Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler günü hakkındaki duygu ve düşünceleriniz nelerdir?

şemam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
kısa ve öz olarak bugünün duygu ve düşünceleri mesaj niteliğinde yazmanızı istirham ediyorum.

tek temennimiz sadece bir gün değil her gün hatırlanmak..

Tek temennim sadece bugün hatırlanmamak ayrıca tüm engelli kardeşlerimin kamuda işe girmesi....

"ŞEMAM" aramıza bugün katılmışsın hayırlı olsun. daha ilk gün bismillah dedin başladın. özel mesaj ve resim ne oluyor arkadaş. burada konular genelden konuşulur. sen ısrarla özeli ve de resmi neden istiyorsun ki. bunla ilgili bir açıklaman vardır elbette. kolleksiyon merakın yoktur umarım.

Aarkadaşlar engelliler gününüz kutlu olsun.Tüm engellerimizin ortadan kalkmasını diliyorum.

benim tek dileğim,engellilere destek olmayanların,köstek olmamaları...diyojenin bir lafı vardır...gölge etme başka ihsan istemem senden.

ülkemizde evet bazı sıkıntıları sorunları dile getirmek yetkililerin adeta gözüne gözüne sokabilmek için bu tür belli başlı günler olabilir bunu anlayabilirim.fakat anlayamadığım şimdi ben engelli oluşumumu kutlıcam neyi ne için kutlucam bunu hiçbir zaman anlamadım anlayamayacağımda.
Neyse ben yine geleneği bozmayayım,
engelliler gününüz kutlu olsun :=)
yaşamda yerimi almam için önüme engeller koymayın yeter..................

Kutlama derken??

Facebook iletime yazdıgım yazı aynen budur:
"lütfen engelliler günümü kutlamayın!Hatta hiçbir engellinin kutlamayın!Lütfen mantıklı olun,duygusal saf olmayın!Engellilik kutlanılacak bir sey değildir,bir titr değildir; öğretmenler gunune,tıp bayramına,polis haftasına benzemez.Kurban bayramına benzer;kurbanların bayramı kutlanırmı??neyse işin özü illa düşünceli olacaksanız sadece birgün değil hergün olun;kaldırımları,mekanları,tuvaletleri ve parkyerlerini düşünün"

‎3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlamıyorum. Bu günü lanet bir gün ilan ediyorum. Çünkü engelli olmak hoş bişey değil ki kutlayım ya da sevineyim. Bu gün çakallların reklam yaptığı bir gündür. 364 gün acı çekip 1 gün onu kutlamak saçmalık... Bizleri çok düşünüyorlarsa eğer yanımızdalarsa sağlık rant kapısı olamamalıdır. Parası olan tedavi olup parası olmayan sakat olarak ölümünü beklememelidir.

Devamını Gör

nova;

aynen öyle arkadaşım ne yani şimdi sakatlığımımı kutlıcam böyle mantıksız bişi olabilirmi

kutlamak olarak bakmayın..
engellilerin sesini duyurması için verilmiş bi fırsat olarak bakın..
temennilerinizi iletin..

Sanırım engelliler gününü kutlamak değilde, bizlerin hatırlandığı gün olarak düşünmemiz gerekiyor. Kutlama bana da ters geliyor. Sanki iyiki engelli olmuşum der gibi kutlamak. Yalnız bende yılda sadece bir gün hatırlanmak istemiyorum. Bizler bu yaşamın içinde hergün varız. Yaşam şartlarımızın kolaylaştırılmasını istiyorum...

bugun pasta kestik gün için kutlamalar oldu iş yerinde

Hakımızı yiyen engeller koyan hükümet den müjde bekliyoruz raporum olduğu halde emekli olamıyorum süreklidir raporum la

biz engellileri sadece bir gün hatırlayıp ve bu günü kutlamaya kalkan engelsiz engellilerin günü olsa gerek bu gün . bende bu tür engelsiz engellilerin gününü kutlarım.

hayatımızla ilgili düzenlemeler olmadıkca,bir devlet veya özel kuruma gire bilmek icin binbir türlü engellemeleri yapan engelsizlerden bizlere sadece böyle bir günde kutlama yapmalarını esefle karşılıyorum. ya bir gün onlarda bizlerin safına gecerlerse alın size engelsiz engelliler.

Yani derim ki bizlere bir gün kutlama yapacagınıza yollarımızı düzeltin işletmelere gire bilmemizi kolaylaştırın iş icin geldigimizde en azından yüzümüze bakın otobüslere bine bilmemizi kolaylaştırın bizleri gördügünüzde gülüp geçmeyin alaya almayın yapamadıklarımıza deyil yapabildiklerimizle bizleri deyerlendirin varsın böyle bir gün kutlalmasın acaba bu düzenlemelerin kac tanesini bizler icin yaptınız.

Engelliler günü kutlamak 10 kasımı kutluyoruz demek gibi bir şey.Engelli birine engelliler günün kutlu olsun denirmi.Bana kimse demesin bozulurum çok karın yağdığı bir kış günü sırf canımı acıtmak için engellilere tatil sen niye geldin demişti iş yerinde sevimsiz bir bayan arkadaşım.İçimden yüzüne karşı epey iltifatlar ettiğimi hatırlıyorum.Bıraksınlar kutlamaları şunu bunu kimsenin ömür boyu sağlıklı kalma garantisi yok.Bizim için bir şeyler yapsınlar iş imkanları yaratsınlar tedavilerimiz için ücret alınmasın eğitim imkanı verilsin.Bu ülkede istatistiklerde yazılanlardan çok daha fazla engelli insan var.Engelli çocukların olmaması için gerekli önlemlerin baştan alınması ve sağlığın paralı olmaması gerektiğine inanıyorum.

