Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

'Engelliler, günah işlediği için Allah tarafından cezalandırılıyor'

yalnizefe

Üye
Konular
147
Reaksiyonlar
0
Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç’ın geçtiğimiz günlerde Kayseri’de bir gazeteye verdiği özel röportajı başını ağrıtacağa benziyor.
Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç bir gazeteye verdiği açıklamasında 'engellilerin Allah tarafından cezalandırıldığı için bu hale geldiğini' söylüyor. Ayrıca engellilere psikolojik yardımın ise Müftülük tarafından verilmesi gerektiğini söyleyen Kılıç, “Engelli vatandaşların ben bu cezayı çekiyorum, buna alışmalıyım, bunda da vardır bir hayır diyerek hayatını idame ettirmesi geriyor” diyor.
Osman Kılıç’ın açıklaması şu şekilde: “Diyelim ki bir kazada bir insanın kolu, bacağı, parmağı kayboldu. Bu insanı hayata kazandırmak lazım. Biz öncelikle sağlıklı insanları sağlıklı yaşatmak için çalışmalıyız. Kazalara önlem almalıyız. Ama ne yazık ki sağlıklı insanları sağlıksız yaşam hareketinde devam ettiriyoruz. Kazadan sonra bir yerini kaybeden insanın psikolojisi bozuluyor. Biz bu noktada devreye girmeliyiz. Bu Allah’ın vergisi, ben bir hata yaptım bu cezayı çekiyorum demesi gerekiyor. Bu noktada görev müftülüklere düşüyor. İnsanlar yaşarken hatalarını görürler. Bu hatalara karşılıkta Allah tarafından bazı cezalar verilir. Bir kere yaşarken bunu görmek lazım. Allah kulunu çok sever. Kulunun yaptığı hatalara bir aldırmaz, iki aldırmaz, beş aldırmaz. Derki! “Ey kulum sen hala niye kendine gelmiyorsun.” Bu hadisi şerifte de var. İşte burada müftülüğümüz devreye girecek. Bu insanı alacak, iyi niyetle arkadaşıyla anlaşmasını sağlayacak. Çünkü bu insanlar eksikliklerinden utanıyorlar. Bu insanın psikolojik yapısını düzenleyecek. Ben bu cezayı çekiyorum, buna alışmalıyım, bunda da vardır bir hayır diyerek hayatını idame ettirmesi geriyor.”

Engelliler Sitesi - 'Engelliler, günah işlediği için Allah cezalandırıyor'

El-insaf be kardeşim bu nasıl demeç,bu nasıl bir hakaret aynı şey onun da başına gelsin diyeceğim ama Allah kimseye vermese böyle rahatsızlıklar.Utanmaz herif ne olacak.Bir de böyle dernekler Engellilerin sırtından para kazanıyor yazıklar olsun!

Bu üstün zekalı fikir adamı, acaba doğuştan engellilerin ne ile cezalandırıldığını düşünmekte, bu konuda da bir fikir beyan edip konuşsa ve bizim 'koyunlarımız' pardon milletimiz bu fikir adamının üstün vasıflarından mahrum kalmasa ahh ne iyi olur...

Ona da anasının babasının cezasını cekıyor der mutlaka beyınsız herıf

bu ve bunun gibiler olduğu sürece biz napabilirz ki? birde bilmem ne sakatlar başkanı yani bi yerde bizimle ilgilenen birisi. böyle birisi böyle şeyler derse dışardan diğer insanlar ne düşünüyor ne yazıyor ne çiziyordur acaba? el insaf birader yaa

akli dengesi yerinde olup, hele engellilerle iç içe olan birinin (artık ne kadar içimizdeymiş ki şuursuzca bu röportajı vermiş) bu kadar aptalca yorum yapması bana hiç mantıklı gelmiyor.bunda siyasi olarak biz engellilere dini bir rehabilte programı mı hazırlanıyor ve bu röportajla biz mi hazırlanıyoruz sorusunu getiriyor aklıma:confused:

"eğitim cahillik alır, eşeklik baki kalır" demişler ama bu örnekte ki zat zır cahil.

Bu dernek başkanına Allah c.c. beyin vermediği için cezalandırmış.Düşmez kalkmaz bir Allahtır.

Kuranda şöyle buyrulur ;
"Hırsızlık yapan erkek ve kadının ellerini kesiniz." [FONT=Georgia](Maide, 5/38).[/FONT] lakin günümüzde bu uygulanmadığı için, engellilerimiz hırsızlık yapmış gibi veya Allah c.c. tarafından cezalandırıldığı düşünülür.Sen kör olmuşsun iş vermişler ne zammı istiyorsun, engellileri adam yerine koyduk, bu sözlerin sahipleri sığırmidur, tosinmudur o ...... nenesini kokmayirum ondan :)

Günah çıkartalım istiyor :D

Amca yaa sana değil tek müftü diyanet işleri bile çare olamaz :D

ercihan hatta amca dinleri karıştırmış günah çıkarma müslümanlıkta yok:)

Ne desek, indirilmiş dine değil de uydurulmuş dine iman edenlerin mantığını mı sorgulasam, müftülükler engellilere psikolojik yardım vereceğine bu dini yanlış anlayıp Allah'ın adına konuşan insanlara mı psikolojik yardım verse desem... O kadar çok şey var ki düzeltilmesi gereken. "Yav, he he!" deyip geçiyorum. Kimi kime şikayet edeceksin ki...

