Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler Elektirik, Doğalgaz, Su Faturası indirimi..?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim %90 engelli raporum var oturduğum dairenin Elektirik doğalgaz ve su gibi faturalarını raporum üzerinden faydalanabilirmiyim herhangi bir indirim söz konusu olur mu yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

her ilde değişik uygulamalar olduğunu biliyorum ama adana için diyeyim sadece sudan faydalanılıyor diğerlerinden indirim yok malesef

Ben istanbuldayım arkadaşlar ....hangisinden faydAlanabiliyoraam onu söyleyin ve ne yapmam gerekiyor yapıyım ya

izmirde de sadece su ft. belli bir m3'e kadar %50 indirim uyglanıyor.

Bizim Ankara'da 31.12.2013'e kadar su %90 indirimli ödüyorduk, başkan gökçek çok fazla engelli var diyerek oranı %50'ye çekti, Yani 01.01.2014'ten itibaren Ankara'da su indirimi %50 indirimli uygulanıyor, elektrik ve doğalgazda indirim yok...

Su için genel yapılan bir uygulama galiba %50 indirim ama dikkat etmeniz gereken belirli bir metre küp su kullanımından sonra fiyat tarifesi nasıl oluyor... limit kaç metre küptür

Engelli raporu olan en az yuzde kac olmalı ki su vb.indirimlerden yararlanabiliriz. Nereye basvurmamiz gerekiyor.Tesekkurler

40 ve üzeri olmalı indirim vb şeylerden yararlanmanız için

Yasada elektrik yok mu? Neden Sadece su?

murat6677;

arkadaşım kanunla % 50 ye düşürüldü . melih gökçeğin tasarrufu değil .

Elektrik ve doğalgaza indirim yok. Su içinde sabit bir oran yok belediyeler tarafından belirlenen oranda indirim uygulanıyor. Engellinin ailesiyle yaşadığı evde ya da kendi evinde olmak kaydıyla rapor oranı %40 ve üzeri engelliler indirimden yaralanıyor. İndirimden yararlanmak için raporunuzla beraber bulunduğunuz ilin belediyesine müracaat etmeniz gerek.

Arkadaşlar %50 diye bir kanun yok ki. Bu tamamen belediye başkanı ve meclis üyelerinin tasarrufunda olan bir şey. Onlar ne kadar oranı kabul ederlerse indirim o kadar olur. Mesela ben kasabada oturuyorum, evraklarını götüren engelliler su parası vermiyor. Ben toplu taşıma araçlarına ücret ödemiyorum ( gerek belediye aracı, gerek koop. araçları).

İndirim için istenilen belgeler:
•* Engelli durumunu en az %40 olduğunu bildiren Sağlık Kurulu Raporu,
•* Engelli vatandaşımızın nüfus kâğıdı fotokopisi
Engelli vatandaşımızın ikametgâh adresini bildiren belge
•* Aile içerisinde engelli olarak hayatını devam ettiren biri var ve kişi üzerinden

indirimden faydalanacak ise aile nüfus sureti,
•* Aile içerisinde yaşayan engelli vatandaşımız ağır özürlü veya 18 yaşından küçükse,
Mahkeme tarafından tahin edilen vasi belgesinin aslı ile başvurulması gerekmektedir.

nuri kardeşimizin dediği gibi yani... su için sanırım atık su indirimi oluyor belediye yani % kaç indirim uyguladıklarını kesin bilmiyorum %40 ve üzeri her vatandaş kendi adı altında faylanabilir engeli olanlar sakat kartıınızı mutlaka alın bir çok şeyden azda olsa faydalanırız....

trabzonda sudan %50 indirim üzerine ev varsa emlak vergisi ödemiyorsun ondan muafsın 200m2 aşmamak lazım

Elektrik ve doğalgaz indirimi almak için vekillere mi yazmak lazım bu konuda bilgisi olan var mı? Dilekçe mail vs ile bu hakları talep etsek bu konuda yapan veya çalışma yapan grup,dernek vs var mı?

Üst Alt