Engellinin günü kutlanır mı? dediniz...

Merabalar
Engellinin günü kutlanır mı? dediniz...

dün büyük incelikle gönderdiğimiz mesajları toplayarak hatice hanım başta ben olmak üzere bütün engelliler için konu düzünlemiş.

Belediye başkanlarına ve vatandaşla seslenen hatice hanım, türkiyenin dört bir yanından mesajlara değinerek engelliler günü saçmalığını dile getirmiş.

Harika bir konu olmuş, ellerine sağlık diyerek konuyu sizlerle paylaşıyorum.

Engellinin gn kutlanr m? | Dnya Bizim

''kutlama'' tebrik etme ile aynı anlama geldiğinde kulak tırmalıyor.

dün bütün ulusal kanalların anahaber bültenlerinde bizlerle ilgili yapılan haberleri aradım. sadece 2 dk haber yapılmış,o da işitme engellilerin istiklal marşı söylemeler.hiç bir kanal doğru dürüst sorunlarımıza değinilmedi.

23 nisanda meclisi basan çocuklar, ana haber bültenleri basan çocuklar varken bizlerin yılda 1 gün bile bu şekilde ilgisice anılmamız çok acı bence. hayat bizi o kadar pasivize etmişki eylemlerde bile pasifiz.

Sayın şemam yazınızı okudum. Bizlerin düşüncelerini de katarak güzel bir yazı hazırlamışsınız. Ellerinize sağlık...

3 aralığın benim için hiçbir önemi yok,zannedersem bütün engellilerde benim gibi düşünüyor. bu tarihin faydası siyasilere(milletvekili,belediye başkanı,parti yerel teşkilatları) bir iki dernek ziyaret edip ahkam kesmelerine vesile oluyor.

Başlık değiştiğine göre bizde eleştirimizi geri çekelim.

ne diyim şimdi... insanların engelliyi hergun görmeleri bir gune sıkıştırmamaları haklarını vermeleri.. yapamayacağı işleri yuklememeleri... insaflı davranmaları.. engellinin bir arabası varsa cok zengin zanetmemeleri v.s. haset etmemeli ....bunları yapılırsa engelli daha rahat eder...

Engelli kuruluşları nerede, ne iş yapar? Engelliler için yeterince çalışıyorlar mı?

ENGELLİLER GÜNÜNDE BİR TEK ENGELLİ KOMİSYON ÜYELERİNDEN YADA ENGELLİLER MASASINDAN KİMSE YOKTU.
(engellileri - engellerini) konuşmak için.
ENGELLİLER GÜNÜ KUTLAMASI DÜZENLENEN YERDE, KAPIDA ENG.ÇIKIŞI VARDI AMA KALDIRIMDA YOKTU.
http://yongazetesi.com/news_detail.php?id=4600

Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal tesisleri... Engelliler biz üyelerinin buluşmasında (etha) da bizimle oldu.
BELEDİYE BAŞKANLARI BİRGÜN TEKERLEKLİ SANDALYEYE BİNSİN!
ENGELLİLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIYORU Kİ ENGELLİ OLDUKLARINA SEVİNİYORLARMI YANİ. (ETHA HABER)
http://www.etha.com.tr/Haber/2010/12/05/guncel/belediye-baskanlari-bir-gun-akulu-araba-kullansin/

BUDA İSPAR YÖNETİMİNİN SAGLIKLI VEYA ENGELLİYE İNSANA VERDİĞİ DEĞER..
http://yongazetesi.com/author_article_detail.php?article_id=198

Aysel Oturak

Bende kendisini bilen bütün engelli arkadaşlarımın ( esrarkeşlerimin) doğum günlerini canı gönülden kutluyorum, pardon hatamı yaptım, dövüşçü olmak suç deyil önemli olan oyunun kurallarına uymak. Bir solcu ( asker) olarak, benim başına gelenler başkalarının başlarına gelmesin, bendeki gendeki memleket ( melek) aşkı.
Engellinin hiç bir zaman parasal sorunu olmamıştır, yüce Adelete ve Maneviyata bağlı kalmıştır, engellileri Allah seçmiştir, bizler biliriz ki dönüş ( dövüş) Allaha olacaktır bu demek değildir Ateis yada nakavut,
Hatırlanmak güzel bir şey heleki Devlet tarafından, Hayelediyorum Devletin bir görevlisi böyle bir günde engellileri anma gününde bir engelliye sıraya geç veya alaycı bir uslupla aganigi maganigi derse, nasıl hoş olurmu demekki biz engellilere pahalılık, şımarıklık, labalilik ve sarhoşluk hiç iyi gelmiyor, zaten bir çok engelli arkadaşlardan (.....ler) bunun böyle olmamasını istiyor.
Yarın ola hayrola kalın sağlıcakla.

biraz empati ve destek yeter... mümkünse günlük değil ömürlük olsun...

selametle dostlar..

Sıradan bir günden farkı yok...

Şımarıklığı ve pahalılığı sevmem heleki kabalığı hiç sevmem Engelli olmak sevgililer günü, doğum günü veya Atatürkü anma haftası deyil
Eğer sen bana bakamïyorsan Devleti unut, zaten senin bana bakamıyacağını enuzubillahimine şeytani racim ve ben biliyorum, ayağını denk alacaksın bu alemlerde

Bu gününü hiç kutlamadım, kutlamayı da düşünmüyorum. Belediye veya mülki amirlerin bu gün de üç beş engelliyi veya derneği göstermelik ziyaret ettiği boş laf satası yaptığı bir gün olmuştur.

Üst Alt