sakatlar dernegi baskaniymis bide salak herif:p islam muslumanlik diye diye ortalik ne hale geldi. bu iktidarin muslumaligi muslumanliksa eger ben oyle musluman degilim.
daha durun neler neler cikacak, isid bosuna muslumanlik naralariyle kafa kesmiyor.
dini sapitanlarin allah belasini versin.

imam hatiplileri ise yerlestirip ulke duzeltecek iktidardan baska bisey beklenmez. dunyalarrini hayalle dolduran kafalardan baska orumcekli fikirler beklenmez. bu zamanda tip bilimini degil diyanetten gececek seylerle psikoloji duzelteceklermis:p bide yedikleri herzeye bakin, allahin isini allahtan daha cok bilerek muslumanlik tASLIYORLAR:p

Allahım dün tvde izliyordum da tam olarak ne söyledi anlayamamıştım, paylaşım iyi oldu :eek: teşekkürler..

Ben bu adama söyleyebilecek bir şey bulamıyorum tamam insanlar Allah tarafından cezalandırılabilir o konuda bir şey söylemem
Dünyada mı ahirette mi onu da bilemem ama;
Daha yeni doğmuş bir bebeğin ne günahı olabilir ki Allah daha anne karnındayken bebeği cezalandırsın
Tabi ki bu şekildeyse, sorgulamak bize düşmez ama
Küçücük bebeğin ne suçu olabilir yada hastalık benimkisi gibi genetik bir rahatsızlıksa ne alaka yani töbe yarabbimmm

Bana; piyango bana vurmuş gibi geliyor :)
Kimsede 1 tane tümör yok bende 10bin tane :)

[FONT=Open Sans]
[SIZE=4]Fazla makarna ve bulgur gerçekten de beyne zarar.[/SIZE]
[SIZE=4]Kayseri'de yayımlanan kayseriyenihaber gazetesi, "Dünya Engelliler Günü" nedeniyle Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç’la yaptığı röportajı yayımladı. Kılıç bu röportajda, bir kazada kol, bacak veya parmağını kaybeden bir kişiyi yaşama kazandırmak gerektiğini, kazaları önlemeye çalışmak gerektiğini söyledikten sonra şöyle dedi:[/SIZE][/FONT]
[SIZE=4]
[FONT=Open Sans]"Kazadan sonra bir yerini kaybeden insanın psikolojisi bozuluyor. Biz bu noktada devreye girmeliyiz. ’Bu Allah’ın vergisi, ben bir hata yaptım, bu cezayı çekiyorum’ demesi gerekiyor. İnsanlar yaşarken hatalarını görürler. Bu hatalara karşılık da Allah tarafından bazı cezalar verilir. Bir kere yaşarken bunu görmek lazım. Allah kulunu çok sever. Kulunun yaptığı hatalara bir aldırmaz, iki aldırmaz, beş aldırmaz. Der ki, ‘Ey kulum sen hala niye kendine gelmiyorsun.’ Bu hadisi şerifte de var. İşte burada müftülüğümüz devreye girecek."[/FONT]
[FONT=Open Sans]Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç’ın bu sözlerine engelli dernekleri başta olmak üzere bir çok kişi tepki gösterdi. Tepkilerin sosyal medyada çığ gibi artması üzerine açıklama yapan Osman Kılıç, sanki engelli olmanın Allah’ın bir cezası olduğunu söylediği gibi yanlış algı oluştuğunu söyledi.[/FONT]
[FONT=Open Sans]"Engelli olmak ceza değil, lütuftur" diyen Kılıç, "Bütün engelli arkadaşlarıma söylüyorum; Biz engelliler, Allah’ın en sevdiği kullarıyız. Bazı engelli arkadaşlarımızın psikolojik ve manevi destek alması gerektiğini ifade etmekteyim" diye konuştu.[/FONT][/SIZE]

,şimdi bişey söylüyom iyi dinleyin ,allah sevdiği kulunu üzer, insanlar sevmediğni üzer,allah sevdiği kulunu üzerki,sabretsin günahlarına kefaret olsun ki cennetime alayım diye,bir sorum olcak,anne karnındayken sakat olan bebeğin ne günahı varki,yaptığı bir den fazla hata yanlışmı yatıki dünyaya böyle geldi,kaderi deşmeyin,zorda kalan engelli engelsiz insanlara nasıl yardım yapılabilr onun çözümüne bakın,yani allahın işine karşmayın.ENGELSİZ İNSANLAR GÜNAHSIZMI... SAÇMALAMAYIN,

bunda anlaşılmayacak ne var, bürokratlar artık bu düzen (yeni Türkiye) içinde koltuklarını korumak için
birilerinin hoşuna gidecek şekilde açıklamalar yapıp din tüccarlığına prim veriyorlar..

Rabbimiz Bakara suresi 155. ayette buyurur ki: [SIZE=2]Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele.

[/SIZE]Engellileri farklı bir tür gibi görmeyi bırakıp, ne zaman insan olarak göreceksiniz? Yarım hoca imandan eder demişler. Başımıza gelen musibetler 3 sebeple gelir. 1. cezalandırmak için 2. derecesini yükseltmek için 3. imtihan için... Kuran da iman edenler, inkar edenler, sabredenler, şükredenler, insanlar vb ifadeler kullanılır. Sabreden engelli, şükreden engelsiz türü ifadeler yoktur.... Engelliysen ve de yaşadığın tüm sıkıntılara sabredersen engelli olduğun için değil sabrettiğin için karşılığını alırsın.

Üst Alt