygulamsı yabtı
sonuçlarıda kötü degildi 6 tanesinden 4 ü aşamalı olarak daha iyi oldu
2 sinde bir farklılık görülmedi bu bilgileri yaklaşık 1 yıl önce bana proje sorumlarından biri olan
memleketdimizin iyi hekimlerinden ve aynı zamanda iyi bir insan olan
sayın doç dr ayhan attar söyledi bana
bir sonraki proje içinde çok umutlu konuştuk bir sonraki deney 10 kişiyle
yabılacaktı bende bu 10 kişinin içinde olmak isdedigimi söyledim hoca ya başarılı olursa artık deney degil tedavi olucaktı bu uygulamalar
ama hoca ne yabsın bakanlık onayı şart sadece bir imza gerekli bakanlıkdan
1 ay oldu onay yok 2 ay oldu onay yok dedimki hocayı boşuna arıyorum ben ondan sonra bakalıgın kök hücre masasının tlf buldum
defalarca aradım onayı verin herhangibi zorlama yok bize bizim adımıza siz karar vermeyın ben bu ameliyatdı çinde olsam dahamı iyi olur diye
vs vs anlattım durumu ordaki yetkiliye yetkilide bana yok bilimsel hayet toplanmadı yok heyet degişti yok seçimler vs vs
diye benim umutumu kırdı bir daha aramadım 6 ay oldu hocayıda aramıyorum
gecen hafta forumda bir haber paylaşmışdım haber şuydu kısaca
omurilik felçi olan bir kardeşimiz için annesi boşanmış olan kocasından
çocuk yabacak ve kızının yürümesi için kordon kanındaki kök hücreler
yurt dışında bir klinik de felçli kardeşimize uygulanıcak ve bütün masrafları
t.c saglık bakanlıgı karşılıyacak bakanlıgın bu konuda duyarlılıgı ve aileye
verdigi destek çok hoş
ama birde madolyonun öbür tarafı var
soru şu : bakanlık neden kendi ünüversitesine ve neden kendi hekimlerine
bu destek i vermiyor ? ve güvenmiyor ?
nerde sorun var anlaşırdı sanırım
side yöneticisi bu konuyu gündeme taşısın lütfen
tepkimizi toplu halde dile getirelim
Ewet çok önemli bir konu.
Bellkide bu yöntemi yapanlara gereken desteği vermediğimiz için uzun zamanndır yerinde sayılıyor.Tamam bizden önce sağlık bakanlığı veya ofd nin birşeyler yapması gerekıyor ama kimse sesini çıkarmadığı için ülkemizde gitgide umutsuzluk başgösteriyor.
Yani biyerlerden başlanması gerek ve biz engelliler.biz ailesi olarak sesimizi duyurmak zorundayız yani bağırmalıyız yoksa kimse kendini kandırmasın yerimizde sayıyoruz saymayada devam ederiz.
Kısacası birşeyler olmasını istiyorsak sessiz kalmamalıyız.
Ama bu uzmanlık gerektiren bir durum. Yani biz nerden bilebiliriz ki kim neyi nasıl yapıyor. Her şleyden önce kurumsal bi kimlik gerek. Oysa bizim böyle bir ünvanımız da bilgimiz de yok.
arkadaslar http://sci.rutgers.edu/ ve http://alarme.asso.fr/forum/index.php ben bu siteleri takip ediyorum bu adamlar nasil yapmis iki sitenin de kendi arastirma merkezleri var sayin oturanboga arkadasim butun is sana dusuyor mesela saglik bakanligini ve of dernegini mail yagmuruna tutabiliriz biz biseyler yapmazsak kimse bizim icin bisey yapmaz; www.engelliler.biz sitesi olarak buyuk medya kuruluslariyla irtibata gecebilir ve ulke capinda yardim kampanyasi baslatabiliriz.eger iyi anlatabilirsek bu konu buyuk kitleler tarafindan ilgi gorecektir,talebimizi dogru kuruluslara ve kisilere ulastirabilirsek,tabiki oturanboga arkadasim bu konuda uzman birinin gorusunu almak sart.