Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler günü kutlaması saçma mı?

PURHAPS

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Engellilik , kutlanması gereken bir durum mu, sizce bir anlatım bozukluğu yok mu ?

Merhaba, Ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engellilerin engelliler günü kutlu olsun. Umarım engellilerin sorunlarına çözümler bulunur. Daha rahat daha mutlu yaşabilmemiz için önlemler alınır. :)

ne yapılır engelliler günü kutlamasında... istiklal marşı , sonrasında bir akşam yemeği , işin içine birde siyasetçiler girer , gözyaşları arasında acınası hallere düşürürler bizleri...asla ve asla bize acımalarına olanak tanıyacak ortamlarda bulunmayın...

Aslolan hiç unutulmamak ve belkide gelecek için yatırım yapmak olmali

fikir olarak güzel bir şey bence dünyada engelli haklarını bilmeyenler var

Bu günü KUTLAMA diye adlandırmayalım da daha çok biz engellilerin yaşadığı zorlukları gündeme getirme ve sağlıklı olan her insanın potansiyel birer engelli adayı olduğunu bilgilendirme günü desek daha doğru olur. Zira insan KUTLAMA deyince şarkılar, türküler, şakalar vs falan anlıyor :)

Aman yılda 2 gün tatil işte keyfinize bakın :)

Kutlamadan cok baska biseydir o gunler o gunlerde hatirlanilip yine o gunlerde kadro sayisini vs acikliyolar kazanimlari vs acikliyolar. O gunlerde olmasa neyle dikkat cekilicek bi avuc yanyana bile gelemeyen insanlarlami

bu zamana kadar hiçbir faydasını görmedim o günlerin zaten bu site olmasa o gün engelli günü olduğunuda bilmezdim :)

PURHAPS

KUTLANMASI GEREKEN Bİ DURUM değil ama 1 günlük izinli sayılıyoruz ya. o süper oluyo. o yüzden o 1 gün boyunca kutlama yapılabilir...

@dört mevsim

Anneler günü, sevgililer günü gibi hediyeler alalım birbirimize :)
hakkaten kendimi bildim bileli engelliyim özel günümde bir gül hediye edenim yok. Batsın bu dünyaağ. :D

şaka takılıyorum tabi.
lafta engelliler gününü kapıyı çalıp engelliler gününüz kutlu olsun engellilere yardım etmek istemez misiniz gibi söylemlerden anlıyorum.
Yoksa ölürsen öl kardeşim tohumuna para mı verdim engelliler gününde bir konu mankenim ol kafi.
Benim açımdan günün anlam ve önemi bu.
Malum engelli sorunları bitmiyor bitmiyor bitmiyor ...
bitmeyen sorunların kutlaması mı olur?
Farkındalık nereye kadar oluyor?
Oluyor diyorsanız saygılar.

Engelliler gününün ne olduğunu idrak edemeyen bir çok engelli arkadaşlarımız var. Bunları çok iyi bilen siyasetçi, sivil toplum kuruluşları, dernekler vs bu günlerde konu mankeni gibi bir fotoğrafın bir karesinde yer alıyorlar. Ne yazık ki bu fotoğraf karesinde biz engelliler bulunmaktayız. Söze geldi mi engellilerin yanındalar her şey onlar için yapıyoruz diyorlar. Eylem olarak ne kadar bu sözlerini yerine getiriyorlar. Nedense biz bu yapılanları hiç göremiyoruz.
Sevgi ve saygılarımla...

7 yıllık raporum var engelli yılını il kez duydum :D

Engellilik kutlanıcak birşey değil tabiki. ama hatırlama günü olabilir. gönül isterki engelliler hiç unutulmasın yasıyan bilir.

kutlama anma vs değil farkındalık yaratma maksatlı bilinçlenme günü diyelim.

Üst Alt